Hoofdpijn door fitness

 • #1

  Ik heb de laatste 4 weken in een keer spontaan last van hoofdpijn, zodra ik mijn maximum gewicht ga drukken bij het bankdrukken...

  Het is echt op 1 specifieke plek (rechtsboven in mijn hoofd) en het komt denk ik door de grote druk die ik moet zetten om de halter omhoog te krijgen...

  Meestal begin ik met bankdrukken en doe daarna de rest van fitness (en dan heb ik dus de hele tijd hoofdpijn), maar ik heb nu ook al een paar keer m'n hele schema omgedraaid, zodat het bankdrukken als laatste is; dan krijg ik dus pas dan hoofdpijn...

  Heb ook al eens geprobeerd heel langzaam op te bouwen, maar toen kwam de hoofdpijn gewoon ook wat langzamer (werd dus steeds erger, naarmate er meer gewichten aan kwamen)...

  Ik heb er ook al met de fitness-begeleider over gepraat, maar die wist hier ook niet veel over te zeggen; ze dacht dat het misschien vanuit mijn nek kwam (die is ook wel gespannen en doet ook wel aardig zeer)

  Reageer
  #2

  Heeft u wel eens last van (hevige) hoofdpijn? Met deze eenvoudige hoofdpijnzelftest kun u erachter komen aan welke hoofdpijn u lijdt.
  Vul de vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst is een handig hulpmiddel om uw arts een beeld te geven van de invloed die de hoofdpijn heeft op uw dagelijks leven.

  http://www.hoofdpijn.nl/homepage/Zelftest/start/Hoofdpijn_zelftest

  Reageer
  #3

  zou er voorzichtig mee zijn. Pijn betekend: stoppen.
  Laat eens naar je nek kijken door chiropractor of manueel therapeut.
  Brnda

  Reageer
  #4

  Bedankt.... de test zei "Volgens de door u aangegeven klachten heeft u mogelijk migraine"...
  Maar volgens mij kan migraine niet door zoiets (door druk, of doordat het uit de nek door-trekt) veroorzaakt worden, toch?

  De nek heb ik verder weinig last van (hij is dus wel stijf en doet wel zeer, maar verder valt dat wel mee), dus ik denk dat ik eerst beter eens bij de dokter langs kan gaan...
  Anders loop ik straks een poos bij een nek-specialist, en is na een half jaar m'n hoofdpijn nog niet over 🙂

  Ik zal nog even kijken of het de volgende keer net zo erg is, of dat het erger of minder erg wordt...
  (heb gister nog gefitnessd, toen was het wat minder erg dan de 1e keer...)

  Reageer
  #5

  Ik heb dit ook nog gehad. Bij mij was het een geblokkeerde wervel. iedere keer ik op het uiterste ging bij iets kreeg ik barstende hoofdpijn.

  mijn dokter heeft mijn nek gemanipuleerd en ik was er direct vanaf. Je kan een geblokkeerde nek al krijgen van eens verkeerd te liggen in je slaap.

  Reageer
  #6

  Als je veel op kracht traint kan dit inderdaad gebeuren. Je bouwt dan veel spiermassa op zodat het kan gaan vastzitten. Let er dus op dat je soepel blijft. Daar zijn vast hele eenvoudige oefeningen voor te verzinnen door een fysiotherapeut of een fittnestrainer. Succes.

  Reageer
  #7

  Dit komt bekent voor , de eerste keer deed ik geen fitness , kwam dat het klem zat in me nek.. 1 keer fysio gehad daarna geen last meer van gehad..
  nu vandaag in de ochtend bakdrukken geprobeerd , de pijn schoot van me nek naar rechtsboven .
  ik denk dat het weer vast zit .. fysio daan ben je er zo weer van af .
  wees toch voorzichtig succes ..

  Reageer
  #8

  Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid Fanta.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  He Dennis, ik weet niet of je nog op dit forum kijkt na 3 jaar, maar ik heb dus precies hetzelfde probleem.
  Ik kwam op dit forum terecht, nadat ik bij google: "hoofpijn tijdens fitness" in typten.

  Mijn probleem is dat ik in 1 keer ontzettend veel koppijn krijg (rechts achterin mijn hoofd) als ik mijn borst train op de chest press tijdens fitnessen. De chest press is in principe hetzelfde als bankdrukken.

  Mijn vraag is hoe ben je er vanaf gekomen Dennis? Gewoon naar de fysio gegaan? en is het een bekend probleem?

  groeten

  Reageer
  #10

  Ik heb ook opeens pijn in mijn achterhoofd zodra ik kracht zet. Dit kwam voor het eerst vorige week tijdens de fitness, vandaag gebeurde het weer waardoor ik me zorgen maak. Iemand tips? Hoelang moet je niet fitnessen of hoe kom je erachter of 't migraine is?

  Reageer
  #11

  Je was toevallig je schouder/armspieren aan het trainen met gewichten?

  Reageer
  #12

  Ik heb hetzelfde probleem al een paar keer gehad, het komt vanzelf en het gaat ook vaak vanzelf weer over.. heb er best wel veel onderzoek naar gedaan en tot de conclusie gekomen dat het vooral opspeelt tijdens press oefeningen zoals bechpress, squaten en legpress. Dingen die mij erbij helpen zijn foamrollen en dan ook in de nek bij de aanhechtingen trapezius aan de schedelrand, goed op ademhaling letten en dan vooral bij de laatste paar moeizame herhalingen, voldoende drinken en oprijd naar de masseur gaan om alles lekker soepel te houden te houden. Het word ook wel een pressure headache genoemd en speelt vaak op aan één kant van de nek (trapezius) op. Ik heb het nu zelf al links en rechts gehad haha heel vervelend maar niks aan te doen

  Reageer
  #13

  Ik heb dat ook en dat zit hem in de trapezius die loopt door naar je hoofd.als je daar op drukt dan voel je ook de pijn.

  Reageer
  #14

  Het kan ook een (lucht)drukprobleem zijn soms heb ik begrepen waardoor er een drukverschil in je hoofd zit en je ook een (soort) hoofdpijn kan hebben.

  Momenteel heb ik al een week lang een soort van druk op mn hoofd... zit tegen lichte hoofdpijn aan en ben nu toch ook wel een beetje bezorgd... dus ook maar weer eens even googlen. Maar ja, ik wacht nog even af. Ga nu eerst even niet meer trainen. Als het volgende week nog niet over is ga ik maar naar de huisarts.

  Groetjes, Laurens

  Reageer
Reageer op: Hoofdpijn door fitness
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief