Effecten beweging

  • #1

    Al tijden heb ik last van 'vage klachten' zonder aanwijsbare reden..één van die klachten is een verschrikkelijke moeheid..Ik heb het idee dat dit steeds erger wordt ook door mijn beperkingen dus ik ben begonnen met meer beweging om dit een beetje te verminderen..Maar na elke inspanning ben ik nog meer moe dan voorheen, is dit een kwestie van doorzetten?? En op welke termijn zou je iets fitter moeten voelen??

    Reageer
    #2

    Vage klachten, vermoeidheid, geen aanwijsbare reden...? Lastig!

    Ken je jezelf goed? Is er verder niets opvallends aan de hand? Heb je al gedacht aan een psychische oorzaak? Een winterdepressie misschien?

    Zonder een bekende oorzaak van jouw vermoeidheid is niet te bepalen of extra bewegen minder vermoeid zou maken.

    Waarom ga je niet even naar de huisarts voor een standaard bloedonderzoekje dat de huisarts laat uitvoeren bij onverklaarbare klachten van vermoeidheid. En misschien ontstaat er in het gesprekje wel een missing link die jullie kan leiden in de richting van de oorzaak.

    Je kunt ook proberen hier een uitgebreider verhaal te schrijven zodat je misschien hulp en reacties krijgt. Je weet maar nooit.

    Reageer
    #3

    Tuurlijk ben ik al uitgebreid onderzocht, anders noem ik het ook niet onverklaarbaar...
    In ieder geval kan ik hierdoor niet zoveel bewegen maar ik heb het idee dat het dus ook erger wordt als je conditie achteruit gaat, de vermoeidheid dan..Dus dat doorbreken is een optie, maar ik ben nu door beweging nog meer moe..Is dat dan normaal en krijg je op den duur een wat fitter gevoel?

    Reageer
    #4

    Als je lange tijd niets aan je conditie hebt gedaan dan is het in het begin erg lastig om een opbouwend schema te vinden.

    Sportscholen hebben vaak een kundige trainer in dienst die zo'n schema met je kan maken. In het begin zul je maar kleine stapjes kunnen maken om daarna langzaam steeds meer te kunnen gaan bewegen en je conditie verder uit te bouwen.

    Lees ook de folder van het HNG over gezonde bewegen:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF43.htm

    Reageer
Reageer op: Effecten beweging


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief