spiertrillingen over hele lijf

  • #1

    Hallo,

    ik heb nu al een paar weken steeds van die kleine spiertrillinkjes over mijn lijf.. Alsof er een kloppend adertje zit zeg maar.

    Dit begon in mijn ooglid, daar werd ik zenuwachtig van en opeens voelde ik het overal! Ik heb wel behoorlijk wat stress in mijn lijf, maar weet niet of dat er mee te maken kan hebben? Het is al 2-3 weken nu...

    Vooral in mijn ooglid, knieën en billen voel ik het veel.

    Herkend iemand dit? Ik weet dat het fasciculaties ofzo heten, maar.. Is het wel normaal als dit wat langer duurt?

    Reageer
    #2

    Googel eens op Benigne fasciculatie syndroom.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #5

    Het benigne fasciculatiesyndroom (BFS) is een neurologische stoornis met als belangrijkste kenmerk fasciculaties (spiertrekkingen) in de ledematen. De fasciculaties kunnen zich overal in het lichaam voordoen, maar de armen, benen en voeten zijn de voornaamste plekken waar de fasciculaties plaatsvinden.

    Lees verder/Bron:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Benigne_fasciculatiesyndroom

    Reageer
    #6

    ok dank voor de antwoorden! maar.. is het iets ernstigs?

    Reageer
    #7

    Het BFS kan pas worden gediagnosticeerd als alle andere motorische ziekten zijn uitgesloten. Een ervaren neuroloog ziet al vrij snel of het gaat om een motorische ziekte of dat het gaat om iets goedaardigs. Vaak voeren ze op patiënten toch een electromyogram of een MRI-scan van de schedel uit om de BFS-patiënt uit een vicieuze cirkel van angsten en onzekerheden te halen. Een klein percentage van de BFS-patiënten blijven hierin vastzitten en zoeken telkens weer bevestiging, nadat de symptomen weer licht zijn toegenomen.

    Reageer
    #8

    Ik heb ik ook, spiertrillingen in benen en armen, alleen als ik tot rust kom.
    Maak me veel zorgen en heb stress.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Stress en spanningen kan hyperventilatie tot gevolg hebben. Deze kan de klachten die je hebt veroorzaken. Ga met de klachten naar je huisarts.

    Reageer
    #10

    Het is na mijn eerste prik gekomen eerst in mijn oog en toen afen toe een beetje meer nu is het bijna de hele dag wat kan ik er aan doen ik heb wel hoogebloeddruk vgv els

    Reageer
    #11

    Hi,

    Zijn deze klachten bij jullie ook weer verdwenen?
    Ik heb het ook al een poosje..

    Reageer
    #12

    Zijn jullie klachten weer verdwenen!??

    Reageer
    #13

    Hoi,

    Een herkenbare klacht. Bij mij is het 15 jaar geleden begonnen. Uit angst voor een erge ziekte ben ik toen bij de neuroloog geweest. Daar is een EMG gedaan en die was schoon. De neurologische test waren ook goed. Het was dus een goedaardig is.

    Na een paar maanden onder veel stress te hebben gestaan, door vage lichamelijke klachten, zijn een week geleden de spiertrillingen weer begonnen. In m’n hele lijf maar het ergste in m’n benen. Als ik beweeg, dan zijn ze er niet of voel ik ze niet.

    Ik ben weer zo extreem angstig en hoop bij een arts de geruststelling te kunnen vinden. Angst versterkt natuurlijk de fasciculaties. Jaren geleden zijn ze ook na een lange periode verdwenen. Ik hoop dat dit nu wederom snel gebeurt, want voor je het weet heb je een angststoornis ontwikkeld. In mijn hoofd heb ik namelijk geprogrammeerd dat ik ALS heb. Vreselijk, die gedachte. Maar ik kom er zelf niet uit.

    Reageer
    #14

    Hoi Kim,

     

    Ik ervaar precies dezelfde klachten. Zo vreselijk die spiertrillingen. Gekregen na spannende periode en bevalling. Ook mijn keel voelt raar, zo naar.

    Bij mij is het ook wachten op spieruitval en denk dus hetzelfde als jij. Zucht..

     

    Reageer
    #15

    Hoi Roos,

    Vervelend om te lezen dat jij het herkent. Ik ga over 2 weken naar een neuroloog. Ik denk dat ik dat nodig heb om überhaupt een beetje uit die angstcirkel te komen.

    Loop jij ook bij een specialist?

    Groetjes, Kim

    Reageer
Reageer op: spiertrillingen over hele lijf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief