Snapping hip

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik ben nu 20 en heb veel last van een snapping hip, als ongeveer 5 jaar. Het knakken zit aan de buitenkant van mijn rechter heup (linker begint een heel klein beetje).
    Ik heb elke therapie die je maar kan bedenken al gehad en heb er ook al 2 injecties in gehad zonder resultaat. Heb het gevoel dat het eerder erger wordt dan minder.
    Dus nu begin ik zelf ook erg aan een operatie te denken.
    Nu lees ik, en hoor ik van artsen dat ze dit niet aanraden. Maar ik weet me ook geen raad weer!
    Graag zou ik wel meer informatie willen hebben. Heeft iemand bijvoorbeeld ervaring met een snapping hip operatie?
    Ik wil er echt vanaf!

    Groetjes, Brenda

    Reageer
    #2

    Hallo Brenda,

    Mijn vrouw, Berna (toeval?), heeft ook snapping hips. Toen zij 20-25 jaar was heeft zij links en rechts een operatie gehad (het klieven van de pees). Dat heeft een kleine dertig (!) jaar lang geholpen. Nu komen de klachten terug. Afgelopen vrijdag zij we daarom weer naar de St. Maartenskliniek geweest. Dat zijn toch wel de beste in NL.
    Zij raden de operatie nu ook af omdat er te vaak complicaties optreden. Mijn vrouw wordt nu verwezen naar een fysio voor stabilisatie. Hopen dat dat wat helpt.

    Sterkte en succes, Gerco

    Reageer
    #3

    Ik heb dit probleem ook. Ben 20 jaar en heb deze klachten al ruim 5 jaar zowel links als rects aan de buitenzijde van de heup en bij de rechter ook nog eens aan de binnenzijde (liesregio). Ik had bij de fysio al oefenigen gehad voor versterking. Dit hiep echter niet. Nu kreeg ik van een andere fysiitherapeut te horen dat algemene heup oefeningen minder zinvol zijn dan specifieke kracht en stabilisatie training van de gluteus medius (belangrijkste stabilisator van de heup maar is echter een kleine spier). Geen idee of u dit al geprobeerd heeft. Ik ga dit in ieder geval zeker proberen!

    Reageer
    #4

    Hoi, Heb jij je al laten opereren?? Ik word 27aug in Belgie geholpen!

    Reageer
    #5

    Hoi hoi ik ben 13 jaar geleden geholpen aan een snapping hip nu kwam het terug.
    In Nederland willen ze me fisio aan smeren maar uit ervaring weet ik dat ik daar niet mee geholpen ben.
    Jaren therapie zonder resultaat in gips ook geen resultaat.
    Is er iemand waarbij de snapping hip terug kwam.
    En er een tweede keer geopereerd is geworden.
    Zo ja hoe ging dat en hielp het?
    Waar in België opereren ze je wel na de 1e keer 12 jaar Door de medice molen heb ik geen zin om dit nog eens mee te moeten maken

    Reageer
    #6

    Hoi hoi as wo word ik al geholpen

    Reageer
    #7

    Hoi kk loop nu ook al een tijdje met een snapping hip. Na een half jaar fysio nog steeds niet over. Iemand tips!?!?

    Reageer
    #8

    Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de orthopeed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo allemaal, ik heb afgelopen week ook de diagnose snapping hip gekregen, ik loop hier al zo’n 20 jaar mee, het was altijd lastig en pijnlijk, maar de laatste weken is de pijn zo erg toegenomen dat ik zelfs een automaat moet gaan rijden, omdat schakelen gewoon niet meer gaat! Nu zeggen ze dat ik fysio moet doen, maar dat heb ik in de afgelopen 20 jaar al zo vaak gedaan. In Nederland willen ze gewoon niet opereren! Hebben jullie tips voor mij?

    Reageer
    #10

    Hoi Mariëlle, ik ben in 2013 geoppereerd in België in het Jan Yperman ziekenhuis. Ik heb een jaar in de Sint Maartenskliniek gelopen, waar ze me niet verder wilde helpen.

    Reageer
    #11

    hallo, op dit moment zit ik al 2 jaar met een snapping hip. Ik ben nu 16 en loop er komende augustus 3 jaar mee en ik wordt er echt gek van! Heeft er iemand advies voor wat ik moet doen?

    Reageer
    #12

    Daar zou je mee naar de orthopeed moeten gaan

    Reageer
    #13

    Inderdaad zou je daarvoor een keer naar een orthopeed moeten gaan, maar hou wel in je achterhoofd dat ze zelde er iets aan doen. Vooral als er niet al te veel pijnklachten zijn. Zelf ben ik hiervoor toen der tijd ook naar een orthopeed geweest (had wel pijnklachten dieme dagenlijks leven belemmerde) en hij adviseerde mij eerst 3 maanden een intensieve fysiobehandeling te ondergaan van 4 keer per week. Dit hiep niet en gaf mij tot 3 keer toe een injectie dit ook zonder resultaat. Cesar en fysio therapie adviseerde die mij toen dit hielp ook niet, en heeft me pas na 14 maanden geopereerd en helaas dit ook zonder reseltaat alleen 6 maanden revalidatie. Jammer genoeg zijn er niet echt goede behandelplannen, en is het bij iedereen anders.

    Reageer
    #14

    Hallo..... over een week ga ik voor een MRI scan, op aanradenden de orthopeed. Ik heb vanaf 2015 last van een snapping hip al vaak fysio gevolgd, maar nu wordt de pijn onhoudbaar. Zelfs in bed veel pijn en dan nog niet eens met omdraaien. Gewoon op mn rug liggen is al verschrikkelijk. Ik heb er alles voor over om van de pijn af te komen. Zijn er inmiddels al meer behandelmethodes bekend.
    Gr. Monique

    Reageer
Reageer op: Snapping hip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief