• #1

  Ik heb woensdag op school gesoftbald en heb toen een bal die geslagen werd tegen mijn hand aangekregen( ong. 2,5 meter afstand). Nu staat mijn pink scheef, maar doet niet heel erg pijn ofzo.Ook is hij niet heel erg dik. Hij staat alleen scheef en kan hem niet meer tegen mijn ringvinger aankrijgen op eigen kracht, alleen met behlp van mijn andere hand en dat is nu zo'n prettig gevoel. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

  Reageer
  #2

  laatste zin moet zijn: Alleen met behulp van mijn andere hand en dat is NIET zo'n prettig gevoel.

  Reageer
  #3

  Hoe is het inmiddels met je pink? Ben je al bij de huisarts geweest? Ik denk dat de pink 'uit de kom' is en gezet zou moeten worden, of dat er een peesje is gescheurd. Is de hand nog dik en pijnlijk geworden?

  Reageer
  #4

  @ martin. Nee ik ben niet bij de huisarts geweest. Mijn pink is alleen iets dikker dan de ander. Mijn hand doet verder geen pijn tis echt alleen mn pink.

  Reageer
  #5

  Als je verder geen pijn hebt en de stand van de pink niet meer afwijkend is, zal het vast een onschuldiger kneuzing zijn geweest. Echte schade zoals breuken doen meer pijn dan je ervan lijkt te ondervinden. Waarschijnlijk is dan een rekverbandje om de pink te stabiliseren en rust te geven voldoende.

  Reageer
  #6

  Hij staat ook nog wel steeds scheef daar is nog geen verandering in. Ik heb voor morgen een afspraak staan bij HA, maar ik denk dat het niet veel nut heeft want het is al vanaf woensdag zo. Ik had eigenlijk gelijk moeten gaan, maar dacht dat het alleen een kneuzing was, maar omdat hij scheef staat dacht ik dat er iets niet klopte.

  Reageer
  #7

  Een standsafwijking is een indicatie voor een fractuur.

  Reageer
  #8

  Ik ga er morgen ook even naar laten kijken. Wat gaan ze doen als het toch gebroken blijkt te zijn en ik er zolang mee heb gewacht, want heb vrijdag mn kampioenswedstrijd met voetballen dus ik hoop niet dat ze het gaan gipsen, maar dat kan ook niet met een pink toch?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Overleg de behandeling met de huisarts zal je weet wat er aan de hand is. Je zou kunnen vragen de pink tegen de ringvinger aan te binden zodat er voldoende ondersteuning is, en dat je dan toch kunt voetballen. Succes met het kampioenschap, en laat even weten of jullie nog kampioen geworden zijn, en nog beter, wat er nou precies aan de hand was!

  Reageer
  #10

  Ik ben vanmorgen naar de HA geweest, die heeft me doorgestuurd om foto's te laten maken. Daaruit bleek dat er een scheurtje in het bot zat. Ik heb nu een beschermhoesje gekregen voor om mn pink en hij zit vast getaped aan mijn ringvinger. Zo kan ik gelukkig wel voetballen. Ik moet maandag terugkomen en dan gaan ze kijken of het nodig is om mn pink opnieuw te breken omdat ik er eigenlijk te laat mee was en het al weer een stukje was vastgegroeid. Ze kunnen het dan opnieuw breken en mn pink alsnog rechtzetten, maar daar moest ik zelf ook over nadenken of ik dat wel wilde.

  Reageer
  #11

  Goed dat je naar de huisarts bent geweest, dat is verantwoordelijk. Succes met het kampioenschap, en leve Ajax!

  Reageer
  #12

  Ik ben gister terug geweest om te kijken of hij scheef was aangegroeit en dat bleek zo te zijn. Ze hebben hem toen opnieuw gebroken en een pinnetje ingezet en zit nu voor zowiezo 3 weken alsnog in het gips..:S
  Wel balen maarja je doet er niks aan.

  Reageer
  #13

  Ik heb dat ook, wat moet ik doen? Het zit scheef en ben niet naar HA geweest. Wat is er allemaal gebeurt?

  Reageer
  #14

  @Oscar, kun jij je vraag misschien wat duidelijker stellen?

  Reageer
  #15

  Ik had zelf ook last van een scheve pink. De huisarts heeft met tape mijn ringvinger en pink aan elkaar geplakt. En zo wordt je pink weer recht!

  Reageer
Reageer op: pink scheef
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief