linker ribben steken liggend meer uit dan rechter ribben, normaal?

 • #1

  hallo, ik ben hier net nieuw. ik ben 18 jaar en ik heb een vraag over mijn ribben. als ik mijn spieren ontspan tijdens zitten of staan, zijn mijn ribben symmetrisch en is er geen probleem. ik merkte laatst dat als ik mijn buik intrek of op mijn rug lig, mijn onderste linker ribben aan de voorkant meer uitsteken dan mijn onderste rechter ribben. het is net alsof mijn rechter ribben aan de voorkant dan meer naar binnen gericht zijn en alsof mijn ribbenkast aan de linkerkant wijder is dan aan de rechterkant. of alsof er links meer kraakbeen op mijn ribben zit dan rechts. het uitsteken van mijn linker ribben is niet heel veel meer, maar ik kan het wel duidelijk zien en voelen. is dit normaal? ik heb het nooit eerder opgemerkt, maar ik heb er ook nooit eerder op gelet. weet dus niet of ik het altijd al had. ik vraag me af of iedereen sowieso een klein verschil van uitsteken van de ribben heeft? kan dit te maken hebben met de grootte van de organen die eronder liggen? ik moet erbij vermelden dat mijn moeder een scoliose heeft, nog niet heel lang, ze is 54. ze heeft spierreuma en ik heb het ook in mindere mate, dus ik heb zwakke spieren. hoop dat iemand mij kan helpen hiermee, want ik maak me wel een beetje zorgen. het is alleen niet zo erg dat ik zeg: kom, ik ga eens naar de dokter. als ik mijn spieren ontspan is er namelijk niks aan de hand en ik heb nooit pijn eraan. alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  hoii

  Boven mijn linkerborst steken mijn ribben ook stuk meer uit! Je kunt het niet goed zien ma voel het wel en ben er ook pas achter gekomen ben 22 en heb er denk ik net als jou nooit eerder opgelet! Ma k ben na de dokter geweest en die zei dat het normaal is. Je bent niet aan alle twee de kanten hetzelfde! Dus nix aan de hand!

  Reageer
  #3

  Toen ik dit vroeg aan mijn kinesist vroeg hij mij of ik er een bal tegen heb gekregen. Goh ik weet ook niet goed of ik het nog maar sinds kort heb of ik er al lang met rondloop. Niets ergs denkek.

  Reageer
  #4

  Mijn linker steekt ook meer uit , heb op internet gekeken en zag dat meer mensen het hebben

  Reageer
  #5

  ik heb het ook! Net onder mijn borst, ik heb er wel last vn hoor! tijdens het zitten krijg ik zeer veel pijn en tegen de avond snijdt mijn bh echt in mijn vel onder mijn linkerborst.. ik ga morgen naar de dokter, maar hoop dat het niets ergs is..

  Reageer
  #6

  Bij mij voelt het ook een beetje pijnlijk aan! (Blauwe plekken gevoel) maar ik heb er niks mee gedaan?! Rechts is heel anders dan links bij mij!

  Reageer
  #7

  Heb precies het zelfde

  Reageer
  #8

  Hai wat was het uiteindelijk bij u?

  Groetjes Nathaly

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hi

  mijn linker steek meer uit dan de rechter en had nooit opgemerkt en niet  gezien.

  maar vandaag toen ik bij de stond  en mijn buik intrek dan zie het veschil en maakte me zorgen over of dat normaal is.

  nu lees ik ook bij de andere mensen die dat ook hebben dus dan is waarschijnlijk normaal

  graag hoor nog meer hier over

  gr.ron

  Reageer
  #10

  dat is een heel normaal verschijnsel

  Reageer
  #11

  Goedemorgen,

  Een bezorgde moeder die nog nooit eerder gebruik heeft gemaakt van deze site (voor alles moet een eerste keer zijn?) wil vandaag toch even mijn verhaal delen.

  Mijn zoon van 11 jaar heeft aan de linkerkant ter hoogte van zijn onderste rib een duidelijke verdikking, deze is van de buitenkant in alle posities zichtbaar. Dit is mij vorige week pas voor het eerst opgevallen, omdat hij er zelf mee kwam. Gezien de verdikking zo duidelijk is had ik toch verwacht dat dit mij al eerder was opgemerkt?

  Daar komt bij dat hij dagelijks bleek ziet met donkere kringen onder zijn ogen, wisselende temperaturen tussen 37 en 37.9. Ook zijn er steeds terugkerende klachten van hoofdpijn, misselijkheid, moeheid. Hij heeft aan één kant van zijn hals een paar kleine kliertjes bij elkaar voelbaar. Overigens heeft hij geen pijnklachten. Hij heeft een gewicht van 33kg en lijkt in het afgelopen jaar nauwelijks te zijn aangekomen.

  Een jaar geleden ben ik ook bij de huisarts geweest met dezelfde klachten alleen zonder de verdikking bij zijn onderste linker rib en waren de kliertjes in zijn hals mij ook nog niet opgevallen. Uit bloedonderzoek is destijds niets gekomen.

  Ik ben toch wel benieuwd naar jullie mening na aanleiding van mijn verhaal. Ik probeer een afbeelding mee te sturen van de verdikking bij zijn linker rib.

  Alvast bedankt?.

  Ps: Er staat al wel een afspraak gepland voor as vrijdag bij de huisarts.

  Reageer
  #12
  • hallo Leentje,

  Ik ben benieuwd naar wat de huisarts te zeggen had. Ik hoop dat je er een duidelijk uitleg over hebt gehad en dat t niks ernstigs is!

   

  Reageer
  #13

  Hallo ik heb ook nog nooit op mijn ribben kas helet tot vandaag. Ineens viel mij op dat er een stuk linker rib meer naar voren stond. Ik schrok er meteen van. Ik ben namelijk 15 haar en schrik snel als er iets niet klopt of gek voelt aan mijn lichaam dus dan zoek ik het altijd meteen op. Ik las hier gelukkig dat meer mensen het hebben dus het zal wel normaal zijn.

  Reageer
  #14

  Dat is inderdaad heel normaal

  Reageer
  #15

  Dag Leen,

  Ik hoop dat alles goed is met je zoontje. Ik heb gisteren ook een verdikking van het linkerborstbeen bij mijn zoontje van 4j opgemerkt. Onmiddellijk een afspraak bij de dokter gemaakt waardoor we morgen al kunnen gaan. Groetjes van eveneens een ongeruste mama

  Reageer
Reageer op: linker ribben steken liggend meer uit dan rechter ribben, normaal?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief