Pijn aan 1 wervel in het midden van mijn rug

  • #1

    [color=#800080]hallotjes iedereen,

    Ik heb sinds kort weer last van 1 wervel midden in mijn rug, ik heb dit wel vaker gehad alleen dan op andere plaatsen in mijn rug. Het liefst ga ik niet naar de dokter vandaar dat ik het nu even zo probeer want misschien weet iemand hier raad mee.

    De pijn zit dus in het midden van mijn rug, en als ik het aanraak doet het zeer, als ik mijn rug hol maak doot het ook pijn ik heb dit 2x eerder gehad leen toen was het de éne keer 1 wervel in mijn onder rug en de andere keer 1 wervel in net ondr mijn nek, daar heb ik nu verder geen last meer van maar het heeft wel lang geduurt voor het weer weg was..

    weet iemand of ikd e pijn versneld kan wegnemen?

    Groetjes,

    Daphne[/color]

    Reageer
    #2

    Wat was de oorzaak de vorige keren? Ben je toen met jouw klachten bij de huisarts geweest?

    Acute pijn in de rug kan vele verschillende oorzaken hebben. Als de pijn pas kort duurt, is het een optie proberen de houding te veranderen, of een pijnstiller te nemen, dat ontspant ook.

    Reageer
    #3

    Ja wat was de oorzaak de vorige keren en wat heb je er toen aan gedaan?

    Reageer
    #4

    De vorrige keer ben ik naar de dokter geweest, maar die wist niet waar het van daan kwam..

    De tweede keer dat ik last kreeg ben ik weer naar de dokter geweest en zij toen dat ik naar mensendiek moest.

    Zei vertelde mij toen dat mijn houding niet goed was maar toen zij mij helemaal recht ging zetten om het zo maar te zeggen,
    Viel ik flauw en toen zij ze dat hebben wel meer mensen maar dan kan ik niets meer voor je doen,

    Dan zal je flauw blijven vallen... Dus wat nu...

    Reageer
    #5

    Zonder diagnose geen behandeling. Alleen een arts kan een diagnose stellen op basis van uw medisch dossier en lichamelijk onderzoek. Ga naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    Hoi Daphne,

    Ik heb momenteel precies dezelfde klachten en vroeg me af of jij al weet wat er aan de hand was? en of het vanzelf over ging?

    Ik heb zelf het idee dat het komt doordat ik minder ben gaan sporten. Dat mijn rug hierdoor vast komt te zitten. Misschien dat je meer kunt bewegen?

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik heb op het moment ook echt exact dezelfde klacht. Één ruggenwervel doet pijn en als ik daar op druk doet het ook pijn, maar als ik daarboven druk of daaronder doet het geen zeer. Ook als ik me rug hol maak doet het op doe plek pijn. Ik zie dat jullie berichten al twee jaar en vier jaar geleden zijn geplaatst, maar als jullie intussen erachter zijn gekomen waardoor de on wordt veroorzaakt zou ik het graag willen weten.

    Groetjes Susanne

    Reageer
    #8

    Ik heb ook zelfde klacht, pijn aan een wervel in bovenrug. Scherpe pijn welke echt uitstraalt vanaf die ene wervel. Aanraken, voorover zitten en strekken doet erg pijn. Artsen zien niks rasrs zeggen ze, fysio/ manueel ook niet, ook niet op fotos. Snap er niks van, niemand vind iets masr ik heb al een jaar pijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    toevallig kwam ik bij deze discussie terecht, ook ik heb last van 1 wervel, midden in mijn rug.
    Ik heb al röntgenfoto's laten maken, geen enkel spoor van iets geks, slijtage of wat dan ook. Ik heb nu een doorverwijzing naar een manueel therapeut gekregen, dus afwachten of dat werkt.
    Het is echt een scherpe pijn die ik voel als ik erop druk of als ik druk ben geweest,bijvoorbeeld met stofzuigen oid.
    Ik zou zo graag willen weten wat dit zou kunnen zijn en hoe ik er vanaf kom.

    Reageer
    #10

    Ook toevallig dat er recent hierop gereageerd is . Ik heb dezelfde klacht . Begonnen onder aan de nek . Nu 1 wervel in het midden . Zitten doet pijn en erop drukken ook . Manuele therapie helpt niet . Ze zegt dat het vast zit maar na 10 x loskraken nog steeds die vreselijke pijn op 1 ruggenwervel. Wat is dit !?!?

    Reageer
    #11

    Ook hetzelfde probleem hier. Maar geen idee wat

    Reageer
    #12

    Zijn er ook al röntgenfoto's gemaakt of een scan?
    Ben je met de klachten al bij de dokter geweest?

    Reageer
    #13

    Ik heb dezelfde klachten, 1 wervel midden op mijn rug die pijn doet bij aanraking. Ook als ik mijn ruggenwervel draai, dus bijvoorbeeld voeten op de grond en bovenlichaam naar links of rechts, doet het flink zeer rond die regio. Ook bij een holle of bolle rug trekken voel ik het, hoewel bollen meer lijkt op rekken en hollen een vervelendere pijn is.

    Ik ben langs de osteopaat geweest, die heeft me gekraakt maar het is nog niet weg. Hij vertelde me dat de spieren en bindweefsels van de rug op de plek samenkomen/kruisen en dat dat vast is gaan zitten.

    Hij vondt het logisch klinken dat het zeerder gaat doen van op mijn rug liggen slapen. Hij liet op een afbeelding zien dat het de regio is waar de 'trapezius' (=spier op de rug) in een puntje uitloopt en aan de ruggenwervel zit. En dat daar veel spieren over elkaar lopen/kruisen.

    Mij is geadviseerd veel te rekken en te (laten) masseren. Hopelijk gaat het over.

    Reageer
    #14

    Hey iedereen,
    Ik heb die klacht nu ook lopen sind een half jaar terug nig niet overgegaan, ik volg dan ook massageopleiding sinds kort en dien leerkracht anatomi zij me dat het via manipulatie beter zou zijn, en EFT speciale pijnloze behandelingen. Kan soms niet aan de wervel zelf ligge maar rondomliggende dingen gekneld van teen of tander.... Een medecursist kon zijn nek niet helemaal naar rechts draien na een behandeling ter plaatsten ging dit al iets beter en beter. Het zat men in de longen 😉
    Dus ja ikzelf heb et nog niet geprobeert vermits veel te weinig tijd...
    Dus diegene die voor mij zijn geweest let me know...
    Veel beterschap !

    Reageer
    #15

    Ken het, van kastje naar de muur en na enig tijd kreeg ik de indruk van de medici dat ze me eigenlijk amper geloven.

    Enfin, ik heb een soort conclusie getrokken met mijn eigen huisarts, d'r is iets mis, niemand ken d'r achter komen noch ken ik de (fysio) kosten dragen.

    Hij heeft mij nu op een ander type pijnstiller gezet dat geen opiaat achtige is (verslavend) en geen maag problemen levert (zoals celebrex, arcoxia, dicloflenac, etc) dit medicijn heet amitriptyline, het stofje werkt op je zenuw level, en geeft je ook nog es een fijne nachtrust. En ja op de wiki (als je het opzoekt) zul je lezen dat dit eigelijk een anti-depressie middel is, hoe dan ook op lagere dosis geeft het een verdovende en slaapverwekkend effect. Precies wat ik nodig had eigelijk. Goed slapen = Beter voor de dag komen.

    - Suc6, Barret

    Reageer
Reageer op: Pijn aan 1 wervel in het midden van mijn rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief