• #1

  Ik had net ook een bericht geplaatst, maar op een of andere manier kan ik die niet terug vinden..

  Ik ben een jongen van 22 jaar en werk veel in de zorg. De afgelopen 3 weken heb ik erg veel vermoeiende/pijn in mijn benen. Hoe de pijn aanvoelt kan ik moeilijk omschrijven, omdat het geen herkenbare pijn is. Ook mijn knieen knakken bij elke beweging. Met dit warme weer en zodra ik in bed ga liggen word het erger en heb ik continu het gevoel dat ik mijn benen MOET bewegen en dan hoor ik mijn knieen ook heel hard knakken. Sinds vorige week heb ik ook last in mijn armen, zowel boven als onderarm. Vandaag was ik aan het werk en betrapte ik mezelf erop dat ik de waterkoker niet met 1 hand kon optillen maar dat ik met mijn andere hand mijn andere hand ging ondersteunen. Ik slik sinds vorige week vitamine magnesium, b12 en D in de hoop dat die helpt. Ook wou ik pilletjes kopen voor onrustige benen, maar dacht ik probeer dit eerst. Ik heb ook gedacht aan overbelasting alleen dat lijkt me sterk, omdat ik al een hele tijd werkzaam ben binnen de zorg en niks is veranderd.. Ik ben super bang voor MS of een ander spieziekte. elke keer denk ik het zal wel meevallen maar dan in de avond is het vervelende gevoel weer helemaal terug.

  Een half jaar geleden had ik dit ook en ben ik ook bij het ziekenhuis geweest. Zij gaven aan dat ik hypermobiel ben. Tot ik vorige week naar de Fysio ging en dit verhaal vertelde en hij een paar testjes bij mij wou doen, om te kijken of ik ook echt hypermobiel ben. Zijn conclusie was al snel dat ik dat totaal niet ben omdat ik maar 1 testje van de zoveel had gehaald. Zij hadden destijd ook een foto gemaakt van mijn longen hun zeiden tegen mij als er iets is kwa spierziektes kunnnen we dat al vaak zien in de longen. Maar met de kennis die ik heb klopt dat volgens mij niet helemaal en is een MRI scan in dat opzichte veel betrouwbare..

  Goed ik heb geen idee hoe verder en ik hoop zo ontzettend dat mijn spieren overblast zijn.. ook al schat ik dat klein in, omdat het te toevallig is dat ik ineens last heb van mijn benen EN armen...

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je toch vooral last hebt van stress/spanningen
  Doe eens de test op:
  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reageer
  #3

  Ja ik kan die test wel maken maar eigenlijk geeft dat 9/10 toch aan dat je stress hebt, omdat de klachten omtrent stress super breed zijn.

  Ik ben van mezelf niet echt een stress kip en ga niet meteen van het ergste uit. Maar de pijn die ik heb in mijn benen en armen zijn gewoon echt extreem ik lag net huilend in bed dat het me zoveel pijn doet.

  Denkt u niet meteen aan een spierziekte wanneer extreme pijn heb in m’n spieren voor langere tijd. Want ik heb nergens spanning of stress van het kwam uit het niks. Daarna kwam de stress over mogelijke ziektes pas.

  Reageer
  #4

  Wat mij trouwens ook opvalt en andere mensen op mijn heen ook dat ik bizar veel eet de laatste tijd ik heb altijd honger maak niet uit hoeveel ik heb gegeten

  Reageer
  #5

  Even heel kort door de bocht hoor:

  (Niet lelijk bedoeld,maar even als eye opener)

  Je werkt zelf in de zorg. Dan zou je je ten eerste toch bewust moeten zijn dat een spierziekte in een ziekenhuis door een specialist wordt gediagnosticeerd. Niet via een forum,waar geen enkele arts te bekennen is.....  En dan ten tweede, lees je eigen verhaal eens terug alsof het door iemand geschreven is die je niet kent. Geloof jij dan dat die persoon geen stress heeft? Ik niet,want ik lees er toch echt de angst voor een ernstige aandoening in!

  Als je zelf een patiënt/cliënt zou treffen, wat voor zorgpad zou je dan aanraden? Ik zou om te beginnen eens bloed laten prikken, kijken of je ergens wat tekort hebt en bijvoorbeeld naar de reumafactor kijken. Komt daar niks uit, dan ga je verder kijken.

  Wat je zegt over al dan niet hypermobiel zijn,wil ik toch  ook even op reageren. Je hoeft niet in al je gewrichten hypermobiel te zijn,om wel overal klachten te krijgen! Je lichaam gaat compenseren en als dat lang genoeg duurt, raken andere spieren, pezen, gewrichten enz overbelast omdat je die te veel en/of verkeerd belast. Zeker als je fysiek  werk doet. Als voorbeeld: een zwakke enkel links gaat voor pijn in de schouder rechts zorgen door een veranderd looppatroon,wat vervolgens weer hoofdpijn en nekklachten geeft. Als je dan met die hoofdpijn naar de dokter gaat,denkt die niet gelijk aan een voetprobleem. Dat ene positieve testje bij jou kan dus wel degelijk iets betekenen. Daarbij kun je ook op testjes negatief scoren omdat de gewrichten nog niet direct hypermobiel zijn, omdat de aanhechtingen en andere weke delen het nog op kunnen vangen. Tot die dusdanig chronisch overbelast zijn dat je daar overal (pijn)klachten door krijgt.

   

  Reageer
  #6

  Daar kan ik zo dus geen antwoord op geven. Dat is dan iets wat door een neuroloog moet worden onderzocht

  Reageer
Reageer op: MS denk ik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief