Trillend spiertje boven op hand

 • #1

  Hallo John,

  Het viel me van de week op dat ik al een tijdje meerdere keren per dag heb dat er zo'n klein spiertje boven op mijn rechter hand uit zichzelf "trilt", dus van die spastische trekjes. Heb er verder geen last van maar als je het opzoekt krijg je meteen allemaal van die heftige dingen, dus vandaar de vraag; is dit iets om me zorgen om te maken?

  Reageer
  #2

  Nee, dat zal een overbelasting zijn. Vaak veroorzaakt door veelvuldig gebruik van een muis of veel repeterende bewegingen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de snelle reactie!

  Oké duidelijk! Ik vraag me dan wel af waarom je meteen op ziektes als ALS uit komt als je dit intiept op google? Niet dat ik denk dat ik dat heb ofzo maar als je intiept "spiertekkingen op hand" of iets dergelijks kom je al vrij snel op dit soort dingen uit als zijnde eerste symtomen van een dergelijke ziekte.

  Reageer
  #4

  Omdat google altijd gelijk van het ergste uit gaat.
  Zoek je op "splinter in grote teen" ,krijg je hoogstwaarschijnlijk als diagnose dat je been tot minimaal boven de knie geamputeerd moet worden. Om even een voorbeeld te gebruiken.

  Google is geen arts die aan de hand van onderzoek een diagnose stelt,maar een zoekmachine die aan de hand van eerder zoekgedrag resultaten aan levert.
  Heb jij dus een keer op bepaalde aandoening geklikt, krijg je daarop gebaseerd je antwoorden.

  Volledig onbetrouwbaar dus, als je zoekt op wat je zou kunnen mankeren!

  Reageer
  #5

  Ja dat klopt! Je ziet ook wel oorzaken als stress en dergelijke staan, maar als je specifiek leest dat het ook begin symtomen van zoiets dergelijks kunnen zijn, en dan met name als er staat "begint vaak in één hand, arm of been" komt het nogal beangstigend over. Het is fijn dat je vanalles kunt vinden maar soms maakt het je erg onzeker

  Reageer
  #6

  Wanneer zou het bij spiertrekkingen dan eigenlijk wel reden zijn om ermee naar de dokter te gaan, en waarom?

  Reageer
  #7

  Als jij je daar zorgen over blijft maken, dan moet je daarmee naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #8

  Nouja ik vraag me meer af wanneer dergelijke symtomen dan wel een teken kunnen zijn dat er iets mis is. Ik heb vandaag bijvoorbeeld constant met stenen en vanalles lopen sjouwen en dan merk ik er helemaal niks van, maar zodra ik rustig ga zitten begint het weer. Het lijkt af en toe ook wel alsof ik het met mijn gedachtes uitlok omdat het lijkt alsof ik het onderhand meteen krijg zodra ik er aan denk, maar ik weet niet eens of dat überhaupt wel kan. Het valt me laatste dagen ook op dat ik het op allerlei plekken wel eens een enkele keer voel van lip tot voet bij wijze van, maar het kan goed zijn dat dit me nu pas opvalt omdat ik er teveel mee bezig ben, terwijl ik het normaal ook gewoon heb. Daarom vraag ik me vooral gewoon af waaraan je zou kunnen merken dat er wel reden tot bezorgdheid is zodat ik het kan proberen uit mijn hoofd te zetten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  "lopen sjouwen en dan merk ik er helemaal niks van, maar zodra ik rustig ga zitten begint het weer. Het lijkt af en toe ook wel alsof ik het met mijn gedachtes uitlok omdat het lijkt alsof ik het onderhand meteen krijg zodra ik er aan denk," Dat is dus typisch voor psychische klachten. Bij een lichamelijke aandoening zouden de klachten aanwezig blijven. Zoek hulp hiervoor bij een psycholoog

  Reageer
  #10

  Oké, maar het is niet zo dat ik het me inbeeld want ik zie het ook gewoon onder de huid bewegen, ik ben erover na gaan denken toen ik in de auto zat en zag dat dat spiertje boven op mijn hand van die spastische bewegingen kreeg. Toen besefte ik me dat ik het al vaker gevoelt het de afgelopen weken dus ben ik het gaan opzoeken en las ik wat ik al eerder heb beschreven. Kun je me wel vertellen waar je bij spiertrekkingen aan zou kunnen merken dat je je wel moet afvragen of er niet meer aan de hand is, of kun je dat zo niet zeggen?

  Reageer
  #11

  Ik heb ook niets pover inbeelding gezegd. De klachten zullen er beslist zijn, maar hebben een psychische oorsprong

  Reageer
  #12

  Oké bedankt voor je antwoord, dan zal ik maar eens doen wat je zegt en het voorleggen bij de psycholoog. Ik heb ook nogal veel stress momenteel omdat ik o.a de ziekte van crohn heb en deze niet onder controle krijg, vandaar dat ik misschien ook banger ben voor een lichamelijke oorzaak terwijl het eigenlijk juist om die reden logischer is dat het een psychische oorzaak heeft, het is gewoon moeilijk te bevatten dat je dus blijkbaar spiertrekkingen in één specifieke spier kunt aansturen met je gedachtes.

  Reageer
  #13

  Hoi john,

  Ik heb inmiddels contact gehad met de huisarts via een econsult omdat ik pas over anderhalve week terecht kon.
  Hij geeft aan dat het fasculaties zijn en dat het verder geen medische betekenis heeft. Ik vind dat persoonlijk een beetje een raar antwoord omdat je meteen op ziektes als ALS uit komt als je het opzoekt.
  Hoe weten jullie zo zeker dat het dan niet bijvoorbeeld wel iets als ALS kan zijn? Moet je daar dan ook andere klachten bij hebben ofzo?

  Reageer
  #14

  ALS geeft toch echt wel andere klachten.

  Reageer
  #15

  Oké dus ik kan er wel vanuit gaan dat het dat niet is?

  Reageer
Reageer op: Trillend spiertje boven op hand
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief