Gemiste Lisfranc fracturen.

 • #1

  Alle bovenstaande verhalen herkenbaar!
  1 september 2022 laatste traptrede gemist en toen hoorde ik het krak zeggen. Tot 2 x toe foto’s; geen breuk.
  Koelen, hoog houden en voet goed afwikkelen. Op eigen initiatief diverse fysiotherapeuten ingeschakeld en podoloog zonder verbetering van de klachten.
  Een studente fysiotherapie opperde in december: Lisfranc? De beschreven klachten herkende ik, de blauwe plek onder de voet na de val, pijn in de wreef en de voet niet kunnen afwikkelen. Via huisarts MRI en jawel , twee fracturen, waarvan een met een stukje bot afgebroken aan teen 2 en 3 aan de onderkant van het Lisfranc. Gelukkig niet verschoven. Via orthopeed 6 weken onbelast gips. Heerlijk, pijnklachten waren meteen weg. Daarna walkerschoen, dat ging redelijk maar na 5 weken de overstap naar hoge bergschoenen ging niet goed. Binnen een paar dagen waren alle pijnklachten weer terug. Mijn voet wordt bijna tot aan mijn knie met regelmaat rood, de wreef wordt heel vaak dik en ik verdraag er dan zelf geen laken op en moet de walkerschoen dan ook acuut open maken.
  Nu hobbel ik weer op de walkerschoen, bijna 3 mnd in totaal. Inmiddels heb ik orthopedische schoenen laten aanmeten die de werking van de walkerschoen gaan nabootsen.
  Vanwege de terugkeer van de klachten, is onlangs weer een MRI scan gemaakt. De breuk bij teen 3 is aan elkaar gegroeid, wel nog zichtbaar, bij teen 2 is het bot nog niet aan elkaar. Daarnaast is beenmergoedeem zichtbaar en oedeem in de weke delen.
  Ik ben blij met deze constatering, ik ben dus niet gek, maar ik schrik er wel van. Ik verwacht niet dat dit oedeem na 8 maanden nog vanzelf verdwijnt. Daarnaast vraag ik me af hoe het met de breuk moet goedkomen. Ik ben 59 jaar.
  8 mei heb ik hierover gesprek met de orthopeed. Heeft nog iemand tips voor me?

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik heb geen ervaring met jou blessure,maar wel met botoedeem bij een enkelblessure.

  Bij mij was pas na dik 2 jaar wat vermindering van het oedeem te zien. En het is waarschijnlijk nog niet weg, ik ben nu 3,5 jaar verder, de kans is dat het ook nooit helemaal  over gaat. Binnenkort weer een mri om te kijken hoe het nu is. Dus in vergelijking daarmee, is 8 maanden nog heel kort. Een vriendin van heeft ook een enkelblessure, zij had net als jij beenmergoedeem, dat was na 2 jaar weer zo goed als weg.

  De enige manier om er van af te komen,is rust en meer dan afwachten kun je niet doen, volgens mijn orthopeed...... Sterkte!

  Reageer
Reageer op: Gemiste Lisfranc fracturen.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief