Pijn ribben na langdurig hoesten

 • #1

  Hallo,

  Ik heb in november bronchitis gekregen, ik heb toen vreselijk gehoest, echt 2 maanden lang. Tijdens een hoestbui kreeg ik ineens vreselijke pijn in mijn rechterribben. De eerste dagen had ik heel veel last, vooral in bed bij het omdraaien. Daarna ging het wat beter maar helemaal weg ging het niet.
  Nu 3 maanden later heb ik nog steeds last bij bepaalde bewegingen, zoals niezen, hoesten, uitrekken, omhoog komen vanuit liggende positie. Als ik gewoon zit voel ik niks, het is alleen bij bepaalde bewegingen.
  De pijn is niet hevig maar ik voel het wel. Ook de plek zelf voelt beurs als ik die aanraak. De plek zit rechts van mijn borst, een stuk onder de oksel.
  Mijn vraag is of het normaal is dat ik na 3 maanden nog last heb? Als ik online wat zoek, zouden gekneusde ribben of iets met de tussenribspier niet zo lang moeten duren of kan dit wel?
  Ik ben 37 en gezond.
  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Van gekneusde ribben of overbelaste tussenribspieren kun je lang last houden hoor.

  Maar wat ook kan,is dat je een rib aan de achterkant wat "uit het lood" gehoest hebt. Die kan daardoor op een zenuw drukken,wat pijn aan de voorkant geeft.

  Ik zou je aanraden om een naar een goede fysio/manueeltherapeut te gaan. Die kan dit controleren en zo nodig weer corrigeren. Als er niks gevonden wordt door de fysiotherapeut, kun naar de huisarts gaan voor verder onderzoek.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de reactie!

  Reageer
  #4

  Bedenk wel dat fysiotherapie niet in de basisverzekering zit. En dat die nooit in 1 sessie klaar is tenzij hij/zij je lichaam al helemaal kent van eerder.
  Een eerste onderzoek/anamnese kan zo al 50-90 euro kosten. Een behandelsessie rond de 30€, bij mijn fysio zelfs 44€ per half uur.

  De huisarts wordt wel vergoed. Ik zou daarom voor de omgekeerde route gaan.

  Reageer
  #5

  Veel huisartsen missen dit, waardoor mensen onnodig lang met klachten doorlopen en ondertussen vaak allerlei aanvullende onderzoeken moeten ondergaan waar niks uit komt.

  Om dan vervolgens alsnog naar de fysio gestuurd te worden.

  Dus ik zou wel eerst voor de fysio gaan. Als het idd een vastzittende rib is, hoeft dat helemaal niet een aantal behandelingen te kosten. Maar kun je vaak in één keer van je klachten afgeholpen worden.

   

  Reageer
Reageer op: Pijn ribben na langdurig hoesten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief