Pijn ribben door hoesten of longontsteking?

  • #1

    Goedendag,

    Halverwege vorige maand ben ik veel aan het hoesten geweest, soms zo hard dat ik niet wist dat ik het kon. Na ca 3 weken waren de meeste hoestbuien voorbij, met een enkele keiharde hoestbui daargelaten.
    Nu heb ik al zeker een week last van mijn ribben/spieren aan de linkerkant, eigenlijk alleen bij diep uitademen, lachen, kuchen. Het is geen ondragelijke pijn, meer spierpijn. Vooral bij het wakker worden merk ik dat ik nogal "vastzit" en moet ik eerst alles eruit rekken- en strekken.

    Nu zegt mijn gevoel dat ik zo hard gehoest heb dat ik mijn ribben/spieren heb geforceerd, ik ben verder niet ziek o.i.d. Maar omdat de pijn er elke dag zit begin ik te twijfelen aan een longontsteking (weet niet hoe dat moet voelen?).

    Zou ik dit nog bijvoorbeeld een week kunnen aankijken, of is dit aanleiding om met spoed een afspraak te maken bij de huisarts?

    Reageer
    #2

    De heftige hoestbuien waren al reden genoeg om even langs de huisarts te gaan, ook voor dat gevoel dat er wat vastzit. En ja het kan zeker spierpijn zijn, maar dat zou dan in een paar dagen weg moeten zijn.

    Reageer
Reageer op: Pijn ribben door hoesten of longontsteking?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief