Nekklachten en geklik in hoofd

 • #1

  Ik heb nu al twee weken last van nekklachten. Het vervelendste is het constante tikgeluid dat erbij komt kijken. Vanwege mijn baan waarbij ik 8 uur per dag achter een scherm zit krijg ik vaak de neiging om mijn nek te kraken. Nu heb ik het gevoel dat ik dit afgelopen maanden iets te geforceerd heb gedaan, waardoor ik nu mijn nek continu hoor knakken bij de kleinste bewegingen. Het doet geen pijn, en bewegen gaat nog prima. De vervelendste klacht is dat ik bij mijn linkeroor (volgens mij niet in mijn oor, meer net erachter) continu geklik/getik hoor als ik aan het praten ben (wel 2/3 keer per zin) of als er druk op mijn hoofd komt te staan.

  Het is niet afkomstig van mijn kaak, want ook als ik niet praat maar gewoon druk op mijn hoofd zet hoor ik het klikken, en gek genoeg heb ik het niet als ik mijn hoofd helemaal naar rechts draai. Het is ook precies dezelfde dag begonnen als het gekraak in mijn nek. Ik krijg nergens iets gevonden van mensen met dezelfde klacht, is hier iemand die weet of dit geluid daadwerkelijk vanuit mijn nek komt en of dit vanzelf over kan gaan?

  PS. Ik ben al naar de huisarts gegaan, hij dacht dat het aan een slijmoor lag (het vormen en klappen van belletjes in het slijm dat vast zit achter mijn trommelvlies) en dat het puur toeval was dat mijn nekklachten dezelfde dag begonnen, maar ik merk nu na een week lang het gebruik van een neusspray dat het echt meer aan mijn nek ligt...

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Je zou naar de fysio kunnen gaan om naar je nek te laten kijken.

  Als bij mij de nekspieren en de spieren naar de schedel erg vast zitten, gaan mn oren suizen. Dus nek en oren kunnen wel samen gaan.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Het zou met de nekspieren te maken kunnen hebben. Nekkraken is nergens goed voor. Ga met de klacht naar een fysiotherapeut

  Reageer
Reageer op: Nekklachten en geklik in hoofd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief