Ik positief, partners negatief in fase 2

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben positief getest op syfilis en dit na klachten uit de 2de fase. Klachten die aanslepen van deze zomer maar nooit gedacht dat het soa was. Ik heb nooit symptomen gehad van de 1ste fase. Uiteindelijk begonnen de klachten ernstiger te worden waardoor pas test eind van vorig jaar plaatsvond. Conclusie : moet ik volgens arts op basis van klachten toch enige tijd voor de zomer besmet zijn geraakt. Mijn partner werd nu deze week getest en blijkt negatief te zijn. Dokter achtte deze kans zeer klein, toch is dit zou. Mijn partner wordt binnenkort nog eens getest, indien ze dan positief is zou dit willen zeggen dat wij sinds deze zomer samen sex hebben en zij steeds geluk heeft tot ze net op einde van het jaar het toch heeft doorgekregen van mij. KAN DIT? Indien haar 2de test ook negatief is wil dit zeker zeggen dat zij gans die tijd veel geluk heeft gehad. Zij heeft trouwens geen enkele symptoom. Hoe kan dit zo verschillen en je eigenlijk niet kan weten wanneer je iemand besmet?
  We merken ook op dat huisartsen verschillende meningen hebben op het ziekteverloop en de wijze waarop alles kan worden doorgegeven.
  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Het is een opmerkelijk verhaal. Het lijkt me allemaal niet erg waarschijnlijk. Tenzij ze een behandeling zou hebben gehad

  Reageer
Reageer op: Ik positief, partners negatief in fase 2
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief