Lues?

  • #1
    • Vorige week maandag (inmiddels 8 dagen geleden) voelde ik ineens een gevoelig bultje op mijn eikel. Ik schonk er nog niet zoveel aandacht aan, maar merkte in de dagen erna dat het bultje gevoeliger, groter en roder werd. Donderdag aan het einde van de dag viel het me op dat het bultje uitgebouwd was naar wat lijkt op een zweertje en de kleur was veranderd, rood aan de buitenkant naar groen/grijs aan de binnenkant.
    • Verder zit er op de binnenkant van m'n voorhuid net ter hoogte van de rand van mijn eikel een grote rode gevoelige plek met daaromheen opgezette stukjes die wittig zijn.
    • De pijn werd er ook niet bepaald minder op en daarom vrijdag de huisarts gebeld. Die gaf aan maar even langs te komen, maar diezelfde dag natuurlijk geen tijd te hebben.
    • Maandagmorgen ben ik er geweest en zij gaf aan te denken aan lues. Hiervoor heb ik bloed laten prikken en helaas moet ik voor de uitslag nog wachten tot maandag.
    • Maar in de tussentijd zit ik met 2 plekken die extreem gevoelig en pijnlijk zijn. Verder heb ik het idee dat ik veel meer moet plassen dan normaal. Wat natuurlijk ook weer erg pijnlijk is als de urine de wondjes raakt.
    • Ik heb foto's bijgevoegd van hoe het er beide nu uitziet. Ik ben benieuwd wat jullie ervan zeggen. Ik heb weinig zin om de molen van gemiste onderzoeken in te gaan en zo nog weken met aardig wat pijn door te blijven lopen...
    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het zou inderdaad syfilis kunnen zijn.  Is er geen andere soa test gedaan?

    Reageer
    #3

    Heeft de arts nier direct een Swab genomen van de zweer? Dan weet je snel zeker of het syfilis is. Wat is je risico geweest? Als get syfilis is, zou de kans op andere soa's vrij groot zijn. (syfilis is namelijk vrij zeldzaam)

    Ik vind wel dat hoe de klachten begonnen niet als syfilis klinkt, normaliter veranderd een paper binnen 2 dagen naar zweer en doen de syfilis zweer meestal geen pijn. Dit neemt niet weg dat het toch syfilis kan zijn, aangezien er uitzonderingen gemeld zijn.

    Reageer
    #4

    Dank voor je reactie! Het zou inderdaad kunnen zijn? Zie je nog andere opties?

    Nee er is verder niet op wat anders getest. De huisarts gaf aan eerst dit te willen doen en daarna wel verder te kijken.

    Ik heb overigens geen idee hoe ik dit opgelopen kan hebben. 3 maand vrijgezel zonder sex en daarvoor een half jaar een vriendin. Zou zij het dan gehad kunnen hebben?

    Reageer
    #5

    Psde zweren zien er niet typisch uit.

    Reageer
    #6

    Syfilis heeft een incubatietijd van 10-90 dagen voordat er een zweer verschijnt. Ofschoon het niet vaak voor komt, dat het echt 90 dagen duurt, is het niet onmogelijk. Vreemd dat je huisarts niet meteen een soa test heeft gedaan...

    Als je maandag de uitslag van het bloedonderzoek krijgt, en er komt niets uit, vraag dan gelijk een spoedverwijzing voor de uroloog. Anders gaat ze maandag eerst nog een andere test doen en kun je weer een week wachten...

    Of je gaat naar de GGD en laat daar een soa test doen. Dat gaat doorgaans veel sneller

    Reageer
    #7

    Dat getest van die huisartsen bij ik inderdaad wel een beetje klaar mee. Ik wil meters maken en zij gaan altijd eerst van alles uitsluiten en proberen.

    Waarom ze niet direct alles heeft gedaan? Ze had het over dingen bewijzen bij verzekeringsaanvragen en dat dat in de toekomst lastig kon zijn... Maarja, dit is ook niet bepaald een pretje.

    Maar zoals gezegd: is dit wel syfilis? Overal lees ik dat de zweren geen pijn doen. En als die van mij iets wel doet dan is dat het wel....

    Reageer
    #8

    Misschien moet je eens kijken voor een andere huisarts...

    Ze had het over dingen bewijzen bij verzekeringsaanvragen en dat dat in de toekomst lastig kon zijn    Een arts zou zich daar niet mee bezig moeten houden en zeker niet als het in de toekomst ligt.

    Ik kan je niet met zekerheid zeggen of het syfilis is, maar kan het ook niet uitsluiten. Alleen een test kan daar zekerheid over geven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dus samenvattend: Maandag afwachten wat er uit het bloed onderzoek komt.

    Bij positief: behandelen. In welk stadium zou ik dan zitten?

    Bij negatief: Aandringen op...?

    Reageer
    #10

    Het is nog steeds het primaire stadium als het zo zou zijn.

    Bij een negatieve uitslag soa test laten doen en een verwijzing voor de uroloog vragen. Er zal we iets aan gedaan moeten worden.

    Reageer
    #11

    Ik vermoed door wat je aangeeft dat het geen syfilis is. Ondanks dat men vaak aangeeft dat incubatietijd 90dagen kan zijn, heb ik en bijna geen enkele soa poli ooit gezien dat de zweer later dan 6  weken komt. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar verwacht dat dit Iers anders is. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld Lupus. Behcet maar er zijn veel dingen die zweren kunnen geven.

     

    Ook komt syfilis onder vrouwen in Nederland heeeeeeeeel weinig voor en had ze dan ook zweer gehad moeten hebben (dus recente besmetting). Ook feit dat de papel langer dan een paar dagen erover deed is niet typisch. (ook zijn ze meestal pijnloos en ook heb je meestal dan maar 1 zweer omdat dat de plek is waar de bacterie binnengekomen is)

    Reageer
    #12

    Ik ben dan toch wel heel benieuwd wat het wel zou kunnen zijn als er volgende week niets uit komt.

    Het plassen is echt een drama en een broek dragen is ook geen pretje door het constante schuren.

    Verder heb ik steeds vaker het gevoel dat ik naar het toilet moet, 5/6/7 keer op een dag waar normaal hooguit 3/4.

    Begin me toch wel enigzins zorgen te maken....

    Reageer
    #13

    Vanmorgen de huisarts gebeld, uitslag was binnen. Onderzoek voor Lues was negatief.

    Vanmiddag naar een andere huisarts om de vervolgstappen te bekijken.

    Reageer
    #14

    Vraag een spoedverwijzing voor de uroloog...

    In ieder geval geen lues..(maar dat was waarschijnlijk makkelijker te behandelen geweest)...

    Reageer
    #15

    Gisterenmiddag weer geweest. Andere huisarts heeft er naar gekeken en er een monster van genomen om op kweek te laten zetten.

    Toen ik begon over de uroloog gaf ze aan dat die er weinig mee kon en dat het dan een dermatoloog zou zijn.

    Ik heb nu verdovende zalf gekregen: lidocaïne/prilocaïne. Wat een verlichting.... Vannacht eindelijk weer eens aan 1 stuk door geslapen.

    Vanmorgen moet ik even weer bellen om te overleggen hoe nu verder.

    Wat denken jullie? Uitslag kweek afwachten of toch doorverwijzing dermatoloog vragen?

    Reageer
Reageer op: Lues?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief