Urealplasma Urealyticum

Online ZorgZus
 • #1

  mijn vriendin heeft het, nou ben ik net terug van de dokter (voor andere klachten) en heb ik hem dit dus vertelt, hij vroeg of ik klachten had.
  waarop mijn antwoord nee is en daarom heb ik geen cure nodig?

  ben ik nou dom? maar dan krijgt mijn vriendin het toch keer op keer terug?
  en nee ik heb zelf geen soa test gedaan ok zei de dokter dat ze voor dit helemaal niet checken in nederland, omdat het niet echt een "Soa" was ???

  vraag is kan ik hier voor immuun zijn? waardoor ik geen klachten krijg en daarom geen cure van de dokter kan krijgen?

  Reageer
  #2

  Ureaplasma is een veel voorkomende bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd ureaplasma urealyticum. Hoewel dit veelal wordt verspreid via seksueel contact is deze infectie niet geclassificeerd als SOA maar als bacteriële infectie, gezien het ook via speeksel, bloed en besmette naalden kan worden verspreid. De infectie is zeer besmettelijk maar veel mensen die besmet zijn hebben geen last van symptomen. Vaak komen mensen erachter dat ze deze bacteriële infectie hebben doordat ze klachten hebben van een andere aandoening en zich dan laten testen.

  Maar in principe heb je gelijk, als jij de bacterie ook hebt, zou het kunnen zijn dat je je vriendin opnieuw besmet.

  Reageer
  #3

  punt is mijn vriendin heeft er klachten van, daarom wil ik een cure er voor krijgen. maar mij wordt gewoon gevraagd of ik last had van A of B, nee heb geen last van die symptomen. dan heb je geen cure nodig, maar ga wel ergens anders er achter aan kan niet zo zien dat mijn vriendin er elke keer last van krijg..

  krijg nu helemaal niks gedaan bij haar.

  Reageer
  #4

  Dat is natuurlijk wel uiterst vervelend. Ik denk dat je gewoon terug moet gaan naar je huisarts en duidelijk maken wat het probleem is en een kuur vragen om te voorkomen dat je je vriendin iedere keer opnieuw besmet.

  Reageer
  #5

  laat weten wat voor kuur er voorgeschreven is. ben namelijk erg benieuwd wat voor antibiotica ze voor hebben geschreven!

  Reageer
  #6

  Tandor

  Als je jezelf hebt laten testen op Mycoplasma en dit is negatief, kun je dan geen ureaplasma urealyticum hebben? En is deze test na een negatief resultaat met pcr[plastest) betrouwbaar?

  Reageer
  #7

  Tandor,

  heb je enig idee op mijn vraag hierboven? Ik lees namelijk de klachten op een ander forem en deze komen erg overeen. Ik heb me wel middels plastest laten testen op mycoplasma. Dit was negatief maar ik vraag me af hoe goed dit te testen is?

  mijn klachten zijn een brandend/pikkend gevoel in de urinebuis. Eerst had ik last van het gebied tussen de anus en balzak. Dit is al een aantal dagen weg(nadat ik uitslagen kreeg van soa test en deze negatief waren). Wel heb ik nu ineens wat meer last van mijn ballen en dus de plasbuis. Soa testen op herpes na allemaal negatief. Herpes niet gedaan omdat er geen blaasjes zijn. 2 keer urine gecontroleerd en deze was ook schoon. Bekkenbodem stond ook niet onder abnormale spanning. Wat blijft er nog over nu?

   

  kan het een schimmelinfectie zijn die ik alleen met tabletten kan oplossen? Eikel zelf namelijk geen last van en een week schimmelzalf hielp ook niet

  Reageer
  #8

  Dat zou dan eigenlijk ook uitgesloten moeten zijn. Misschien is het goed om de klachten naar een uroloog te gaan...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bedankt Tandor,

  dat is mijn enige optie nog denk ik. Met alle testen heb ik de soa wel uitgesloten. Zijn er nog andere zaken die puur en alleen door sexuele contact over zijn te dragen? Ik wil dit graag kunnen loslaten omdat ik dan de stress ook naar een orkaan niveau kan brengen. Een schimmelinfectie kan een man namelijk ook zelf ontwikkelen. Met alle testen komde soa is er niks meer waardoor ik dat alsnog als optie heb toch?

  Reageer
  #10

  *normaal niveau

  Reageer
  #11

  dat ik iets heb wat puur en alleen door sex met een ander kan komen bedoel ik dan. Zoals chlamydia bijvoorbeeld.

  heb nu namelijk:

  3 x gonnorroe getest

  3 x chlamydia

  1 x trichomonas

  1x mycoplasma

  1x Hiv

  1 x syfilis

  1x hepatitis

  2 x urine laten testen en deze was schoon

  als al deze testen negatief zijn dan heb ik niks meer dat puur en alleen door een eenmalige fout kan zijn gekomen toch? Los van het feit dat ik wel schimmelinfectie kan hebben wellicht nog maar daar heb ik 2 x 4 dagen zalf voor gebruikt en dit kan ook spontaan ontstaan.

  Reageer
  #12

  Ik denk dat je het toch echt in een andere hoek moet zoeken dan een soa

  Reageer
  #13

  oke! Ik vind het alleen moeilijk omdat deze klachten precies 2 weken zijn ontstaan nadat ik onveilig sex had. Het is ook echt een zeurende en soms pikkende pijn binnenin de penis zelf. Zou een NGU bijvoorbeeld kunnen? De oorzaak hiervan is ook niet echt te herleiden toch? Kan een uroloog zoiets vaststellen? Of was dit er dan bij de controle op urine (die schoon was) al wel uitgekomen?

  Reageer
  #14

  dat hoeft niet perse met een urineonderzoek te blijken....maar een uroloog zou dat dan wel kunnen onderzoeken

  Reageer
  #15

  ik heb precies dezelfde klachten. Ook alles getest en negatief. Ik merk dat het in de ochtend minder is maar toeneemt gedurende de dag. Uroloog en huisarts geweest, maar krijg je te horen dat er niks en tussen mijn oren zit. Toch denk ik nog steeds aan een bacterie. Heb een kuur antibiotica gehad ben er toen 3 maanden vanaf geweest.

  Reageer
Reageer op: Urealplasma Urealyticum
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief