rode zone voorhuid en rand eikel

Online ZorgZus
 • #1

  Ik merkte dat ik plots 2 rode zones had aan de voorhuid, over de ganse lengte vd voorhuid, boven links en rechts en had ook droge witte schilfertjes net onder eikel.
  De laatste keer dat ik intiem was , was 5w eerder.

  Ik heb dat met klaar lauw water verzorgd. De drogekorstjes/schilfertjes heb ik nooit meer teruggezien.

  Als je het onder hel wit licht houdt zie je niet veel maar na 2d zorg ben ik naar huisarts geweest en die hield het op mechanische irritatie. Hij vroeg of het jeukte en/of branderig was, nedn toen niet [ongeveer 1w na de eerste vaststellingen).
  .
  Maar daarna begon het toch branderig te worden 2d na de dokter en na bijkomende klachten zoalszweten,winderig, jeukende anus, zure/jeukende stoelgang ben ik naar apotheek geweest. Ik heb uiteindelijk daktarin creme gehaald en neem 2 dagelijks bad De jeuk aan de anus is met creme goed gebaat (zelfs na de eerste dag en 2 smeerbeurten) , qua branderigheid want ik kan niet zien... Het branderige huidoppervlak is beter.

  Terug naar de eikel/voorhuid
  De voorhuid lijkt me gradueel iets meer natuurlijk , doch de eikelverkleuring breidt uit vd rand naar de top toe. Ik heb met voorhuid opgekruld en met aangrenzende eikelrand visueel a.h.w een rode kraag.

  De plasbuis zelf is niet geirriteerd of rood (heb ik soms van recurrente blaasontsteking ingevolge slechte blaaslediging)

  ik voeg foto toe De helrode kleur is de irritatie. Mijn zorg is, is dit candida of chlamydia ?

  Reageer
  #2

  Chlamydia veroorzaakt dit soort klachten doorgaans niet. Het zal dus eerder een schimmelinfectie zijn of een huidaandoening. Je moet er rekening mee houden, dat je telkens voordat je zalf (dun) aanbrengt je geslachtsdeel eerst moet wassen.. Dat geldt dus ook voor je anus

  Reageer
  #3

  Dank je John. Ik volg het verder op. Ik neem de daktarin creme nu 5d en bekijk het nog even hoe het evolueert.
  .
  Toch nog een vraagje, als het schimmel is, moet daktarin helpen, maar over hoeveel tijd spreken we dan ? 2 weken ?

  Reageer
  #4

  Dat kan wel 2 weken duren,

  Reageer
Reageer op: rode zone voorhuid en rand eikel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief