Besmetting met ureoplasma

 • #1

  Vraagje:

  Kan ik besmet worden met Ureaplasma wanneer ik steeds met condoom sex gehad heb en nooit enige symptomen gehad heb? En bij orale sex?

  Reactie
  #2

  Nee, dat zou dan niet moeten kunnen...

  Reactie
  #3

  Bedankt voor uw antwoord.

  Misschien wat meer uitleg: ik heb in september een vrouw leren kennen, die zich vlak na haar vorige relatie, 1,5 jaar geleden volledig heeft laten testen op SOA’s via een PCR analyse. Alles was negatief. Sindsdien heeft ze geen enkel seksueel contact gehad tot nu. Ze vertelde me wel dat ze vroeger door iemand besmet is geweest (welke besmetting weet ik echter niet) en dringt daarom aan, dat ik mij ook laat testen. Ik heb me laten testen via bloed- en urinestalen op de bekende SOA’s. Trichomonas, Gardnerella en Ureaplasma heb ik niet kunnen laten testen, omdat er totaal geen afscheiding was en ik ook nooit symptomen gekend heb.

  De 1<sup>ste</sup> keer hebben we met condoom gevreeën, maar dat bleek hinderlijk voor haar (te veel wrijving) en dus hebben we het daarna zonder gedaan.

  Na enkele dagen begon ze last te ondervinden en heeft ze een PCR analyse laten doen. Ze vroeg een versnelde procedure en daaruit bleek dat ze positief was op Trichomonas. Ik heb daarop 2 urinestalen laten testen ( 1 staal de 1<sup>ste</sup> druppels, dus onverdund, 2<sup>de</sup> normale hoeveelheid). Beide waren negatief. Ook heeft mijn dokter met een speciaal  ‘staafje’ in mijn urinebuis afscheiding proberen te verzamelen, maar er was niets.

  Zij heeft erna een nieuwe PCR analyse laten uitvoeren in twee labo’s: Trichomonas was nu negatief, maar ze werd positief bevonden op Ureaplasma en Gardnerella.

  Bijkomende info: ze neemt Euthyrox omdat haar schildklier te weinig hormonen produceert en ze heeft danig schrik dat antibiotica haar schildklier en andere organen ( lever) belasten.

  Ikzelf heb steeds hiervoor met condoom gevreëen en heb nooit enig symptoom gehad, die op een SOA wees. Waar kan de infectie vandaan komen?

  Reactie
  #4

  Hoi Tandor,

  Hoe zit het nu precies tav ureaplasma?

  ik lees dat deze bacteriën niet altijd pathogeen zijn, maar opportuun.

  kunnen deze ook in overvloed raken na bijv een antibiotica of dergelijke behandeling en dan schade aanrichten terwijl deze jaren in toom zijn gehouden?

   

   

  Reactie
  #5

  Dat is een vraag die ik helaas niet kan beantwoorden.. je zou die via de rubriek "zorgvraag" aan een uroloog kunnen stellen. Bovenaan rechts op de pagina van de site

  Reactie
  #6

  Oke, bedankt voor je antwoord.

  Reactie
  #7

  gardnerella is geen soa, is een bacterie die bij veel vrouwen voorkomt.

  Ureaplasma is wat moeilijker: Ureaplasma Parvum komt voor bij 40-80% van de vrouwen en mss 20% mannen. Ureaplasma Urealyticum bij 10%. beide kunnen geen kwaad tenzij ze in hoeveelheid toenemen.

   

  Reactie
Reageer op: Besmetting met ureoplasma
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief