soa en testen?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik denk dat ik een SOA heb of een schimmelinfectie. Ik kijk er alleen heel erg tegen op om naar de huisarts te gaan. Ik heb een mannelijke huisarts maar ga voor zo'n test toch liever naar een vrouw. Kan ik dan zomaar naar een andere huisarts gaan? En hoe zit dit met de verzekering? Ik ben namelijk wel 18 alleen regelen mijn ouders mijn verzekering. Ik wil niet dat zij weten dat ik een SOA test doe. Wordt deze rekening regelrecht naar de verzekering gestuurd of eerst naar mijn ouders? En kan ik anders evt. contant betalen?

    Alvast Bedankt!

    Liefs Daniella

    Reageer
    #2

    Voor een soa-test kun je terecht bij je huisarts. De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een dermatoloog (huid- en geslachtsziektespecialist) of een gynaecoloog (vrouwenarts). De huisarts heeft een beroepsgeheim en mag dus niets vertellen aan je ouders of anderen. Wel moet je even navragen, als je niet wilt dat je ouders het weten, waar een eventuele rekening naar toe gaat. Als je niet wilt dat deze naar je huis gestuurd wordt, moet je hem terplekke betalen.

    Als je niet naar je huisarts wilt, kun je je anoniem en meestal gratis of tegen een hele kleine vergoeding laten testen bij een soa-polikliniek. Je kunt er terecht zonder een afspraak te maken. Deze poli's vind je in de grote steden; Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
    Bij andere soa-poliklinieken moet je een afspraak van te voren maken Ook dan is het onderzoek anoniem. Deze poli's vind je in Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen. Adressen en telefoonnummers GGD'en en soa-poliklinieken vind je op http://www.soaaids.nl.

    Twijfel je of je wel of niet een onderzoek moet laten doen, doe dan een soa-test via Internet.
    Soa Aids Nederland heeft soa-test ontwikkeld: http://www.soatest.nl . Bezoekers van de site doorlopen een vragenlijst. Uniek aan deze vragenlijst is dat de gestelde vragen afhangen van de gegeven antwoorden. Elke bezoeker doorloopt alleen de vragen die voor hem of haar van belang zijn en krijgt daarop een advies. Hier krijg je een persoonlijk testadvies voor hiv en soa gebaseerd op jouw eigen situatie. Na de test krijg je een advies op basis van de antwoorden die je hebt gegeven. Zo kan het voorkomen dat iemand een soa-onderzoek en/of een hiv-test krijgt aanbevolen. Met dit advies kun je dan naar je huisarts of GGD. Bij een soa-onderzoek gaat het om de soa: chlamydia, gonorroe, syfilis en hepatitis b.
    http://Www.soatest.nl is drempelverlagend voor mensen die de stap naar een arts of GGD te groot vinden. De test geeft een op maat gesneden persoonlijk advies voor soa-onderzoek en/of een hiv-test. Dat maakt deze test-via-internet uniek in Europa.

    Reageer
    #3

    je kan naar GGD. anoniem en zijn veel vrouwelijke verpleegkundige. kom op meid. eens moet de eerste keer zijn. je bent een vrouw en je krijgt nog heeel wat van die onderzoekjes in je leven.
    de eerste keer is misch een beetje vreemd of eng, maar na 1 keer ben je helemaal gewend. je moet maar denken het is hun werk. zij zien niet anders.
    ik werk iin de gezondheidszorg. toen ik voor de eerste keer iemand tussen de benen moest wassen vond ik dat een ramp. nu doe ik bij wijze v spreken niets anders meer. het went je kijkt er niet eens van op of je denkt niet eens iets.........
    veel succes meid

    Reageer
Reageer op: soa en testen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief