Vraag help aub, hiv – bloedonderzoek

  • #1

    Hallo,
    Na onveilig anaal contact te hebben gehad met een jongen (die voor zover ik weet) geen hiv heeft heb ik na ongeveer 3/4 weken last gehad van griepachtige verschijnselen als spierpijn, vergrote keel klieren, verkoudheid, hoesten en keelpijn. Dit heeft ongeveer 3 weken aangehouden. Alle klachten zijn weg op m'n klieren na die lijken nog vergroot te zijn. Ik heb vorige week een algemene bloedonderzoek laten doen bij de dokter waar oa gekeken is naar infecties, ontstekingen, m'n nieren, lever functie, schildklier en vitamine D. Het enige wat daar uit is gekomen is de waarde van vitamine D die te laag is. Mijn vraag is nu of er uit het onderzoek iets naar voren had moeten komen van een mogelijke hiv infectie als ik die zou hebben. Kan dat of als daar niet specifiek op wordt onderzocht kan er dan ook niets van een infectie in het bloed te zien zijn?
    Alvast bedankt,
    Gr

    Reageer
    #2

    Je hebt onveilige anale seks gehad, dus dat is een risico op hiv en andere soa's. Ben je man of vrouw? Bij msm is de kans een stuk groter dat je partner hiv zou hebben. Statistisch gezien. Bij hetero ongeveer 0,1% kans en bij msm (ligt aan de stad) maar kan oplopen tot 3%. Maar terugkomend, om zeker te zijn laat je testen. Als je nubtest en hetvis negatief, waren de symptomen niet van hiv. Alleen een echte hiv test kan zekerheid geven. Vanaf 6 weken bij 4gen test. Definitief is die pas bij 12 weken officieel. Verder us het toch ook belangrijk om andere soa's te testen, aangezien die veel vaker voorkomen dan hiv.

    Reageer
    #3

    Het was msm sex. Ik weet niet precies waar er allemaal naar wordt gekeken met zo een algemeen bloedonderzoek maar als ik je goed begrijp zou een hiv infectie niet te zien zijn? En alleen een 4gen geeft uitsluitsel.

    Zijn er andere soa's die gezwollen klieren geven?

    Daarbovenop is het ook nog eens zo dat ik een ontstekinkje heb in m'n verstandskies, die wordt getrokken aankomende donderdag. Zou het ook daar aan kunnen liggen?

    Reageer
    #4

    [quote]verschijnselen als spierpijn, vergrote keel klieren, verkoudheid, hoesten en keelpijn.[/quote] Dit lijkt toch meer op een "gewone" virusinfectie. Dat en je ontstoken kies zijn ongetwijfeld de reden voor de opgezette lymfeklieren.
    Maar de vorige schrijver heeft gelijk. Er is een verhoogd risico op HIV. Dus het is verstandig om op 6 weken na het contact een HIV test en een soa test te laten doen.

    Uit een algemeen bloedonderzoek hoeft dat niet perse naar voren te komen.

    Reageer
    #5

    Beste,

    ,Als je niet weet dat je hiv hebt.. en je gaat naar de dokter en krijgt bij lichamelijke klachten die je aangeeft een algemeen bloedonderzoek.

    Wanneer zie je dan wat in het bloedbeeld en er veranderingen optreed in dat beeld. Zie je dan alle virussen of evt hiv een verandering in je bloedbeeld?

    alvast bedankt.

     

     

    Reageer
    #6

    Nee, daar moet een HIV test voor worden gedaan

    Reageer
Reageer op: Vraag help aub, hiv – bloedonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief