Bijzonder domme vragen ..

 • #1

  Beste moderator,
  Hier hetero vrouw 42 jaar al sinds mijn 17e hiv positief.
  Ik ben eens gaan googlen na een goede podcast van de hivvereniging.
  Deze ging over de NOG STEEDS naieve gedachtes hoe je hiv oploopt en de stigma's die aan hiv kleven .

  Ik ben verbijsterd om inderdaad dat hier anno 2023 aan te treffen😶 een beetje geschokt zelfs..

  Is het niet een idee om een vast gezet bericht bovenaan te plaatsen met alle standaard ins en outs,zodat dit forum daadwerkelijk! Kan worden gebruikt voor serieuze vragen omtrent hiv?

  Met vriendelijke groet .

  Reageer
  #2

  Ik kan het niet anders dan volledig met je eens zijn!!
  Dit heb ik ook vaak gedacht,over veel meer onderwerpen trouwens.
  Want domme vragen worden in alle rubrieken hier dagelijks gesteld.
  En niet 1x, maar gewoon tig keer opnieuw.
  Alleen denk ik niet dat jou idee echt gaat helpen,omdat mensen niet lezen wat er in eerdere berichten staat of in informatie die het forum aanbiedt.
  Ze stellen hun vragen, desnoods meerdere keren als er niet snel genoeg een reactie komt,terwijl het antwoord al kant en klaar is gegeven in eerdere vragen die al wel beantwoord zijn.
  Maar wat jij zegt,een vastgezet bericht vind ik wel een goed idee, dan kan de moderator daar naar verwijzen.
  (Eigenlijk zouden die teksten dan voorafgaand aan ... gelezen moeten worden,maar ok,beter laat dan nooit😅)
  Dat zou eigenlijk bij veel meer onderwerpen kunnen, vooral de subfora die over sex, soa's , anticonceptie als pil en condoomgebruik en dergelijke gaan.
  Aangezien dat daarover bij veel mensen echt de basis kennis niet eens aanwezig is.

  Reageer
  #3

  Ja, vind ik ook een goed idee. En dan daar naartoe kunnen verwijzen

  Reageer
  #4

  Absoluut!

  Kijk ik snap dat veel jongeren geen zin hebben om zich ergens in te verdiepen(zoooooveel werk,worden ze moe van🫣😆😅🤣)

  Maar seks? Daar zijn ze nooit te moe voor blijkbaar😶

  Maar dat er anno nu nog steeds wordt gedacht dat je hiv/andere soa oploopt door iemand een hand te schudden vind ik heeel erg triest.

  Op deze manier gaat hiv nooit van zijn stigma's afkomen.

  Een vastgezet bericht kan bovenaan worden geplaatst en vastgezet bovenaan .(uitroeptekens,hoofdletters en een zin eerst lezen voor je domme vragen stelt helpt misschien😂)

  Reageer
  #5

  Dat is als het goed is dan niet meer nodig🙃😉

  Reageer
  #6

  Overigens Suus,
  Als je nog even heel hard wil lachen moet je naar de hele oude berichten gaan🤣 mijn hemel! Hoe triest ook ,die zorgen er nu wel voor dat ik de slappe lach heb😂

  Reageer
  #7

  Ik durf bijna niet te gaan kijken🙈Maar ik ben blij dat jij er om lachen kunt! Want ik kan me heel goed voorstellen dat als je zelf hiv hebt,je soms akelig wordt van de vooroordelen van andere mensen. Ik stoor me er soms al aan dat mensen zeggen dat bijvoorbeeld alle homo's hiv hebben (mijn broer is gay en we hebben veel vrienden m/v die dat ook zijn) of dat hiv overgebracht wordt door naast iemand te zitten op een verjaardag ofzo. Er werd mij zelfs een keer gevraagd of ik een test ging doen omdat mijn broer mensen kent ,ja kent!!, die hiv hebben, want die persoon was bang dat ik het over zou kunnen brengen als ik bij mijn broer geweest was. Dan denk ik echt, hoe kom je er op????

  Degene die ooit het spreekwoord "Domme vragen bestaan niet" heeft bedacht,is duidelijk nog nooit op dit forum geweest......

  Reageer
  #8

  Ik snap de redenatie, maar het gaat niet werken.  We zien dit ook in andere topics waar vragen worden gesteld waarbij dezelfde vraag en het antwoord in de vorige 2 berichten staan. Er wordt gewoon niet gelezen. En even naar boven scrollen schijnt lastig als het geen soc. media zijn. En zo'n vastgezet bericht bovenaan is bij het gebruik van mobiele telefoons ( en die hebben de meeste gebruikers) erg onhandig. Helaas.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @John

  Een mapje met links naar betrouwbare site met meer informatie of bijvoorbeeld plekken om te laten testen. Dat zou misschien ook een optie zijn, dan kun je daar naar verwijzen. Dat zou je ook kunnen doen met informatie  over of de bijsluiter de pil of een zwangerschapstest, dat scheelt een heleboel vragen die dagelijks meerdere keren gesteld worden. En andere mensen die op het forum komen,kunnen de hint daarnaar ook geven. Hoeven ze niet vol spanning te wachten tot jij online komt. Wat weer talloze reacties of er iemand aanwezig is scheelt😉

  Misschien dat degene, die die informatieve stukjes schrijft boven de actieve vragen, zich een keer kan verdiepen in dingen waar veel over gevraagd wordt.

  Persoonlijk vind ik dat bijna altijd onderwerpen die niet aansluiten bij de meest voorkomende vragen van de forumbezoekers. Of het zijn onderwerpen om de hypochonders onder ons te triggeren🙈.

  Die stukjes worden wel opgeslagen en zijn terug te lezen,met bronvermelding en links naar andere sites. Je zou de schrijfster eens een hint kunnen geven over wat onderwerpen die ze zou kunnen uitlichten,dan kun je daar naar verwijzen  😉

  Reageer
  #10

  Niemand heeft de intentie om angststoornissen aan te wakkeren.
  En de artikelen zijn bedoeld als algemene informatie en derhalve niet (altijd) toegespitst op forum onderwerpen.

  Reageer
  #11

  Ja, dat klinkt goed, Suzan!
  En ook eens over die artikelen bovenaan. Die maken zelfs mij benieuwd naar wat ik allemaal kan mankeren, en triggeren missch. onbedoeld mensen met een angststoornis

  Reageer
  #12

  Dat gaat toch nergens over: Dan kunnen we geen enkel artikel meer plaatsen, want je vindt hier altijd wel iemand die dan weer angsten heeft. En dan ook maar geen nieuws op TV, krant, radio soc. media want dat heeft hetzelfde effect.

  Reageer
  #13

  En idd misschien (ook wat) artikelen over de onderwerpen waar heel veel vragen over zijn, zoals de angst voor typen ziekten (ipv alleen al die ziekten zelf), en over pijnbeleving/gedrag, over seks, enz..👍🏻

  Reageer
  #14

  Ik bedoelde het niet negatief hoor!
  Het valt mij alleen op dat die artikelen niet aansluiten op wat leeft op het forum.
  Wat je zegt over social media en tv, daar zoeken veel mensen idd al te veel.
  Daarom zou je voor mijn gevoel meer uit deze site kunnen halen door onderbouwde dingen te schrijven,waar mensen dan misschien wel vertrouwen uit halen,dus inspelen op het publiek wat de site het meest bezoekt.
  En dan kun je ook terug verwijzen in antwoorden op vragen naar die artikelen voor meer informatie.
  Het was als positieve tip bedoeld,sorry als dat niet duidelijk was.....

  Reageer
  #15

  Daar twijfelde ik ook niet over hoor...

  Reageer
Reageer op: Bijzonder domme vragen ..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief