Hiv test na 6 weken

 • #1

  Goedendag,

  Ik heb 6 weken na een anaal contact met condoom een 4e generatie HIV test gedaan. Mijn vraag is hoe betrouwbaar deze test na 6 weken is?

  Ik heb met de microbioloog gebeld en die geeft aan dat ik het al kan loslaten. Ik schrok hier best van omdat de 12 weken (3maanden norm) nog niet voorbij zijn.

  Mijn vraag is daarom ook hoe betrouwbaar is de HIV 4e generatie test op 6 weken na het risicocontact?

  Ik heb op dit moment last van misselijkheid en lichte keelirritatie. Zouden de acute HIV klachten ook na deze 6 weken kunnen ontstaan en dat de test daarom nog negatief is nu? Ik ben op dit moment erg bang dat mijn acute HIV eventueel nog zou kunnen beginnen. Ik hoop het natuurlijk niet. Ik zou graag meer informatie willen hierover.

  Alvast heel erg bedankt!

  Vr. Groet, Thomas

  Reactie
  #2

  Die test is uiterst betrouwbaar. 99%

  Reactie
  #3

  Is testen dan nog nodig?

  En maakt het ook uit dat je na 6 weken nog griepachtige klachten ontwikkeld? Het gaat om een lichte irritatie aan de keel (verder geen last bij het slikken) en zo nu en dan misselijk.

   

  Reactie
  #4

  Nee. De klachten kunnen niet van HIV zijn als je bij 6 weken een negatieve test had

  Reactie
  #5

  Oke, dus ik hoef gelukkig niet bang te zijn dat ik tussen de 6 en 12 weken nog acute HIV zou kunnen ontwikkelen. Ik snap niet waarom de 12 weken norm nog op heel veel sites op het internet word gehanteerd.

  Het word daardoor erg verwarrend en heel onduidelijk allemaal.

  Reactie
  #6

  Die 12 weken komen van een protocol van de WHO. Dat is een protocol dat van toepassing is op de hele wereld. Er zijn landen waar nog niet de laatst beschikbae testen worden gebruikt

  Reactie
  #7

  Oke, ik hoop dat ik het echt kan afsluiten dan. Ik heb op dit moment erg last van misselijkheid. Ik hoop dat het van de stress komt.

  Reactie
Reageer op: Hiv test na 6 weken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief