toch chlamydia

  • #1

    Beste Tandor,

    sorry voor de last

    er is toch terug chlamydia vastgesteld. Ik heb echt wel gevraagd voor andere medicatie. Die heb ik ook gekregen. Doxycycline 7 dagen 2X 100mg per dag.

    nu zit toch met enkel vragen deels herhaling

    1ste vraag de huisarts sprak van 7dagen de apotheek sprak eerst van 10dagen. Maar omdat ik vertelde dat de huisarts 7 dagen had gezegd corrigeerde zij haar. Wat is uw visie? 7 of 10 dagen

    2de vraag de arts vroeg naar andere contacten. Ik vertelde hem dat er enkel contact was via vingers van de vagina naar mijn vrouw naar mijn eikel. Ik vroeg toch nog eens of dat dit zo kon. Stel dat de vrouw in kwestie chlamydia heeft. Hij kon mij hierop niet antwoorden. Dit contact is zaterdag 12 januari. Dat valt binnen die periode van 3 weken. eerste duidelijk gevoel was vorige week donderdag.  Maar volgens hetgeen ik van uw collega (? john) had vernomen is dit zeer onwaarschijnlijk

    3de vraag hij was van mening dat de behandeling na 2de keer zou moeten gelukt zijn. Ik vroeg melde hem met betrekking het feit dat mijn lichaam deze antibiotica (niet Doxycycline) gewoon niet tijdelijk had onderdrukt.  Maar hij reageerde hierop dat het 4 weken geleden is. nu vanwaar moet je die 3 weken dan tellen vanaf de einde van de behandeling dus 4 januari of vanaf de start van de behandeling 28 december. Want als je telt vanaf het einde van de behandeling dan betekent dit dat nog net binnen de 3 weken valt.

    Graag uw mening/visie

    met oprechte groeten Koen

    Reageer
    #2

    Beste,

    Een bijkomende vraag bij de kuur van chlamydia hebben wij 1 week geen seksueel contact ook geen masturbatie.

    De vraag die ik nog eveneens wil stellen is seksueel contact direct na die ene week toegelaten of moeten we nog langer wachten? hebben we dit toen verkeerd gedaan?

    Mvg Koen

     

    Reageer
    #3

    In de regel is het tot 7 dagen na de kuur

    Reageer
    #4

    Beste Tandor,

    bedankt voor het antwoord.

    Dat betekent dus dat ik in huidige omstandigheden met de huidige kuur van 7-10dagen erna nog 1 week best geen sexueel contact mag hebben?

    hebt u ook een visie op mijn eerste vragen?

    Alvast bedankt

    mvg Koen

    Reageer
    #5

    Ik zou voor de veilige weg kiezen en 10 dagen aanhouden nadat de kuur is gestopt. 3 weken worden geteld vanaf het einde van de kuur.
    "Ik vertelde hem dat er enkel contact was via vingers van de vagina naar mijn vrouw naar mijn eikel. Ik vroeg toch nog eens of dat dit zo kon. Stel dat de vrouw in kwestie chlamydia heeft. " Chlamydia zou zo kunnen worden overgebracht

    Reageer
    #6

    fout in vorige zin. Sorry

    Beste Tandor

    Alvast hard bedankt voor het antwoord.
    ik wel gezien dat ik schrijffout had gemaakt in voor mij een belangrijke zijn. ik heb dus de vagina van de andere vrouw aangeraakt en dan per ongelijk mijn eikel aangeraakt. Dus stel dat deze chlamydia had dan zou dit zo kunnen overgedragen worden? zoals ik het in uw reactie lees.

    alvast bedankt voor het antwoord.

    Reageer
    #7

    Zoals ik al schreef: chlamydia zou zo kunnen worden overgedragen

    Reageer
    #8

    Beste Tandor,

    bedankt voor uw antwoord. op deze wijze zou het dus niet een tijdelijke onderdrukking zijn van chlamydia. Maar een nieuwe infectie.

    Ik vermoed dit niet te achterhalen valt.

    Mvg Koen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat zal inderdaad niet te achterhalen zijn, maar ik denk eerlijk gezegd, dat een nieuwe besmetting toch het meest voor de hand liggend zal zijn

    Reageer
    #10

    bedankt;

    nu ben ik alleen een beetje zenuwachtig / lastig over het geen ik in topic van mijn echtgenote schreef.

    mvg KOen

    Reageer
    #11

    Over de overdracht: theoretisch kun je door een besmet persoon te vingeren en dan direct je eigen vrouw te vingeren een overdracht geven. Die kans is wel klein en als je eerst je penis even aangeraakt hebt is het heel onlogisch om zo een overdracht te hebben .

    Reageer
    #12

    Beste,

    bedankt voor uw antwoord; dan toch even de volgende redenering

    Als dit zo is dan is het toch een tijdelijke onderdrukking geweest van de symptomen. Want een ander contact is er langs mijn weg niet geweest.

    Of de man van de vrouw moet chlamydia hebben overgedragen aan mijn echtgenote.  Want oraal contact tussen man en vrouw zonder lozing is ook mogelijk voor overdracht? En waarschijnlijk dan groter dan mijn contact.

    Nu mijn echtgenote heeft op dit moment geen symptomen. Bij haar werd er deze keer wel urine naar het LAB opgestuurd.

    Reageer
    #13

    Beste,

    Een volgende vraag in de literatuur kun je terugvinden dat niet ontsmetten van dildo's een risico van overdracht vormen is dit eerder een theoretisch risico?

    mvg KOen

    Reageer
    #14

    Nee, dat is helaas niet alleen maar theorie. ( Antwoord op de laatste vraag)

    De andere vraag kan ik ook niet beantwoorden. Dat word dan alleen maar gissen en raden....niet erg zinvol. Waarschijnlijk zul je de werkelijke overdracht niet gaan vinden, en is eigenlijk ook niet relevant. Wel relevant is een behandeling om er vanaf te komen

    Reageer
    #15

    Beste Tandor,

    bedankt.

    mvg Koen

    Reageer
Reageer op: toch chlamydia


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief