Herpes of toch niet?

  • #1

    Mijn vriend is een paar dagen geleden naar de huisarts geweest met de klacht dat hij een ontstoken lymfeklier had en 2 bultjes had ( het waren geen vochtblaasjes) de huisarts antwoordde hierop dat hij herpes heeft,verder heeft hij er niks voor gekregen. Zelf ben ik ook naar mijn eigen huisarts geweest en had alleen een ontstoken lymfeklier ik scheer mijn schaamhaar dus mijn huisarts zei het is niets. Moet er alleen wel bij zeggen dat de dag erna ik ook een bultje kreeg gewoon rood geen blaasje geen pus wat wel pijn doet als je erop drukt. Ik heb het proberen uit te knijpen wat ook dus onwijs veel pijn deed, maargoed het is nou eenmaal een erg gevoelige plek. Nu is het een bultje wat lijkt op een puspuist. Is dit nou herpes te noemen of is het iets anders? Ik lees namelijk overal dat een eerste herpes aanval erg heftig is. Natuurlijk verschilt dit per persoon maar als je eenmaal een aanval hebt dan is er jeuk en zijn de blaasjes erg heftig wat gepaard gaat met veel pijn. Ook lees ik dat de duur van zo'n herpes aanval toch echt 2 wk tot 20 dagen kan duren. Mijn vriend heeft er nu ong een week last van maar de bultjes zijn al bijna weggetrokken.. Ik ga sowieso een test doen toch zit ik voor nu echt met deze vragen.

    Reageer
    #2

    Waarschijnlijk dan toch een herpes infectie.
    Terug naar je huisarts dus. Medicijnen kunnen de duur en omvang van een herpesaanval bekorten maar weg gaan doet het virus niet. Als het een herpes infectie is raak je dat ook nooit meer kwijt. Het is echter wel hanteerbaar.

    Lees ook:
    http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/soaherpesgenitalis.htm

    Reageer
    #3

    Helder, dus waarschijnlijk is dit hoe mijn eerste uitbraak is. Dan vraag ik me af mijn vriend heeft de uitbraak eerder gehad dan ik maar we weten nu van elkaar niet wie de drager is gezien wij hier allebei nooit eerder last van hebben gehad.. Kan je hieruit afleiden wie de drager is of is de incubatietijd gewoon afhankelijk per persoon

    Reageer
    #4

    Dus dan toch, maar dan vraag ik me af wij weten beide niet wie de drager is, nooit eerder hebben we zoiets gehad en we zijn nu een jaar samen.. Is het nu zo dat wie het eerste de symptomen heeft de drager is?

    Reageer
    #5

    Ik denk dat dat een vraag is die je niet moet stellen omdat die onbeantwoord zal blijven.
    Je kunt immers al jaren het virus dragen. Zolang het rust en geen uitbraak is merk je er niets van.

    Reageer
Reageer op: Herpes of toch niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief