Herpes of schimmel

 • #1

  Sinds een week had ik last van een soort van schaafwondje. Deed verder geen pijn. Nu heb ik er blaasjes bij gekregen. Jeukt alleen een beetje maar niet veel. Verder geen andere klachten. Kan dit herpes zijn?

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  Dit is vrijwel zeker herpes. Het zijn typische herpes blaasjes. Wees er voorzichtig mee, want ze zijn zeer besmettelijk. Dus voorzichtig wassen en droogdeppen, handen wassen als je eraan hebt gezeten. Niet knijpen of duwen of zoiets. Evt. zinkzalf om de blaasjes sneller te laten indrogen.

  Goede hygiëne is belangrijk, maar overdrijf het niet! En weet dat je jezelf kan besmetten door het virus van de ene plek (blaasjes) naar een andere plek te verspreiden. Afblijven dus ie het beste!

  Reageer
  #3

  En misschien toch verstandig om naar de huisarts te gaan. Dat grote wondje aan de rechterkant zou wel eens syfilis kunnen zijn. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt erop.

  Reageer
  #4

  Heb vd week een swap laten maken en het is geen syfilis. Had toen ook nog geen blaasjes. Aangezien ik geen pijn heb, werd niet aan herpes gedacht. Je leest vaak dat mensen door een hel gaan maar heb alleen een beetje jeuk en verder niets. Wanneer gaan die bultjes barsten of drogen ze in?

  Reageer
  #5

  Pijn kan maar hoeft niet. Hangt er ook vanaf welk type je daar hebt. Het kan goed type 1 zijn, en daar heb je echt minder last van dan type 2. Misschien iemand met zijn/haar mond daar geweest?

  Indrogen meestal na enkele dagen na moment waarop je de foto nam.

  Reageer
  #6

  Zinkzalf kan tegen jeuk helpen. Sowieso niet krabben.

  Reageer
  #7

  Zou idd type 1 kunnen zijn. Heb donderdag een afspraak bij de huisarts. Eerder ging niet. Misschien zijn ze dan al weg.

  Voorlopig maar niet daten tot ik er vanaf ben. Hopelijk duurt dat niet lang.

  Reageer
  #8

  Nog ter info: als de blaasjes ingedroogd en weg zijn, dan ben je niet meer besmettelijk. Het virus is echter niet weg. Dat gaat nooit meer weg. Het blijft in de zenuwknopen zitten en kan terug actie worden bij bepaalde triggers zoals stress en zonlicht.

  Als het werkelijk type I is, dan zul je daar aanzienlijk minder snel last van hebben dan wanneer het type II is.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Had afgelopen dagen wel last van stress. Dat zal dan wel de trigger zijn geweest. Kan mij niet herinneren dat ik het eerder heb gehad. Neem aan dat de korstjes ook weg moeten zijn om niet meer besmettelijk te zijn?

  Reageer
  #10

  Wondjes moeten genezen zijn

  Reageer
  #11

  Hoe lang duurt het voordat die littekens weg zijn? De huid is nu glas maar je ziet nog precies waar de blaasjes hebben gezeten en zijn nu toch al zeker 2 weken verder.

  Reageer
  #12

  Het kan tot 6-7 weken duren voordat alles weg is

  Reageer
  #13

  Jeetje, had gehoopt er binnen 3 weken vanaf te zijn. Ben je dan nog wel besmettelijk of niet meer als er alleen littekens zichtbaar zijn?

  Reageer
  #14

  Nee dan ben je niet meer besmettelijk

  Reageer
Reageer op: Herpes of schimmel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief