Gonorroe door afhalen condoom?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb laatst veilige seks gehad. De vrouw in kwestie heeft met haar vingers aan haar vagina gezeten en na afloop mijn condoom verwijderd. Ik heb begrepen dat er geen penetratie hoeft plaats te vinden voor besmetting Maar kun kun je bij het verwijderen van een condoom Gonorroe oplopen?

    Reageer
    #2

    Wat is gonorroe?

    Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie (N.gonorrhoeae). Deze kan een infectie van de plasbuis, de vagina en baarmoedermond, de anus of de keel veroorzaken.
    Hoe ontstaat het?

    De gonorroe-bacterie zit op het slijmvlies van de penis (plasbuis), vagina, anus of keel en veroorzaakt daar een infectie. Tijdens onveilig vrijen kan iemand die besmet is, de bacterie op een ander overdragen. Bijvoorbeeld als het geïnfecteerde slijmvlies in aanraking komt met het slijmvlies van de penis, vagina, anus of keel. Zo kan tijdens orale seks (contact tussen besmette penis en mond) een infectie van de keel ontstaan, en na anale seks (contact tussen besmette penis en anus) een infectie van anus.
    Wat zijn de verschijnselen?

    De verschijnselen komen twee dagen tot twee weken na de besmetting.

    Vrouwen krijgen groene, vaak onaangenaam ruikende vaginale afscheiding. Het plassen kan pijn doen of een branderig gevoel geven. Sommige vrouwen merken niets van de infectie.

    Mannen krijgen meestal binnen een of twee weken na besmetting een branderig gevoel bij het plassen. Uit de penis kan geelgroene pus of slijmerige, doorzichtige afscheiding druppelen (druiper).

    Als de keel geïnfecteerd is, kan keelpijn ontstaan. Een infectie van de anus kan jeuk of een branderig gevoel geven. Ook als de infectie geen klachten geeft, kan de ziekte wel op anderen worden overgedragen.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU12e.htm

    Reageer
    #3

    Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa).
    Gonorroe kan een infectie van de plasbuis, de vagina, de baarmoedermond, de anus of de keel veroorzaken.
    Mannen hebben last van branderig plassen en helder of groengele afscheiding uit de penis (een druiper).
    Vrouwen hebben last van branderig plassen en ruikende groengele afscheiding uit de vagina.
    Gonorroe wordt behandeld met antibiotica.
    Laat u zo nodig testen op andere soa’s.
    Vrij voortaan veilig!

    Lees verder/Bron:
    http://www.thuisarts.nl/gonorroe

    Reageer
Reageer op: Gonorroe door afhalen condoom?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief