Durf niet naar de huisarts

 • #1

  Hallo, ik heb net bultjes bij de ingang van mijn vagina waargenomen dus ik denk dat het weleens genitale wratten zouden kunnen zijn..
  Ik durf alleen niet ermee naar de huisarts want ik heb net een nieuwe en dan kom ik gelijk met dit aan.. en moet ik dan op het spreekuur komen of een afspraak inplannen? En moet je dan zeggen waar het over gaat door de telefoon of mag je dat ook prive houden en alleen tegen de huisarts zeggen? Sorry ik weet niet hoe dit moet en schaam me enorm.. dit is de eerste keer dat ik deze huisarts zie

  Reactie
  #2

  Gewoon een afspraak maken. En de assistente zeggen dat je de klachten liever prive met de huisarts bespreekt

  Reactie
  #3

  Bedankt voor de reactie, ga morgenochtend dan maar gelijk bellen 🙁

  Ik heb alleen maar 1 keer seks gehad van twee minuten met een jongen, veel maanden geleden, en hij had voor mij ook geen sekspartner ooit gehad

  We doen, en hebben, nog wel andere seksuele handelingen gedaan maar zou hij het nu ook kunnen hebben.. Zou dat nog erger vinden als voor mezelf..

  Reactie
  #4

  Die twee minuten waren zelfs met een condoom..

  Maar hij heeft het sowieso met zijn vingers wel aangeraakt weet ik bijna zeker..

  Reactie
  #5

  Moeilijk te zeggen..

  Reactie
  #6

  Omdat ik niet zei tegen de assistente waarvoor het was kan ik pas vrijdag terecht

  twijfel of ik het gewoon maar moet zeggen en of ik dan eerder terecht kan.. wat een gedoe

  Reactie
  #7

  Ik zou gewoon zeggen wat er aan de hand is. Ik heb ze ook gehad en heb het toen gewoon gezegd. De assistentes hebben ook beroepsgeheim en zijn wel wat gewend. En het is eigenlijk niks om je voor te schamen. Je kan er niks aan doen, het overkomt je... Maar het is wel vervelend.

  En misschien is het wel iets anders.

  Succes!

  Reactie
  #8

  Bedankt voor je reactie ik heb ze net nog een keer gebeld, en kan nu woensdag ochtend terecht!

  En ja ik hoop dat het wat anders is, maar ik ben bijna zeker 99,9 % dat dit het wel moet zijn..

  Heb alleen contact met hem voor drie jaar nu en komt het nu pas tot zijn uiting.. terwijl we beide alleen maar het met elkaar één keer 2 min hebben gedaan en dat weet ik zeker.. dus waar zou het vandaan moet komen

  En voor mezelf is het erg maar ik vind het veel erger voor hem als het zo is, dan verpest ik zijn leven ermee terwijl hij ook gewoon leuk wil leven

  Probeer het nu maar los te laten even en af te wachten tot woensdag ochtend ofzo als dat lukt 🙁

   

  Dankjewel!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk dat je je om hem niet zoveel zorgen hoeft te maken. Veel mensen raken besmet zonder symptomen (wratjes) te krijgen. Daardoor wordt het ook zo makkelijk doorgegeven, doordat mensen niet weten dat ze besmet zijn.

  Degene die mij besmet heeft, heeft ook geen wratjes (gehad) en mijn huidige partner die hoogstwaarschijnlijk door mij besmet zal zijn heeft ook (nog) geen symptomen.

  Het kan dus héél goed zijn dat hij ze niet krijgt en het virus mogelijk al geklaard heeft!

  Reactie
  #10

  Ik hoop het echt.. maar dan zit hij wel de rest van zijn leven vast aan dat virus als dat het toch echt blijkt te zijn, en dat door mij.. en moet hij het tegen elke sekspartner zeggen etc vind het echt vreselijk

  Maar stel dat hij het virus al heeft geklaard, is het hele virus dan bij hem weg? Voor altijd? Of kan hij later alsnog wratjes krijgen bv?

  Voelt alsof ik zijn leven heb verpest nu 🙁

  Ik schaam me ook zo, en ik ga dan woensdag naar de huisarts, maar ik heb die jongen ook nog niet verteld dat ik denk dat ik dit heb.. alleen dat er iets aan de hand is. Maar wou het liever in het echt tegen hem zeggen.

  Dus zie ik hem woensdag, maar weet ook echt niet hoe ik het moet brengen..

  Weet jouw huidige partner er wel vanaf, en hoe heb je dat dan gebracht? Zou hij het niet erg vinden mocht hij ook genitale wratten krijgen

  En hoe ging dat toen je merkte dat jij het had gekregen met je vorige partner?

  Bedankt voor het delen, maakt me wel een klein beetje wat geruster 🙂

   

  Reactie
  #11

  Bij degenen die het virus hebben maar geen wratjes krijgen ruimt het lichaam het virus zelf helemaal op. Dit kan wel tot 2 jaar duren voordat het lichaam het opgeruimd heeft en in héél enkele gevallen ook nog langer, maar zij blijven het niet levenslang bij zich dragen.

  Bij mij onstonden de wratjes toen ik al samen was met mijn huidige partner. Op het moment dat ik wratjes had hebben we geen seks gehad en nu gebruiken we condooms. Gelukkig waren de wratjes bij mij binnen een maand weg en zijn (nog) niet terug gekomen.

  Reactie
  #12

  Oh super fijn om te lezen! En dat je het maar een maand had zonder terug komst, hoelang is dat geleden die maand als ik vragen mag? En wat voor behandeling had je gekregen?

  Ik had al helemaal scenarios in mijn hoofd van hoe het ging zijn en dat het levenslang was en van alles, maar dit is wel goed te weten

  Heeft jouw huidige partner zich ook laten onderzoeken? Of kan je het niet vaststellen wanneer er geen wratjes zichtbaar zijn?

  Dan hoop ik dat stel hij het ook zou hebben dat het vanzelf word opgeruimd of al is

  maar ja ik hoop natuurlijk dat we het niet hebben maar het is echt afwachten nu tot woensdag wat de huisarts vaststelt bij mij..

  Dankjewel voor je bericht! En de informatie 🙂

  Reactie
  #13

  Mijn partner wilde zich laten onderzoeken, maar zonder wratjes is het niet vast te stellen.

  Maar als jullie elkaars eerste en enige sekspartner zijn is het bijna onmogelijk dat je genitale wratjes hebt...

  Ik ben benieuwd wat de huisarts woensdag zegt.

  Laat je het even weten?

  Ik heb geen behandeling gehad omdat de wratjes inwendig zaten en ik op dat moment niet terecht kon in het ziekenhuis vanwege corona. Ik heb zelf wel het een en ander gedaan/gebruikt waardoor ze denk ik zo snel verdwenen zijn. Als het bij jou wratjes blijken te zijn zal ik je laten weten wat ik gedaan/gebruikt heb. Voor nu bespaar ik je dat verhaal... 😉

  De wratjes zijn bij nu 2 maanden weg.

  Reactie
  #14

  Ah oke, en stel dat jouw partner het virus nu ook heeft, zou hij dan later alsnog zichtbaar wratjes kunnen krijgen? Of omdat het nu niet is gebeurd, komt het later ook niet meer omdat hij er niet gevoelig oid voor is aangezien hij dan nu ookal wratjes gehad zou moeten hebben?

   

  Ja we zijn wel elkaars eerste sekspartner maar hij heeft wel voor mij twee vriendinnen gehad en daarmee seksuele handelingen gedaan, maar geen seks..

  En ik ben best gevoelig volgensmij voor zulke dingen dus zou het wel kunnen dat ik het via een handdoek of washand heb gekregen..

  Heb jij veel op internet informatie gezocht of aan de huisarts zelf gevraagd? Want ik wou er wel wat over opzoeken maar weet niet of dat me echt geruster gaat maken😅

  Ja is goed! En stel het zou zo zijn hoor ik graag het verhaal

  Ik heb nu wel wat meer hoop dat het kan meevallen, maar hoop niet dat het resultaat alsnog zo erg is als ik eerst dacht.. maar dat hoor ik wel..

  Ik laat het weten morgen wat ze vaststelt!

   

  Reactie
  #15

  Het kan zeker zo zijn dat mijn partner ze nog krijgt. Daarom doen we er alles aan om onze weerstand hoog te houden, hij om te voorkomen dat ze ontstaan en ik om te voorkomen dat ze terug komen.

  Het virus kan inderdaad ook via de vingers, handdoeken en washandjes overgedragen worden...

  Ik heb veel op internet opgezocht maar ook veel vragen aan de huisarts gesteld. Als je op internet gaat zoeken kun je het beste alleen op informatieve sites kijken. Ervaringsverhalen zijn namelijk vaak erg negatief en niet hoopvol...

  Maar ik zou eerst de diagnose morgen afwachten voordat je op zoek gaat naar informatie!

  Reactie
Reageer op: Durf niet naar de huisarts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief