Condlyloma

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi allemaal,

    Ongeveer 3 maanden geleden heb ik onveilige sex gehad met een meisje op vakantie. Anderhalve week later had ik opnieuw onveilige sex met een ander meisje.

    Dat tweese meisje (waar ik regelmatig sex mee had) heeft dit weekend mij verteld dat er bij haar genitale wratten zijn geconstateerd (condyloma apte ze mij). Ze zei dat dit gevaarlijk kon zijn en dat dit baarmoeserhalskanker kan veroorzaken. Nu werdt ik natuurlijk erg bezorgt, en heb ik maandags gelijk de huisarts en de ggd opgebeld. Op mijn penis is echter niks te zien maar ik heb gelezen dat dit ook later kan komen, of zelfs helemaal niet. De huisarts en de ggd hebben mij verteld dat ze er momenteel niks aan kunnen doen, als er nog geen wratten zijn, dus die stuurde mij gelijk weer naar huis. Ik ben nu behoorlijk bezorgt en ik loop warschijnlijk met deze ziekte rond zonder dat het te zien is. Ik weet eigenlijk niet wat ik nu moet doen, want ze heeft mij wel verteld dat ik zo snel mogelijk een hpv vaccinatie moet halen. Ik weet verder ook niet waar deze vaccinatie voor dient.

    Enkele dagen na de eerste keer onveilige sex, kreeg ik candida op mijn penis. Maar dit is verder met een schimmelzalfje verdwenen, en heeft er voor de rest denk ik niks mee te maken vermoed ik.

    Reageer
    #2

    Een schimmelinfectie heeft er inderdaad niets mee te maken. Je zult het moeten afwachten of je wratjes gaat krijgen.

    De vaccinatie is om uitbraken te voorkomen. Dat kan wel helpen. Maar dat moet je dan met je huisarts bespreken.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie,

    Afwachten dus, wat als er geen wratjes komen? Dan is het alsnog mogelijk dat ik besmet ben, zonder dat ik het zelf door heb. Dan kan ik dus nooit meer onveilige sex hebben zonder dat ik iemand besmet. Hoe kan ik hier dan achter komen?

    Daarnaast las ik op internet dat het niet gevaarlijk kan zijn, maar mijn sexparkner vertelde mij dat ze er baarmoeserhalskanker van kan krijgen. Het is dus wel degelijk geaarlijk lijkt me?

    Reageer
    #4

    Of je al dan niet besmet bent, weet je pas op het moment dat je wratjes krijgt.

    Het is een vrij onschuldige, maar wel vervelende soa.

    De HPV typen 16, 18, 33 spelen een rol bij het ontstaan van de baarmoederhalskanker en mogelijk ook aan de penis, maar veroorzaken echter géén genitale wratten. Oftewel: de aanwezigheid van genitale wratten is geen reden voor ongerustheid op een grotere kans op baarmoederhalskanker . De genitale wratten worden meestal veroorzaakt door HPV-type 6 of 11, en deze zijn niet geassocieerd met kanker vorming.

    Reageer
Reageer op: Condlyloma


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief