Sex tijdens antibioticakuur

 • #1

  Hallo mensen,

  Ik kwam er achter dat ik chlamydia heb en heb mijn vriendin gevraagd zich ook te laten testen. We wisten natuurlijk vrij zeker dat zij het ook had aangezien we het al redelijk vaak onveilig hadden gedaan.
  Ik had mijn medicatie (2pillen van 500mg) een week eerder dan zij. Toen op de dag dat ik de antibiotica nam hebben we nog onveilige sex gehad, omdat we dachten, we hebben het toch allebei dus nu maakt het niet uit.
  Achteraf vond ik het dom omdat ik niet wist of de bacterie in je lichaam kan blijven tijdens de kuur en daarna me alsnog kon besmetten.
  Ik heb de doktersassistente gebeld maar die klonk niet alsof ze echt wist waar ze het over had en bleef zichzelf maar herhalen.
  Ze zei dat de antibiotica pas na 24 uur beginnen te werken dus dat ik me nergens durk over hoefte te maken, ook zei ze dat het gebruik van alcohol geen probleem was maar dat ik er wel buikpijn van zou kunnen krijgen. Klopt het dat het geen effect heeft op de werking van de antibiotica?
  Ik wil me graag nog een keer laten testen, maar ik vraag me af na hoeveel tijd de chlamydia eruit is en het dus weer zin heeft om een test te doen.

  Alvast bedankt,

  Groetjes Bert

  Reactie
  #2

  Gelukkig is chlamydia goed met antibiotica te behandelen. Meestal wordt azitromycine gebruikt (1000 mg in één keer innemen). Een ander middel is doxycycline (2 keer per dag 100mg gedurende zeven dagen). Tot ongeveer een week na de behandeling is de ziekte mogelijk nog besmettelijk. Vermijd in die periode seksueel contact of gebruik in ieder geval een condoom.

  Lees verder/Bron:
  http://www.thuisarts.nl/chlamydia/ik-heb-chlamydia

  Reactie
  #3

  Dat is erg dom om seks te hebben tijdens de kuur. Gebruik dan tenminste een condoom. Hoe haalde je het in je hoofd? Het kan goed gegaan zijn, maar ook net zo goed niet. De bacterie is na een paar uur na inname tabletten dood. Heb je daarna seks gehad, ben je dus opnieuw geinfecteerd. Waarschijnlijk heb je dan nog wel goede spiegel antibiotica en wordt die herinfectie gelijk meebehandeld. Hoop je dan. Maar dat weet je zeker. Bij een man duurt het ongeveer 2-3 weken tot de test weer negatief wordt, want de test pakt ook dode bacterien op. Dus dan pas weer testen! En geen seks hebben met je vriendin als zij nog niet behandeld heeft. En de volgende keer even rustig nadenken voordat je seks hebt!

  Reactie
  #4

  Hoi vraagje ,
  ik en mijn vriendin hebben tegelijk op het zelfde moment de 1000 milligram in genomen, twee tabletten . En de dag daarna toch sex gehad omdat wij ook dachten ja we nemen het tegelijk in dus werkt het even snel en kunnen we elkaar niet meer infecteren omdat we tegelijk op zelfde moment hebben ingenomen en de zelfde chlamydia hadden. Is dit nou ook dom?? Of maakt het dan niks uit omdat je in het zelfde proces zit Van genezing ??
  Of is het nu voor niks geweest en moeten we nog een keer de kuur doen en dan echt twee weken niks doen en dan weer een Plas test om het zeker te weten.?? Of kunnen we gewoon door vrijen en over twee weken gewoon de plas test over doen of de chlamydia er nog is??
  Help! ; ) ja dokter zei twee weken geen sex maar dat is zo moeilijk als je verliefd bent..
  En dachten kan geen kwaad omdat we op de sec af de pillen hebben ingenomen ? Dom of niet erg??

  Groetjes A en A

  Reactie
  #5

  Als je de stootkuur tegen chlamydia neemt, wil dat niet zeggen dat het de volgende dag meteen weg is.
  De huisarts zei dus niet zomaar: twee weken geen seks! Dat was niet om jullie te pesten.
  Even de bijsluiter lezen had ook duidelijkheid gegeven. Je had op z´n minst een condoom kunnen gebruiken. Tot een week na behandeling is chlamydia nog besmettelijk.

  Met een beetje pech blijf je elkaar op deze manier infecteren. Dus grote kans dat de kuur voor nop was.
  Om je vraag dus te beantwoorden: Ja dom.

  Reactie
  #6

  Mijn vraag is, ik heb een 5-tal dagen geleden de stootkuur genomen (2pillen) , men vriendin 1 dag geleden. Nu zei ze me, dat als we anale seks hebben, dit niet overdraagt, omdat het virus in de vagina genesteld is. Dus hebben we eenmalig anale seks gehad. Is de kuur dan ook voor niets geweest.

  Reactie
  #7

  Chlamydia kun je ook anaal overdragen.
  De huisarts of de apotheek heeft er volgens mij toch bijgezegd dat je een bepaalde tijd (normaliter 2 weken) geen seks moet hebben. Jullie hebben beide chlamydia als ik het goed lees. Zo blijven jullie elkaar besmetten. Met een beetje pech is de kuur dus inderdaad voor nop geweest.

  Reactie
  #8

  Hallo,

  1,5 week geleden ben ik behandeld voor chlamydia. Ik heb die 1000 mg in 1x ingenomen . Nu mocht ik twee dagen geen sexueel contact hebben een dit heb ik ook niet gedaan. Ook niet masturberen, helemaal niets.
  Na 3 dagen heeft mijn vriendin wel handwerk gedaan bij mij, maar dat mocht ook na die tijd zei mijn arts. Een week na de behandeling had ik ineens blaasjes op mijn lies, vlakbij mijn kruis. Dit wijst op chlamydia, maar na een dag was het weer weg.. Hoe kan dit? En is het handig om nog eens te testen want ik wil wel zekerheid..

  Alvast bedankt ..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Na een behandeling van chlamydia, is het advies om zeker 1 week geen seksueel contact te hebben ook niet te masturberen omdat chlamydia dan nog steeds besmettelijk kan zijn.
  Heeft je vriendin ook een behandeling gehad? Heb je binnen een week na de behandeling nog seksueel contact gehad buiten het masturberen?

  Reactie
  #10

  Een beetje stomme vraag misschien maar ik wil graag weten!!
  Er wordt gezegd een week na de behandeling geen seks..Maar is dit begin van de behandeling? of bedoelen ze eind vd behandeling.
  Ik ging er vanuit dat ze bedoelen Begin van de kuur want ik weet niet hoe lang het duurt voordat de infectie helemaal weg is?
  Ik wil graag antwoord hierop want ik heb een week na het slikken van de twee pillen weer seks gehad :/ (ja dom) dus moet weten of ik dat belletje moet doen of dat er weinig kans is dat ik nog besmettelijk was.
  gr

  Reactie
  #11

  na de behandeling

  d.w.z. als de behandeling klaar is.
  Ik zou dus maar even bellen....
  Dat geldt ook voor de partner....die kan namelijk besmet zijn.
  De veiligste marge is overigens 10 dagen na de behandeling

  Reactie
  #12

  Ik heb zojuist met een condoom sex gehad met m'n vriendin , vandaag heb ik ook de kuur van 2 pillen ingenomen . Ik heb namelijk chlamydia , is dit verstandig wat ik heb gedaan?

  Reactie
  #13

  In principe niet. Maar het is beter om de komende 7 dagen geen seks te hebben en n iet te masturberen

  Reactie
  #14

  Oh oke , maar het was veilig , met condoom , dan hoef ik toch niet te vrezen ?

  Reactie
  #15

  Nee in principe niet. Maar het aanraken van het gebruikte condoom en daarna aanraken van geslachtsorganen zou net genoeg kunnen zijn voor een herbesmetting/besmetting

  Heeft je vriendin ook een behandeling gekregen?

  Reactie
Reageer op: Sex tijdens antibioticakuur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief