doorgeven zoenen op geslachtsdelen

Online ZorgZus
 • #1

  kan je chlamydia, gonnoroe enzo doorgeven op geslachtsdelen als je elkaar bijvoorbeeld hebt beft/pijpt en dan gaat zoenen en weer beffen/pijpen?

  Reageer
  #2

  Ja, orale seks is onveilig voor seksueel overdraagbare aandoeningen als chlamydia en gonorroe. Deze soa kunnen ontstekingen veroorzaken in de keel. Lees ook: http://www.soaaids.nl/veilig_vrijen/heb_ik_risico_gelopen

  Reageer
  #3

  ik weet wat het is want heb het zelf ook gehad, maar dus je kan het van je mond op geslachtsdelen overdragen?

  Reageer
  #4

  Ja, dat kan. Gonorroe is zeer besmettelijk en kan zonder penetratie worden overgedragen. Zo wordt het bijvoorbeeld door homoseksuele contacten doorgegeven, of via prostitutie. Als gevolg van beffen of pijpen kunnen infecties in de keel ontstaan. Direct slijmvliescontact van de geslachtsdelen kan dus voldoende zijn om geïnfecteerd te raken met gonorroe. Gonorroe is trouwens goed te behandelen en te genezen met een antibioticumkuur, dus als je klachten hebt of twijfelt of je besmet bent, ga dan altijd naar de huisarts.

  Reageer
  #5

  chlamydia is toch minder besmettelijk als het om beffen gaat?

  Reageer
  #6

  Chlamydia is besmettelijk bij direct contact van de slijmvliezen van de geslachtsorganen zoals bij orogenitaal contact, dus bij pijpen en beffen. De orogenitale transmissie is inderdaad minder besmettelijk dan bij onbeschermd neuken.

  Reageer
  #7

  op de site die hier word gegeven staat niet dat je chlamydia krijgt door te beffen.

  Reageer
  #8

  SOA zijn vaak erg besmettelijk. Zo ook Chlamydia. Deze bacterie wordt gemakkelijk via de slijmvliezen overgedragen. De kans op overdracht van Chlamydia tijdens beffen is aanwezig, maar veel kleiner dan bij contact van de penis en de vagina.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hey er is bij mij aangetoont dat ik gonorroe heb wat ik vreemd vond want degene met wie ik seks had, had chlamydia, hoe kan dat?

  Reageer
  #10

  dan had diegene niet alleen chlamydia maar ook gonorroe

  Reageer
Reageer op: doorgeven zoenen op geslachtsdelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief