Chlamydia/soa ?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik zit met een vervelend probleem,

  Ik heb me eind april kort laten pijpen door een man en heb de man zelf ook gepijpt, ik ben ook een man .

  Enkele dagen tot een week erna kreeg ik keelpijn dat binnen enkele dagen over was en had enkele dagen wat waterige afscheiding uit de penis.

  4 tot 5 weken daarna volledige soa test , bloed en urine, laten doen bij de huisarts en alles bleek negatief.

  Nu drie maanden later en sinds enkele dagen last van plasbuisinfectie met etterige afscheiding soms, wit gelig van kleur en geurloos en brandend gevoel bij het plassen, langs de huisarts geweest en die dacht onmiddellijk aan een soa al vond hij het vreemd dat ze vorige keer dan niets gevonden hadden, is dan toch een soa ?? Hoe is dit mogelijk ??

  Ik heb wel al jaren last van vergrote prostaat, ben eind 40, dus kan ook gewone urethritis zijn, in alle geval antibiotica kuur (doxycycline) opgestart en binnen enkele dagen terug testen.

  Graag antwoord aub.

  Bedankt.

  Reageer
  #2

  Allereerst is het altijd mogelijk dat een test vals negatief is. Dus de test geeft aan dat je geen soa hebt, terwijl dat toch het geval is. De kans hierop is heel erg klein, bijna verwaarloosbaar.

  Er is eerder getest op de standaard soa gonorroe en chlamydia, maar er zijn ook andere soa's die niet zo vaak voorkomen, maar wel bestaan. Die komen er met een standaard test niet uit.

  Urethritis kan ook.

  Begrijp ik dat je van de huisarts doxycycline hebt gekregen? Het is belangrijk dat je die kuur heel goed volgens voorschrift neemt. Daarna in de gaten houden of de klachten terug komen. Als het goed is, dan zou de infectie - wat het ook is - na de doxycycline weg moeten zijn.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de snelle reactie,

  Inderdaad de kuur afwachten met doxycycline, dit is voorgeschreven omdat dit de meest gangbare is voor allerlei problemen met de urinewegen, partner wordt mee behandeld.

  Dinsdag afspraak bij de huisarts voor nieuwe uitgebreidere testen maar de kans is groot dat er na enkele dagen antibiotica niets meer gevonden gaat worden, ook afspraak bij de uroloog binnen enkele weken.

  De arts zei dat als de antibiotica aanslaat de klachten snel moeten afnemen, 48 uur .

  Hoe j dacht ook aan urineretentie omdat ik wel redelijk last heb van nadruppelen en een soms sterke urinegeur waardoor de kans bestaat dat er door een ophoping van bacteriën in de plasbuis een ontsteking ontstaat.

  Vind het nogal vreemd dat ik aanvankelijk wel wat (milde) klachten had en na drie maanden dit, is dit zelfs mogelijk door een soa?

  Reageer
  #4

  Urine is in principe steriel, dus van urineretentie krijg je in beginsel geen infectie.

  Het is juist dat antibiotica snel kan aanslaan, klachten zouden inderdaad na 2 a 3 dagen merkbaar minder moeten worden. Gebruik de antibiotica daarna nog wel helemaal volgens de voorgeschreven kuur. Dat is echt belangrijk anders komt het gemakkelijk terug.

  Wat kan helpen bij sterke urine is meer drinken, vooral water. Urine moet eigenlijk altijd heel licht van kleur zijn. Als het donkerder is, komt dat vaak door te weinig vochtinname.

  Reageer
  #5

  Urine is in principe steriel maar ik heb chronische prostatitis en dus is het mogelijk dat bacteriën vanuit de prostaat meekomen met de urine of tijdens ejaculatie, bijvoorbeeld na een periode van lage weerstand, wat ik had omdat ik een tijdje corticosteroïden moest slikken, als er dan urine achterblijft in de plasbuis kan dit in theorie een infectie geven, aldus volgens de arts.

  Mij lijkt het ook logischer dat het een nog niet vastgestelde soa moet zijn maar de antibiotica lijkt te helpen, het brandende gevoel is in ieder geval al weg en de afscheiding lijkt ook weg, dus afwachten.

  Reageer
  #6

  Dan snap ik het. Wat jij beschrijft lijkt erop dat de antibiotica inderdaad aanslaat.

  Reageer
  #7

  Mijn bestaande tinnitus lijkt wel slecht te reageren op de Doxycycline, hij is veel luider na amper 3 pillen te nemen.

  Ik kan mijn huisarts momenteel niet bereiken omdat het weekend is en zou graag de kuur afmaken omdat het wel zeer effectief lijkt te zijn.

  Enig idee of dit een tijdelijk fenomeen is of is dit antibioticum ototoxisch? Zijn er misschien alternatieven zoals Amoxilline ?

  Reageer
  #8

  Als het van de antibiotica is, zal het tijdelijk zijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  In het Farmacotherapeutisch Kompas lees ik bij doxycycline wel mogelijk optredende tinnitus, doorgaans van voorbijgaande aard.

  Als er geen ernstige bijwerkingen zijn, dan zou ik de kuur afmaken. Het gevaar is anders dat je resistente bacteriën krijgt, en dan ben je verder van huis.

  Maandag even overleggen met de huisarts of apotheker.

  Reageer
Reageer op: Chlamydia/soa ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief