Chlamydiaverloop en terug seks

Online ZorgZus
  • #1

    Ongeveer een maand geleden merkte ik alarmerende symptomen op die me direct aan een soa deden denken:
    -Prikkelende, soort pijnlijke erectie
    -Overvloedig veel 'voorvocht' bij opwinding, meer dan anders
    -Licht brandend gevoel bij het plassen
    -Ook één druppeltje vreemde witachtige vloeistof opgemerkt
    En misschien de meest vreemde: - mijn sperma kleurde gelig.

    Meteen naar de huisarts gestapt, die me 2gram Azithromicine in afwachting van de resultaten gaf.
    Resultaat één week later: chlamydia. De arts zei wel dat ik de behandeling hiervoor gehad had, en me dus geen zorgen meer hoefde te maken.

    De klachten waren wel afgenomen, maar de gelige sperma bleef, samen met soms (goed verdraagbare) pijn in mijn balzak. Dus een nieuw symptoom. Ook had ik na ontlasting éénmalig enorme stekende pijn gehad tussen balzak en anus, maar dit heb ik af en toe wel eens voor, ook bij clean tests.
    Afspraak in het universitair ziekenhuis gemaakt, die alles na 2 weken 4 dagen terug heeft gecheckt.

    Resultaat: alle soa, ook LGV en syfilis, ... bleek in orde.
    (Sidenote: niet zeker of de urinetest na 2 uur niet urineren werd afgenomen. Wat blijkbaar een must is.)
    Doordat mijn symptomen nog aanwezig waren, raadde de arts aan om 10 dagen Doxycyline te nemen. Ik zit nu aan dag 3.

    Met een hoog libido en mijn relationeel leven die niet stilstaat is het dus best frustrerend al 1 maand op non-actief te staan.

    Mijn vraag is of het ethisch verantwoord is om na 10 dagen Doxycylline-kuur mijn seksuele leven terug aan te vangen zonder te moeten piekeren of ik het nog heb of niet en dus evt doorgeef, met de context dat ik eigenlijk een clean test heb ...
    Ik lees wat dat betreft verschillende adviezen: ik wist bv. bij mijn eerste kuur Azithromicine niet dat masturberen not done is, want dat is mij nooit bij mijn voorschrift gezegd, dat je je een week van seks onthoudt, vind ik wel normaal. Soms lees ik ook dat je best nog een week wacht na je kuur, dus 14 dagen met zowel seks als masturberen. Het zou me sterk verbazen dat elke Chlamydia-besmette man of vrouw zich hieraan houdt?? Is ook informatie die me nooit werd gezegd.

    Mijn plan is voorlopig de 10 daagse kuur af te werken, zonder seks of masturberen (wat qua masturberen al een hele opgave is), en volgende week zaterdag als de gelegenheid zich voorvalt, weer seks te hebben. Of hoor ik dan nog 4 dagen langer te wachten, of zélfs nóg 7 dagen na de 10 dagen.
    De zogezegde GOED te behandelen SOA die altijd op van die advertentietjes prijkt, steekt nu wel al een dikke maand goed tegen...

    Graag een opinies!
    PS: kan een geblokkeerde bekkenbodem mee aan de basis liggen van mijn anders gekleurde sperma? Ik denk op zich van niet, aangezien dat optreden wel heel toevallig net samengaat met met Chlamydia.

    Thomas

    Reageer
    #2

    7 dagen wachten na het einde van de kuur.
    De bekkenbodem zorgt niet voor geel sperma.

    "Met een hoog libido en mijn relationeel leven die niet stilstaat is het dus best frustrerend al 1 maand op non-actief te staan." Gewoon condooms gebruiken, dan heb je de frustratie niet

    Reageer
Reageer op: Chlamydiaverloop en terug seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief