verkeerd gebruik medicatie/azythromicine

Online ZorgZus
  • #1

    Ik verblijf voor langere tijd in het buitenland. Ik heb een soa opgelopen en ben behandeld voor gonorreu en chlamydia. Voor de eerste heb ik een injectie gekregen en voor de tweede 4 capsules azythromicine 250mg. Door de taalbarriere heb ik de capsules verkeerd ingenomen. Ik heb 4 aaneengesloten dagen 1 capsule genomen in plaats van alle capsules in 1 keer. Ik kwam hier achter toen de symptomen - wit vocht uit de plasser in de ochtend en een prikkelig gevoel in de eikel - niet verdwenen. Ik ben toen gaan zoeken op internet en kwam zo tot de ontdekking dat ik de 1.000mg in een keer had moeten innemen. Dit is inmiddels 2 weken geleden.

    Nu kan ik weer een kuur azythromicine 1.000mg krijgen. Mijn vraag is nu of dit kan zo vlak na de - weliswaar verkeerd ingenomen - eerste kuur? Werkt dit en/of kan dit tot problemen leiden? Is de bacterie na het verkeerd gebruik nu bijvoorbeeld resistent? En als dit zo is, wordt door een eventueel tweede kuur azythromicine behandeling hierna nog moeilijker?

    Reageer
    #2

    Ik zou de kuur toch maar gebruiken. Van resistentie zal zo snel geen sprake zijn.

    Reageer
    #3

    Ik heb gelezen dat je erg voorzichtig moet zijn met antibiotica, daarom ook mijn vraag of het kwaad kan zo vlak na elkaar? Wat kunnen de consequenties zijn bij verkeerd gebruik?

    Reageer
    #4

    Het grootste probleem is dat ze niet goed werken als je ze niet goed neemt. Maar je hebt eigenlijk geen keus....

    Reageer
Reageer op: verkeerd gebruik medicatie/azythromicine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief