Wordt er bij bloedprikken standaard ook op soa’s getest?

  • #1

    Goedemorgen

    ik heb een vraag.

    Wordt er, als je gaat bloedprikken om bv te kijken of je schildklier nog goed werkt, standaard ook op soa's getest? Of moet dit echt apart aangevraagd worden.

    Oftewel, als je gaat bloedprikken wordt er dan ook altijd op rare dingen als soa's getest?

    Reageer
    #2

    Nee, in principe niet.
    Een aantal SOA's worden ook niet met bloedonderzoek getest.

    Reageer
    #3

    In principe niet? Is nogal breed:P wanneer dan wel wanneer niet?

    En stel dat er niks uit de testen komt waarvoor getest wordt, zien ze dan wel als er afwijkende dingen zijn? En testen ze daarop verder?

    Reageer
    #4

    De aanvragend arts geeft op het formulier aan welke dingen er getest moeten worden.
    Als je een specifiek onderzoek naar je schildklierwaarden wordt gedaan zullen er geen andere dingen worden onderzocht. Er wordt onderzocht wat wordt aangevraagd.

    Reageer
    #5

    Oke... er is bij diegen alleen wat dingen als schildklier gestest, Maar ook een checkup om te kijken of ze niks tekort komt.. kan alsnog dan een soa uitjomen>

    Reageer
    #6

    Dat hangt er vanaf wat de aanvrager voor test heeft gevraagd. Misschien is het handiger als je even uitlegt waarom je dit vraagt. En wat er precies voor bloedonderzoek is gevraagd.

    Reageer
    #7

    De aanvrager is naar de dokter geweest omdat ze vaak zo moe is en veel is afgevalle. Daarom is besloten dat er getest wordt op dr schildklier en of ze wat tekort komt. Dus in algemeneen.

    Reageer
    #8

    Dan wordt er niet op SOA's getest. Het is ook niet erg waarschijnlijk dat er een SOA wordt gevonden d.m.v. de andere bloedwaarden

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oke.. dus kort gezegd zeg je dat ik me daar geen zorgen om hoef te maken? Ook niet als er in het algemeen (of ze wat tekort komt) getest wordt?

    Reageer
    #10

    Ik heb niet gezegd dat je je ergens geen zorgen over hoeft te maken.
    Hoe bedoel je nou dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken? Ik begrijp eerlijk gezegd de vraag niet. Je bent wel erg cryptisch.
    Ik wil je graag antwoord geven. Probeer nou eens duidelijk aan te geven waar het nou om gaat.

    Reageer
    #11

    Hahaha..

    het is heel simpel. Mijn vriendin krijgt vandaag de uitslag van de bloedafname. Ze is geprikt voor dr schildklier en in het algemeen om te kijken of ze iets te kort komt.

    Nou heb ik voordat ik met haar had sex gehad met een prottituee. Dit was wel MET condoom een ook goed schoonmaekn etc (van beide kanten van te voren). Dirt weet mijn vriendin niet.
    nu belde ze vanmorge voor de uiotslag, echter de assistente gaf aan dat de dokter dit even met haar wilde bespreken en zij het dus niet kon zeggen.

    Vandaar de vraag; als ze voor bovenstaande prikken, nemen ze dan gelijk alles mee (dus bv soa's of andere dingen)

    Reageer
    #12

    Als er geen aanleiding voor is zal dat niet worden aangevraagd. Vanzelf gaat dat dus niet getest worden. Het is sowieso de vraag of jij dan wel een SOA hebt opgelopen.

    Reageer
Reageer op: Wordt er bij bloedprikken standaard ook op soa’s getest?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief