Prikkel bij het plassen

  • #1

    Beste lezer,

    9 weken geleden ben ik gepijpt door een (ogenschijnlijk) nette dame. Geen deepthroat. Nu heb ik sinds een week in de ochtend een prikkel/brandend gevoel direct na het plassen bij het uiteinde van mijn plasbuis/ingang eikel. De ene ochtend wat nadrukkelijker aanwezig dan de andere keer, maar overwegend mild. Dat gevoel duurt zo’n 10 seconden. Nu merkte ik vandaag, ongeveer 30 minuten na een erectie door sexuele opwinding, een soort druppel uit mijn penis voelde lopen. Snel met m’n hand in m’n broek en ja hoor, helaas iets kleverigs. Iets wat ik ook heb gevoeld tijdens het druk zetten bij poepen(dit heb ik al iets van een jaar).

    Wat context:
    33 jarige man, veel stress door baanwisseling. Drink enkele glazen lichte alcohol per week maar wel flink wat bakjes koffie per dag (stuk of 4). Anderhalf jaar geleden chlamydia gehad, behandeld en daar enorm angstig door geworden. Ik zit en voel veel aan mijn penis en eikel en ervaar hierdoor veel stres.
    Nu lijken “chlamydia-achtige” klachten weer te verschijnen terwijl ze het hele jaar weg waren. Het enige verschil is eigenlijk dat ik niet de hele dag door lek en de vorige keer had ik al na een week druipklachten.

    Ik wil echt niet naar de huisarts hiervoor, ik kan me de stres niet permiteren. Wat ik graag zou willen weten: is het gebruikelijk dat de eerste signalen van een soa door een oppervlakkig pijpbeurt pas na 2 maanden de kop opsteken of komt het door stres?

    Bij voorbaat dank.

    Reageer
    #2

    Ter aanvulling:
    Ik druppel de laatste jaren veel na na het plassen en m’n straal
    Is niet meer zo sterk als vroeger maar ook niet een druppelstraaltje. Ik wijt dat zelf aan de leeftijd.

    Reageer
    #3

    Het is vrij eenvoudig: een soa stel je vast op basis van een soa test. Dat kan eenvoudig middels een urine monster in een potje.

    Allerlei speculaties over (vage) klachten heeft geen enkele zin.

    Ben jij overigens dezelfde "Ano" die hier al meerdere topic geplaatst heeft met telkens nét iets andere vragen?

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Bedankt voor uw antwoord.
    Nee, ik heb pas sinds een week deze klachten. Wel een anderhalfjaar geleden wat gepost na aanleiding van de behandeling toendertijd.

    Ik wil liever niet naar de huisarts voor zoiets. Is het klachtenbeeld wat typisch is voor een soa? En voornamelijk het termijn.

    Reageer
    #5

    Je probeert nu via een omweg weer dezelfde vraag te stellen. En dan antwoord ik maar weer: een soa stel je vast op basis van een soa test.

    En als je niet haar de huisarts wilt (ik zou overigens niet weten waarom niet, want hier is de huisarts voor), dan kan je naar een particuliere kliniek. Enig nadeel is dat het dan wel flink duur is.

    Reageer
    #6

    Ik respecteer uw antwoord en de tijd die u er voor neemt, maar ik heb er weinig aan. Ik snap dat een soatest een soa uitsluit.

    Wat ik wil weten of een professional dit klachtenpatroon en beloop vind passen bij een soa of bij wellicht psychsomatische aandoeningen?

    Reageer
    #7

    Wat ik wel kan zeggen over jouw klachten is het volgende.

    Een brandend gevoel dat na 10 seconden weer weg is, is niet van een soa. Dan gaat het gevoel namelijk niet zomaar weer weg.

    Dat je een druppel uit je penis hebt na een erectie is ook niet zo vreemd, dat heet voorvocht. Dat is helder en kleverig. Niet wit of pusachtig.

    Als je heel veel aan je penis zit en voelt, dan kan je irritatie krijgen door het continue aanraken (mechanische irritatie genoemd).

    Reageer
    #8

    Check, dankjewel.
    Ik blijf er even vanaf en als het een week of twee aanhoudt of erger wordt ga ik ermee naar de huisarts.

    Bedankt voor je inzichten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hetgeen ik hierboven schrijf is zo ongeveer alles wat je erover kan zeggen. Dat jij daar misschien niets aan hebt, daar kan ik niks aan doen. Aan een half slap verhaal heb je ook niks.

    Als je je laat pijpen, wees dan ook mans genoeg om een test te doen wanneer je denkt dat er een mogelijke soa is.

    Reageer
    #10

    Geef het inderdaad rust. Maar dan ook echt. Fixeer je eens niet op dat ding en wat er allemaal wel of niet uitkomt. Dat geeft al een hele hoop rust. In je hoofd, en 'down there'.

    Twijfel je na een paar weken nog, dan is een soa test toch echt aan te bevelen.

    Reageer
    #11

    Nogmaals bedankt voor je inzichten, anoniem.
    Inmiddels zijn we een week verder en heb ik er zo min mogelijk aangezeten. En verrek, mijn symptomen zijn (grotendeels weg).

    Voor de personen die op dit bericht belanden en net zoals ik angstig zijn omtrent een eventuele soa, zal ik hieronder beschrijven hoe het mij is afgegaan:

    Symptomen:
    - Het begon met een prikkeling/licht brandend gevoel in uiteinde plasbuis na de ochtendplas. Niet tijdens, maar na het wegstoppen van de penis. Duurde zo’n 10-20 seconden en dan was het weg. Deze symptoom triggerde paniek en stress bij mij.
    - Iets waarvan ik dacht dat het afscheiding was
    - vaker wat kleinere beetje plassen

    Na advies verkregen op dit forum besloten om niet meer aan de penis te zitten en er proberen niet meer aan te denken. Dat bleek moeilijker dan verwacht en betrapte me nog af en toe op het voelen aan de plasgat of het nat was. Maar ik zat er stukken minder aan dan eerst ( toen zat ik er iedere 10 minuten aan). Ik probeerde tevens om te ontdekken waardoor en wanneer de symptomen getriggerd werden.

    Na een week mijn bevindingen.
    - ik bleef van mijn plasgat af. Wat moeilijk was omdat ik vaak het gevoel had van een koude/natte eikel. Als ik dan toch ging voelen was deze droog. Het koude gevoel werd minder gedurende week.
    - ik heb geen afscheiding. Ik maak vrijwel geen voorvocht aan, maar wel langt navocht (soms wel 30 minuten later) wanneer ik een erectie heb gehad door uitzonderlijke opwinding (het soort opwinding wanneer je denkt sex te gaan hebben) en vervolgens geen sex heb.
    - wanneer ik wel sex heb gehad, kan ik uren later nog beetjes “nalekken”. Zelfs na het plassen.
    - als ik dit beide niet heb gehad(zoals verleden week), heb ik ook niks uit mijn penis lopen.
    - ik kan slecht uitplassen, waardoor er beetjes urine achter blijven. Hierdoor druppel ik aanzienlijk na en heb ik snel het gevoel heb weer te moeten. Drukken op mijn perineum aan het einde van de plasbeurt hielp om de laatste beetjes eruit te krijgen. Soms wel hele straaltjes.
    - Ik plas vaak op een dag. Tussen de 6 en 12 keer. Dit heb ik altijd al gehad, maar daarintegen drink ik ook 2-3 liter water per dag (kraanwater, halve liter bidonnen) en 3-4 bakjes koffie.
    - S’ochtends wel nog wel soms last van brandend plasgaatje na het plassen. Dit heb ik vooral als ik de avond ervoor alcohol heb gedronken(2 glazen whiskey). Een Voorbeeld was vandeweek in de avond intensief sporten, thuiskomen en nog een beetje werken onder het genot van twee glazen whiskey. Volgende ochtend donkergele urine en beetje brandend na het plassen. Wellicht kan iemand me hier nog wat opheldering over geven?

    Wat blijkt? Deze dingen verergeren aanzienlijk als ik continue aan m’n plasgat zit te voelen en mij paniekerig voel. Als ik ook maar iets voel aan m’n penis, neemt dat mijn leven letterlijk over.

    Mijn advies aan de lezer die ook soa-angst heeft:
    Neem in eerste instantie een soatest af, maar mocht je net zoals mij angst voelen om hiermee naar de huisarts te gaan, neem dan 1-2 weken rust van het probleem. Blijf er vanaf en probeer je te focussen op andere zaken en kijk na de tijd hoe het ervoor staat.
    Schijnbaar kan stres op je bekkenbodemspieren slaan en klachten veroorzaken die lijken op een soa.

    Reageer
    #12

    Bedankt voor de terugkoppeling!

    Reageer
Reageer op: Prikkel bij het plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief