Syfilis of herpes ??

Online ZorgZus
 • #1

  Hi ik had een vraagje ik ben een man heb seks met verschillende vrouwen maar altijd met condoom. Laaste keer keer veilige seks was 29 juli vervolgens 4 dagen erna voelde ik een bult bij mijn schaamstreek boven mijn Penis. Vervolgens 5e a 6e dag had de bult naar mijn toezien pus erin had een witte oog vervolgens 7e a 8e dag is ie open gegaan ging bloeden zag geen pus eruit maar wel bloed maar ja kan ook zijn dat toen ie open ging al door mijn onderbroek was weg gegaan door te bewegen maar goed daarna schoongemaakt in de gaten gehouden 9 dag is ie droog geworden maar dat oog waar open ging blijft nog beetje nat dus zeg maar natte wond zie foto dus nu is mijn vraag is dit een soa zoals syfilis of herpes lijkt daarop ?? Verder geen andere symptomen geen koorts geen gezwollen lymfeklieren niets. Lijkt dat wondje op een syfillis zweer of wond of herpes blaasjes ??? Zie foto ???

  Reageer
  #2

  De foto is nogal onduidelijk. Het zou een syfilis zweer kunnen zijn, alhoewel de kans om die te krijgen zoals jij beschrijft (met condoom) is niet heel groot. Het zou ook een ontstoken talgklier of haarzakje kunnen zijn. Herpes is vrijwel nooit met pus maar zijn blaasjes gevuld met helder vocht.

  Je zou naar de huisarts kunnen gaan. Deze kan evt. een swab nemen en laten testen op een soa.

  Reageer
  #3

  Voor syfilis was dat wat vroeg om een zweer te krijgen. Dus waarschijnlijk een puist

  Reageer
  #4

  Maar hoe kan je syfilis krijgen. Als je condoom gebruikt kan toch niet.? Ik heb sowieso de GGD gebeld die zegt syfilis krijgen door veilig seks is zo goed als nihil en komt in Nederland merendeels voor bij msm. En de GGD zei ook een zweer van syfilis ontstaat meestal na 21 dagen eventueel gemiddeld na 3 a 4 weken. Ze zeggen tegen mij van binnen 5 dagen kan je echt geen zweer krijgen en het begint ook echt niet met een bult een syfilis zweer is altijd direct een open zweer met een krater vorm achtig met gele vocht erop die daarna pas na 6 weken gemiddeld geneest. Had mijn wond beschreven die zegt ja klinkt eerder als een ontstoken haarzakje Maja hoe geloofwaardig is dat als ik na bepaalde foto's van Google kijken naar herpes of syfilis dan lijkt echt niet op wat ik heb en me wondje is echt niet groter dan een speldknop dus ja ik snap ook wel dat een test alles uitsluit maar volgens de GGD vinden ze me niet eens testwaardig moest wel lachen om dat maar ik heb het gevoel omdat condoom word gebruikt schuif zij het heel snel weg van kan geen soa zijn of iets

  Reageer
  #5
  Reageer
  #6

  Het zal een puist zijn geweest zoals ik al schreef

  Reageer
  #7

  Ff een update wondje is nog steeds niet genezen elke keer als ik doucht lijkt het een natte wondje te worden en dan weer droog en dan weer nat vooral dat puntje van het wondje zeg maar de oog van het wond toch best raar voor een puistje of ontstoken haar zakje zolang te geneze zijn nu al bijna 2 weken verder ??

  Reageer
  #8

  Hier een update foto en veel duidelijker !!!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik denk er nog steeds hetzelfde over. Ga naar de huisarts en laagt ernaar kijken dan

  Reageer
  #10

  En daar is ie droog maar zodra nat word word matte wondje en dan weer droog

   

  Maar syfilis blijft toch een open zweer nat met bacterie laagje erop dus word niet droog pas echt na weken van genezen  ????

  Reageer
  #11

  Wat denk je zelfde erover na? Dus jij blijft bij de mening van is een puistje ? En jou lijkt geen soa of syfilis

  Reageer
  #12

  John wat bedoel.je met je denkt nog steeds zelfde erover na ?? Omschrijf je expertise mening voor mij ??

  Reageer
  #13

  Dat het geen syfilis zweer is bedoel ik.
  Een syfilis zweer is een droge zweer met harde rand

  Reageer
  #14

  Dus die foto wat ik net hebt gezet daar is mijn wondje droog. Maar jij zegt dat lijkt dus niet op een syfilis zweer maar wat verdenk je dat er zou kunnen zijn dan ??

  Reageer
  #15

  ????

  Reageer
Reageer op: Syfilis of herpes ??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief