Angst om Hiv

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb een specifieke vraag.
  Na een relatief onschuldig contact (seks met prostitué met condoom) me laten testen. Na verloop van tijd kreeg ik toch twijfel of mijn condoom niet afgegleden was en of het handmatig afronden zonder condoom geen soa’s had overgedragen. Middels hand op condoom hand op onbeschermde penis

  alle soa testen waren goed.
  na 5 weken en 5 dagen een hiv/syfilus test gedaan. Deze moest ik thuis afnemen middels een vingerprik. Een enorm gedoe om de hoeveelheid bloed bij elkaar te krijgen. Deze heb ik opgestuurd. De volgende dag belde ik met de partij die deze testen via internet aanbied en die zou met het lab bellen. Toen ze terug belde vertelde me ze dat er een lichte reactie was op een screeningstest. Of ik me zorgen moest maken wist ze niet en lag aan mijn risico. Na mijn risico aangehoord te hebben kon het ook lig aan het fijt dat mijn bloed hemolytisch was geworden door het vele melken en stuwen van de vinger om voldoende bloed uit mijn vinger te krijgen. Dat maakte ze wel eens vaker mee. Een half uur later belde ze terug, ze had de microbioloog gesproken en een tweede test toonde aan; geen antistoffen en geen antigenen en dus geen hiv. Het had niet zo moeten lopen en ik hoefde me geen zorgen te maken. Kreeg ook netjes een lab rapport binnen de portaal negatief, geen hiv infectie. Er werd niets vermeld over een screeningstest in het rapport. Mijn eerste reactie was opluchting maar als  snel kwam de twijfel. Hoe kan dit? Waarom was er een reactie? Welke tweede test kun je zo snel afnemen die alle twijfel weg zou nemen?

  ik kan dit nu alleen niet los laten. Wat heeft licht gereageerd? Heb ik toch hiv.

  na 6 weken en twee dagen bij onedayclinic een sneltest combo gedaan (20 min wachten); negatief.

  op mijn verzoek een rna hiv-1 (het is altijd alleen hiv-1 bij deze kliniek.   Twee uur wachten; Negatief

  ziet u, op basis van mijn verhaal nog reden tot angst. Ik ben getrouwd en wil mijn vrouw natuurlijk niet blootstellen. Moet ik me nog laten testen op basis van het rare proces in het eerste lab? Is er een kans op hiv twee die de sneltest mist? Ik ben overigens verder in goede gezondheid en ken geen onderliggende aandoening

  Reageer
  #2

  De enige angst is de angst die je zelf veroorzaakt om niks. Je hebt duidelijk geen HIV, en van hetgeen je beschrijft krijg je sowieso geen HIV. De GGD zou je niet eens getest hebben vanwege de afwezigheid van risico

  Reageer
  #3

  Dank je wel John.
  Wil jij je mening nog geven over het verhaal bij de kliniek en hoe zich dat verhoud tot de testen erna? Het zou me veel betekenen om je mening daarover te kennen en zodoende wat houvast te hebben om mijn leven weer op te pakken..

  Reageer
  #4

  En eigenlijk is mijn vraag dus hoe ik nu kan concluderen dat ik geen hiv heb op basis van de testen (even los van het risico omdat ik deze irrationele gedachte nu begrijp)

  Reageer
  #5

  Ik kan je daar helaas geen antwoord op geven. Ik weet niet wat ze daar precies doen...Maar eigenlijk is dat ook totaal onbelangrijk. Je hebt immers na 6 weken een combo test laten doen en die was negatief.

  Reageer
  #6

  Ja, dat snap ik. En de combo (sneltest weliswaar) geeft voldoende uitsluiting na 6 weken? Ik dacht dat de zekerheid alleen voor de Lab combo was

  Reageer
  #7

  Nee hoor. Combo sneltest is echt voldoende bij 6 weken

  Reageer
  #8

  Wat een geruststelling.
  Een afrondende vraag. Zou u verwachten dat een eventuele veroorzaker van de licht positief eerste test in de daarop volgende lab test, sneltest en rna test zou worden opgepakt als dat hiv gerelateerd was. Of zouden deze testen het nog kunnen missen en dat alleen de screeningstest er licht op reageerde?.

   

  voor de lezers van dit forum.. neem het advies t.a.v. Thuisgelaten ter harte. Het geeft onnodig veel onrust bij de minste tegenslag. Ga naar een professional die je begeleid!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet de screening daar toch los van zien.
  Een "lichte" reactie bij de screening komt toch regelmatig voor. En nee de andere testen gaan echt niets missen

  Reageer
  #10

  Dank je wel. Ik ga me hier aan vasthouden! Adviseert u nog additionele testen? Gezien het risico, het verhaal en de uitkomsten tot zover?

  Reageer
  #11

  Nee, geen testen meer. probeer het zo snel mogelijk achter je te laten

  Reageer
  #12

  Hoi John. Puur ter info t.a.v. deze thuis-test aanbieder. Klaarblijkelijk doen ze een korte screeningstest voor de feitelijk antigeen/antistof test... deze reageerde licht bij mij en daarna was de feitelijke test (waar ik voor dacht te betalen) negatief. Wonderlijke voor mij als leek en echt ongelofelijk veel onrust voor niets.

  Reageer
  #13

  Hallo

  ik ben bij een trans prostitue geweest en ik heb haar gepepen dit was wel minder dan een minuut en er is geen sperma in mijn mond gekomen nu vraag ik mij af moet ik mij zorgen maken om een hiv infectie en moet ik mij laten testen

  Reageer
  #14

  HIV zou je zo in principe niet moeten krijgen

  Reageer
  #15

  Hallo john

  Jij zegt in principe niet wat bedoel je hiermee is het dat ik mij moet laten testen na 4 weken door middel van een duo test of maak ik mij zelf wat te veel zorgen, ik heb van deze ervaring geleerd nooit meer zonder condoom dat weet ik wel !!

   

  Reageer
Reageer op: Angst om Hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief