Syfillis??

 • #1

  Mijn vraag is of het ontstaan van een sjanker (wondje door syfillis) kan worden gestopt door condyline?

  Begin februari had ik onbeschermde betaalde seks. Een maand later kreeg ik een gevoelige bijbal en deed soatest via de GGD op Chlamydia en gonorroe. Beiden negatief. Een week later een paar bruine plekjes op mijn penis en iets dat leek op een heel klein puistje. Eerder had ik genitale wratjes. Dus dacht dat er nieuwe kwamen. Deze aangestipt met condyline. Plekjes zijn nu 3 weken later geheel verdwenen. Inmiddels blijft de gevoelige bijbal. (geen heftige pijn, score 1) Maar denk ook ander klachten te krijgen stekende pijnscheuten in de onderbuik en rug. De pijn is niet voordurend overal. Lijkt na een dag of anderhalf zich te verplaatsen. (lymfeklieren?) Nu vraag ik me af of het mogelijk zou zijn dat de plekjes een beginnende sjanker zijn geweest en dat deze door de condyline niet tot ontwikkeling is gekomen. En dat de eerste fase van syfilis niet duidelijk tevoorschijn is gekomen. Nu fase 2???? Of is het stoppen van de sjanker een onzin redenatie? Denk dat ik in ieder geval ga testen, maar duurt even voordat dat rond is. Donderdag afspraak bij de huisarts. Kan iemand even meedenken? Het pakt je in je denken.

  Tip voor iedereen. Stel hier eerst een vraag voordat je snel zelf wat doet.

  Reactie
  #2

  Dat is een vraag die ik zo niet kan beantwoorden. Een syfilis zweer ziet er niet uit als een puistje of een wratje... maar of condylne daar iets aan doet...

  Reactie
  #3

  Dank voor je snelle antwoord John! Wat zijn jullie toch 'bij de les'. Misschien kan je nog wat meer zeggen als ik het toelicht. De twee vlekjes ontstonden in 24 uur dicht bij elkaar. Veel langer heb ik ook niet gewacht met aanstippen. Toen trok de bruine kleur gelijk weg.  Hoe is het begin stadium van een zweertje? Ik zie op internet alleen spectaculaire fotos. Wat is de ontwikkelsnelheid van een zweertje? Heb je die ook in een dag en is het dan gelijk een zweertje? Of ziet het beginstadium er uit als een vlekje en groeit het uit tot een echte zweer. De grootte van de 2 bruine vlekjes was 2-3 mm doorsnee. Is dat ook de start van een zweer? Of is dat gelijk groter en wellicht met een ruw oppervlak. Dit had een gladde structuur in de huid. Vergelijkbaar met een pigmentvlek. Het eerste genitale wratje dat ik had drie jaar geleden zag er ook zo uit. Mijn foute contact was trouwens met een vrouw. Ik begrijp uit diagnose cijfers dat het meestal ontstaat na MSM seks. Ongeveer 100 syfilis diagnosen per jaar na seks met een vrouw.  Ik hoor graag weer van je!!

   

  Reactie
  #4

  Ik denk eerlijk gezegd nket dat het zweertjes waren

  Reactie
Reageer op: Syfillis??
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief