Angst Hepatitis

  • #1

    Beste Tandor,

    Een maandje terug heb ik mij laten testen op HIV en hepatitis. Omdat ik bang was dit opgelopen te hebben. De uitslag was gelukkig negatief. Echter nu een paar weken verder maak ik mij enorm druk om alsnog hepatitis B of C op te lopen. Dwangmatig glazen na kijken of hier geen bloed aan zit bijvoorbeeld. Ook “het doorgaan met mijn leven” vind ik lastig. Op dit moment ben ik vrijgezel, maar stel ik zou weer een leuke jongen ontmoette.. Hoe vermijd ik dan de angst dat als je bijvoorbeeld door (tong)zoenen al hepatitis kan oplopen. Waarom ik er zo bang voor ben weet ik niet, want stel dat je de ziekte zou hebben dan is dit nog goed te behandelen als je er optijd bij bent. Ik denk dat het de gedachte is om iemand anders te besmetten en die hierdoor ernstig ziek wordt mij bang maakt. In hoeverre is het mogelijk om besmet te raken in het gewone dagelijkse leven? Bijv als er bloed aan een glas zit kan je hierdoor echt besmet raken als je ook een wondje in je mond hebt? Ik hoop dat u mij kunt helpen om deze angst wat minder te maken voor mij. Dat zal echt heel fijn zijn. Alvast bedankt voor u reactie en tijd.

    Reageer
    #2

    Zo krijg je toch geen Hepatitis of een andere soa.... Ga naar de huisarts en praat over je angsten

    Reageer
    #3

    U heeft gelijk denk ik even naar de huisarts. Maar ik ga zondag op vakantie dus om mij enigszins gerust te stellen. U denkt dus niet dat je van een glas waar besmet bloed aanzit en jij ook een wondje in je mond hebt je hier hepatitis van krijgt? En dan bedoel ik met name B en C.

    Reageer
    #4

    zo krijg je echt geen HEP

    Reageer
Reageer op: Angst Hepatitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief