Chlamydia (nu niet meer) + eierstok cyste + klachten.

  • #1

    Beste

    Vorig week werd er een cyste, van 2,9 cm groot, in mijn eierstok vastgesteld door mijn gynaecoloog. Op zijn brief naar mijn huisarts schreef hij dat hij vermoedt dat ik een hemogarrische cyste heb. Daarnaast heb ik ook vrij vocht in mijn onderbuik en stond mijn baarmoeder wat naar achteren gekanteld. Hij zei met een serieuze blik dat ik zeker behandeld moest worden, terwijl mijn huisarts dat allemaal minimaliseerde.

    Paar dagen later kwam het resultaat van mijn urine binnen en bleek ik chlamydia te hebben. Iets wat ik niet zag aankomen. Ik had natuurlijk vragen daarover, alleen bleven ze onbeantwoord. Mijn huisarts stopte het gesprek met haar antwoord 'Hier eindigt ons discussie.' . Vermoedelijk loop ik daar al 1,5 jaar mee rond..

    Ik kreeg antibiotica voorgeschreven die ik vorig vrijdagavond heb moeten innemen. (2 pillen in één keer). Verder moest ik afwachten tot een week na mijn maandstonden om terug op controle te gaan voor mijn cyste.

    Helaas werd de pijn verergerd, zo erg dat het uitgestraald werd naar mijn onderrug waar ik soms van die pijnlijke messteken kreeg. De pijn in mijn linkerzij werd erger en ik begon ook stelen te krijgen in mijn rechterzij. Verder leek ik 'bijgekomen' te zijn, gezien mijn onderboeken te fel spanden. Mijn liezen zwelden daardoor op. Mijn heupen en mijn benen waren gevoelig en verzwakt.

    Woensdagochtend teruggegaan omdat het niet meer ging en heeft de huisarts een uitgebreider onderzoek gedaan. Ook weer voelde ik mij niet zo serieus genomen door haar, ze leek alles weer te minimaliseren terwijl ik echt wel veel last had.

    Soit, ontstekingsremmende pijnstillers meegekregen. Gisteren het resultaat gekregen: Bloedonderzoek was in orde. Ik heb geen chlamydia meer. Ik heb wel een bacterie in mijn baarmoeder, iets wat zij gadneralle vaginalis noemen. Weer antibioticakuur.

    Het opgezocht wat dat precies inhoudt en de symptomen herken ik inderdaad. Maar nergens vind ik de symptomen over die pijn in mijn eierstokken, mijn onderrug etc. Mijn symptomen lijken meer sterk op bekkenontsteking dan die diagnose.

    Ook zou ik normaal gezien woensdag mijn maandstonden moeten krijgen, maar nog steeds niets... Waardoor ik nog langer moet wachten voor een echo.

    Ik weet niet wat ik allemaal daarvan moet denken en ik ben er niet gerust op. Vandaar mijn bericht hier, in de hoop wat meer duidelijkheid te krijgen in wat er allemaal in mijn buik gaande is en of het ernstig is of niet..

    Groetjes

    Reageer
    #2

    De pijn in de eierstokken en de onderrug zou eventueel door de cyste kunnen worden veroorzaakt. Maar ook door de bacteriële infectie. Omdat er meerdere dingen tegelijk spelen is het moeilijk om een oorzaak aan te wijzen.

    Reageer
    #3

    Bedank voor jouw antwoord!

    Ook als de cyste niet zo groot is? De cyste zit aan de rechterkant en het is vooral de linkerkant waar ik heel veel last van heb.

    Dat ik nog steeds mijn maandstonden niet heb, kan ook daardoor komen waarschijnlijk?

    Mijn excuses voor de vele vragen! 🙂

    Reageer
    #4

    Men zegt wel eens dat kleinere cysten eigenlijk geen klachten zouden geven, maar dat is niet altijd zo. Een cyste kan ervoor zorgen dat er geen eisprong komt. En dan komt er in de regel ook geen menstruatie. Het zou dus daardoor kunnen komen.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia (nu niet meer) + eierstok cyste + klachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief