Angst voor (acute) HIV (ARS)

  • #1

    Lieve bange konijntjes,

    Hier spreekt een mede- bang konijn. Ik heb drie maanden in angst geleefd over een mogelijke besmetting met HIV. Ik ben recent getest en er bleek niets aan de hand te zijn. Daar ik zelf wekenlang in doodsangst het internet heb afgestruind, zoekende naar symptomen, diagnostiek en verhalen over HIV, leek het mij verstandig om dit verhaal met jullie te delen, om jullie van een vergelijkbaar pad af te houden. Waar kwam mijn angst vandaan? Ik heb op een gezellige avond het bed gedeeld met een jongedame. Als welopgevoede jongeman heb ik haar verblijd met wat cunnelingus (onbeschermd) en gebruikte verder een condoom. Drie- en een halve week later (de meeste bange konijntjes zullen inmiddels weten dat de acute symptomen optreden binnen 2 tot 6) kreeg ik een verpletterende keelontsteking, gepaard gaande met koorts, koude rillingen, nachtzweten, aften in mijn mond, tandvleesontsteking, al van dat soort narigheid. Na een beetje googelen had ik mij er al snel van overtuigd dat ik een goede kandidaat was voor HIV. Daar testen pas na drie maanden uitsluitsel kunnen bieden, ging ik twee maanden van paniek tegemoet. Ik ontdekte allemaal dingen die ik nooit eerder dacht te hebben gehad. Kleine rode vlekjes en pukkeltjes, die ik meteen op HIV uitslag gooide. Ik voelde overal "speldenprikjes" op mijn huid. Ik was de hele dag bezig met zelf-diagnostiek. Het enige wat ik correct diagnosteerde was een gevalletje seborroïsch eczeem (komt veel voor). Helaas moest ik er op internet achterkomen dat dit ook een 'indicator' is van HIV in de latente periode. Ik was er zo mee bezig, dat ik tussendoor een paar keer wakker ben geschrokken, denkend aan HIV. Niet vreemd dat ik na een paar weken diarree kreeg (ook een 'signaal' van HIV). Wat was ik een pannenkoek en een hypochonder. Zelfs als je besmet bent met HIV heeft het nog geen zin om jezelf zo te verliezen in het angstproces voor het testen. Toen ik aankwam bij de testbank, vroeg de medewerkster in kwestie mij naar mijn verhaal. Zij vertelde me drie dingen en knoop deze goed in je oren:
    (1) HIV is een heel moeilijk virus om over te brengen, zeker van vrouw op man. Helaas van man op vrouw wat makkelijker. (Ik ben zelf een man btw)
    (2) Geen last hebben van je leuter is een goed teken
    (3) Ik vertelde haar over pukkeltjes, een droge tong en mijn jeukerige "speldenprikjes" en ze lachte mij faliekant uit (en terecht)
    Nog voordat ze mij testte zei ze: "Je hebt geen HIV". En de testresultaten gaven haar woorden draagkracht. Kerel (sorry voor de mannelijke oriëntatie, maar ik ben zelf een man): stop met het afstruinen van het internet. Ga even langs bij de huisarts, laat je over drie maanden testen en heb de (terechte) verwachting dat je negatief bent. Mocht jij de ongelukkige uitzondering zijn, weet dan dat onze geneeskunde behoorlijk goed is. Een pilletje per dag en je kunt er weer tegenaan. Sowieso heeft drie maanden bang zijn geen zin, ongeacht de uitkomst.
    P.s. gebruik gewoon een condoom, die dingen zijn lang zo naar nog niet

    Reageer
    #2

    ik heb inderdaad gemerkt dat hiv niet zo makkelijk overdraagbaar is, keelontstekingen daarintegen wel, ik heb inmiddels de zesde van dit jaar te pakken, ik ga er niet eens meer voor naar de huisarts.
    Hoe pijnlijk het ook is de huisarts verwijst je alleen maar naar de bloedprikpoli en die ondekt dan ook weer allerlei nare dingen waar je je ook weer zorgen over gaat maken. Terwijl als je niet was gegaan had je dat allemaal ook niet geweten.... Eigenlijk is het gewoon het beste om alles maar te laten voor wat het is, als het enkele weken of maanden duurt is de huisarts er dan ook wel voor je...  Het advies van de huisarts was ook heel miniem, rust meneer u moet rust nemen. Dat advies had mijn hoogbejaarde  buurvrouw ook kunnen geven, en dan was het gesprek ook een stuk aangenamer geweest.

    ps: keelontsteking is gewoon heel makkelijk overdraagbaar door tongen, iets wat ik en blijkbaar ook veel andere graag doen. Zo schadelijk is keelontsteking nou ook weer niet, hooguit ongemakkelijk voor 10dgn tot max 2 weken...

    Reageer
    #3

    ik heb nog een vraagje mijn hoogbejaarde buurvrouw zei dat er mensen ''resistent'' zijn tegen HIV wat is hier waar van.....?

    Reageer
    #4

    helemaal niks.

    Reageer
    #5

    Waarom vraag je dit? Er zijn theorieën dat er mensen zijn die resistent zijn voor hiv, maar het lijkt er eerder op dat dit niet waar is en deze mensen alleen minder snel besmet raken of dat de progressie van de ziekte bij deze mensen een stuk langzamer gaat. Het vermoeden is dat dit bij 1% van de westerse mensen het geval is. Maar echt bewijzen zijn hier nog niet voor.

     

    Reageer
    #6

    dit forum is toch om vragen te stellen....? En de rede dat ik dit vroeg was omdat ik nieuwschierig was of er een kern van waarheid in zat.  Als je had gezegd het is waar dan veranderd dat niks over de moraal van veilig vrijen.... althans bij mij niet! Kep leuk dat je toch nog uitleg erover heb gegeven dat waardeer ik zeer...

    Reageer
    #7

    Het forum is idd om vragen te stellen. Vooral blijven doen als je vragen hebt....

    Reageer
    #8

    Ik gewoon benieuwd waarom je dit wilde weten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Allen, ik heb doodsangst om hiv te hebben.

    Ik heb pukkels beide zijkanten van lichaam. Zijn er veel die er eerst niet waren. Klier in nek die opgezet lijkt te zijn. Droge mond en klieren in lies die opgezet zijn. Nekpijn en koppijn en wondjes in mond. Geen koorts. Heb onveilig risico gelopen met blanke hetero dame. Is de kans op hiv klein?

    Reageer
    #10

    Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Als de dame in kwestie HIV heeft dan is wel een redelijke kans.

    Wanneer heb je het risico gelopen?

    Reageer
    #11

    4 weken geleden

    Reageer
    #12

    Is Hiv niet vaak met koorts?

    Reageer
    #13

    Een van de bekendste verschijnselen is inderdaad een conversiegriep, die gepaard gaat met hoge koorts.

    Laan een soa/HIV test doen...dat weet je het zeker.

    Reageer
    #14

    Na 4 weken al?

    Reageer
    #15

    Na 4 weken kan er een betrouwbare HIV test worden gedaan met de huidige testen.

    Reageer
Reageer op: Angst voor (acute) HIV (ARS)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief