Zware ademhaling tijdens slaap

  • #1

    Blijkbaar adem ik vrij zwaar tijdens mijn slaap.

    Ik merk er zelf helemaal niets van, maar sinds ik ben gaan samenwonen klaagt mijn vriend er veel over. Hij zegt dat ik zo zwaar adem dat hij er niet van kan slapen. Nu weet ik dat ik dit al langer heb aangezien mijn zusje er tijdens vakanties ook over klaagde.

    Mijn dokter heeft vroeger wel gezegd dat ik vergrote neusamandelen heb, daar kan het misschien van komen. Maar mijn vriend zegt dat ik ook zwaar adem als ik door mijn mond adem. Ik weet dus niet of die vergrote neusamandelen de oorzaka kunnen zijn.

    Kent iemand dit probleem en is er misschien iets aan te doen? Het lijkt me niet schadelijk voor mezelf, al weet ik dat niet, maar het is vooral vervelend voor mijn vriend. Ik wil er dan ook graag vanaf.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Misschien vind je het niet leuk om te horen maar jouw klachten zouden het best geschaard kunnen worden onder het snurken.

    Reageer
    #3

    Niets is zo vervelend als dat iemand klaagt over iets waar je zelf geen invloed op hebt.
    Ik heb veel nachtdiensten gedraaid bij slapende mensen en misschien tot je geruststelling: de meeste mensen slapen met een hoorbare ademhaling.
    Er zijn hulpmiddeltjes om het snurken tegen te gaan maar die helpen niet tegen een hoorbare mondademhaling. Btw: neusamandelen verdwijnen vanzelf in de loop der jaren, daarom worden ze ook niet vaak verwijderd.
    Misschien moet je vriend wennen aan een bedgenote met de bijbehorende geluiden en kan hij o.a. daardoor de slaap niet vatten.
    Oordopjes kan ook een oplossing zijn.

    Reageer
    #4

    Inderdaad! Oordopjes! Ik gebruik al jaren Ohropax, die zijn zacht en gaan helemaal naar je gehoorgang staan en je hoort helemaal niets meer. Super.

    Reageer
    #5

    gewoon zeggen dat je vriend ook snurkt, hoef jij je niet meer druk te maken en dan samen oordopjes dragen.
    succes, Brenda

    Reageer
    #6

    Mijn man heeft ook een zware ademhaling, en ook ik kan er niet van slapen. Maar nou denk ik ook dat dat tussen mijn eigen oren zit, want ik kan wél door de wekker heen slapen. Het gaat dan ook vooral om het inslapen. Als ik eenmaal slaap heb ik er geen last van.

    Ik denk niet dat het aan je amandelen ligt. Het gaat erom dat je iets in je ademhaling blokkeert. Je middenrif ofzo. Alsof er daar een superzware steen op je lichaam ligt. Je ademt in ieder geval niet alsof je vicks vaporub opgesmeerd hebt, dus niet 'open'. Geen idee of daar echt wat aan te doen is, behalve misschien ademhalingsoefeningen. HElpt je ook ontspannen. En misschien ook een goed idee voor je vriend 😉

    Succes!

    Reageer
    #7

    Ik gebruik Ohropax, kneedbare vette balletjes van wax die zich helemaal naar het oor vormen. Ik hoor helemaal niets meer, heerlijk rustig, en nergens last van!

    Reageer
    #8

    Ik lees alles eens door en ik heb er zelf ook last van, nou ja mijn vriend van mij dan...
    En nee dit is heel iets anders als snurken.
    Ik heb van mijn dokter een inhaler gekregen, wat helaas niet werkt.
    Ze gooien het vaak op roken,overgewicht en stress.
    Helaas is dat dus niet het geval bij mij.
    Als iemand echt een oplossing heeft graag!!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kun je duidelijk en helder omschrijven waar je last van hebt? Je zegt dat het iets anders is dan snurken, maar wat is het dan wel waar je last van hebt? En welke diagnose heeft de huisarts gesteld en wat is de naam van het medicijn dat de huisarts aan je voorgeschreven heeft?

    Reageer
    #10

    [i]Hey!

    Ik heb echt precies hetzelfde probleem.
    Sinds ik samen woon, blijk ik zwaar te ademen, mijn vriend heeft het opgenomen met zijn telefoon, en ik ben er onwijs van geschrokken.
    Mijn neus wordt door hem dichtgeknepen als ik te hard adem.
    Ik mag ook niet met mijn gezicht naar zijn kant liggen.
    ik lig dus altijd elke nacht op mijn linkerzij... (waar ik spierpijn van krijg en pijn m'n lijf)

    Maar wie heeft hier tips voor?
    Ik heb al 100 miljoen keer duidelijk gemaakt aan mijn vriend dat ik er echt niks aan ken doen, maar geloven doet hij nog steeds niet en beweert dat ik het gewoon express doe ....... 🙁
    Ik wordt zo ongelukkig van deze situatie...

    Please.... HELP....[/i]

    Reageer
    #11

    Mijn klachten:

    - Benauwd
    - verstopte neus
    - heel diep ademhalen
    - veel zuchten
    en voor de rest moet je het horen om een duidelijk beeld te hebben

    Reageer
    #12

    Hey,

    Ik zit met identiek hetzelfde probleem en ik wordt er wanhopig van dat ik elke ochtend hetzelfde te horen krijg. Zo van amaai ge hebt het weeral serieus uitgehangen he.
    Heb juist een slaaponderzoek laten doen en hier is niets positief uit de bus gekomen. SPIJTIG GENOEG!!!
    Het enigste wat ze mij gegeven hebben is ne spray voor de luchtwegen die op niets trekt! Situatie om depri van te worden. Iemand een oplossing?

    Reageer
    #13

    hey, heb je je weleens laten testen op astma ofzoiets? herken dit egt heb zelf aangeboren COPD. Woon nog thuis maar iedereen klaagt erover dat k ook zwaar ademhaal overdag maar ook snachts. heb toen k nog klein was een amandeloperatie gehad waarbij neus-en-keel amandelen zijn geknipt dus dit is het probleem niet. Mijn longarst zegt dat het vaker voorkomt bij mensne met een longaandoening. Suc6 er verder mee!

    Reageer
    #14

    ik heb het ook mijn vriend maakt me z''n 26x per nacht wakker dat ik te zwaar adem, ik probeer dan zo stil mogelijk door mijn mond te ademen. maar zodra ik in slaap val adem ik weer te hard. Door dit hebben we allebei slechte nachten. Hij word soms zelfs zo boos dat hij dan op de bank gaat liggen. Ik voel me er erg schulig over maar ik kan er echt niks aan doen. nu mag ik daar van hem een aantal weken niet slapen. Dus ik word gewoon gestraft terwijl ik er niks aan kan doen.. Iemand tips?

    Reageer
    #15

    Waarom adem je door je mond en niet door je neus?

    Reageer
Reageer op: Zware ademhaling tijdens slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief