Vermoeidheid

 • #1

  Hey,
  Ik ben een jonger van 20 jaar oud. Ik werk nu ongeveer 4-5 maanden full time 42 tot 45 uur per week. Daarvoor werkte ik rond de 30 tot 35 uur per week. Ik ben nu langer in dienst bij het bedrijf en maak dus meer uren. Vanaf volgende week heb ik een 2de baan erbij en werk daar ook 35 tot 40 uur per week. Ik werk dus 80 uur per week.

  Laatste tijd heb ik vaak last van dat na het slapen (4-5 uurtjes) nog steeds moe voel. Hierop neem ik een energy drank. Ik drink er 2-3 per dag.

  Mijn vraag is nu of er een andere oplossing is tegen die vermoeidheid.

  Reageer
  #2

  42-45 uur is eigenlijk al veel te veel...
  En als je maar 4-5 uurtjes slaapt is het niet gel dat vermoeid bent.,

  Reageer
  #3

  Ja klopt zijn best veel uurtjes maar is niet zwaar werk. Vandaar dat er op jonge leeftijd gebruik van maak om iets op te bouwen.

  Reageer
  #4

  Let op dat je dan ipv "iets op te bouwen" geen burnout opbouwt...

  Reageer
  #5

  Wat John zegt........

  Te jong te veel werk en te weinig rust. Misschien geen zwaar werk,maar door teveel uren en veel te weinig rust, kun je toch je lichaam kapot maken. Dan mag je heel wat opbouwen om te compenseren voor als je misschien ver voor je pensioen niet meer werken kunt. Dan toch liever nu minder uren en daarmee straks een constant salaris. Want jong afgekeurd worden is echt niet leuk!

  Reageer
  #6

  Hoe komt het dat je maar zo weinig slaapt? Want het minimum is toch wel 6 uur.

  Ik slaap al jaren weinig, maar daar kun je niet oud mee worden. Het geeft een verkorting van je levensduur, vroegtijdige veroudering, achteruitgang geheugen enz.

  Veel werken, is een keuze die je maakt tot het niet meer lukt. Misschien heb je even veel geld nodig. Maar met 80 uur werken, dan MOET je wel werken aan je slaapduur. Ik zou 7 of 8 uur dan het minimum vinden. Maar 6 is sowieso minimum.

  Die drankjes zijn bijzonder slecht voor je hart en bloedvaten, in die hoeveelheid. Ik begrijp dat je peppers zoekt, maar dat is niet fijn voor je gezondheid.

  Toch succes

  Reageer
  #7

  Ik zal dan proberen wat minder uurtjes te werken.  De reden dat zo weinig slaap is omdat ik begin met werken om 13:30 tot max 23:00 uur bij me 1ste baan. Vanuit daar ga ik door naar me 2de baan begin daar om 00:00  tot 07:00. Het is ongeveer een uur naar huis ben dan om 8 uur zo thuis en moet om 13:00 weer de deur uit voor mijn 1ste baan.

  In weekend heb wel wat meer tijd om uit tw rusten. Want mijn 1ste baan is alleen door de weeks. De 2de is wel 7 dagen open

  Reageer
  #8

  Dat is niet verstandig. Je zult jezelf tegen gaan komen en afbranden. Dat is roofbouw op je lichaam een geest

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je moet niet proberen minder te werken maar gewoon keuzes maken en een van de twee banen laten schieten. Belangrijk om met iemand er over te praten voor het te laat is. Je ouders, huisarts of een goede vriend. Met goede voeding en misschien een paar voedingssupplementen kan je wat aan je energie doen maar als je jezelf uitput, heeft dat weinig zin. Energiedrankjes geven even een oppepper maar maken je nog vermoeider.

  Reageer
Reageer op: Vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief