Duizelingen bij inslapen

 • #1

  Hoi

  Ik heb sinds dat ik paniekaanvallen heb dat ik snachts wakker word en niet meer terug in slaap kan vallen doordat ik vlak voordat ik slaap val opeens duizelig en licht in me hoofd word, ook een adrenaline stoot waardoor ik weer klaar wakker ben. Weet iemand wat dit is en of ik er vanaf kan komen?

  Bij voorbaat dank

  Reageer
  #2

  Ik heb hier ook last van. Ook ik heb overdag Angst aanvallen, en dan net bij het in slaap vallen wordt ik duizelig alsof ik val, en voel ik zoiets als adrenaline door mijn lijf...dan komt de angst en raak in in een cirkel terecht...
  Is hier meer info over bekend?

  Reageer
  #3

  @Ruud. Een eerste stap kan zijn naar je huisarts. Daarnaast kan een natuurgenezer kijken naar je hele gezondheidssituatie. Denk aan voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding, tekorten aan voedingsstoffen enz. Ook zelf je voedingspatroon eens onder de loep nemen. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Wel beter oplosbare vezels dan de onoplosbare zoals in bruin brood. Een stabiele bloedsuikerspiegel is beter voor je hormoonhuishouding. Dan kan er nog sprake zijn van voedselovergevoeligheden. Stoffen als histamine en tyramine in de voeding kunnen zorgen voor een stressreactie en denk ook aan bepaalde toevoegingen als smaakversterker, conserveringsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen.

  Reageer
  #4

  @Catootje;

  Dankjewel voor de Tips, Ik ben al een tijd met deze problemen bezig, Huisarts geeft aan dat dit Paniek/Angstaanvallen zijn..Hiervoor heb ik Oxazepam gekregen maar dat is geen lange termijn oplossing .Suiker/cholesterol waarden zijn binnen de normen.Ik let al redelijk goed op mijn voeding en probeer suikers/witbrood/rijst  etc te vermijden..Binnekort Cognitieve gedrags therapie proberen..

  GrRuud

  Reageer
Reageer op: Duizelingen bij inslapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief