nek/rug/schouder pijn

 • #1

  Goededag, iedereen

  Hopelijk zijn hier een aantal mensen die mij toch kunnen helpen, alvast bedankt op voorhand

  om te beginnen zal ik mij even voorstellen:
  ben een jongeman van 20 jaar, werkende in de Horeca (bediening) en heb last van mijn nek, rug (lage en hoge), schouders, ...

  ==>
  ik heb toen ik nog jong was al eens last van mijn rug gehad (naar het schijnt waren dat groei pijnen) heb toen wel laten kraken en kine gedaan.

  ==>
  maar een 3 jaar geleden zat ik bij een kameraad in de auto (achterin) en hebben wij licht achterop een auto gereden, het was echt niet hard. maar heb sinds dien wel last gehad (whiplash) toen naar kine, kraker enzovoor geweest. en het ging met ups en downs maar naarmate dat ik ouder werd had ik af en toe wel last maar viel redelijk goed mee, had vooral ook last op de dagen dat ik weer last had van mijn migraine.

  ==> nu een 2 maand geleden ben ik op mijn werk uitgegleden (ben niet echt gevallen, maar had me toch wat moeten tegen houden). ik ben er mee naar de dokter geweest, die heeft me uiteindelijk na dat de pillekes niets hielpen doorgestuurd naar een specialist. Die vertelde mij dat ik wat overspannen spieren heb, en dat ik naar de kine moet gaan, die mij ook oefeningen voorlegt. naar de kine moet ik 1 X per week gaan.

  maar ik ben nu al 7 keer geweest, en heb de indruk dat dit niet bepaald helpt, af en toe doet het een paar dagen goed, maar dan heb ik weer enorm last, ik heb echt iedere dag last, de ene dag wel meer dan de andere, maar echt iedere dag heb ik last (echt zo een zeurende pijn), maar ook op het werk. vroeger kon ik bijvoorbeeld 10 borden afruimen, maar nu bij 4 borden heb ik echt al een zwaar gevoel, ook als ik zalen moet zetten, als ik 1 tafel nog maar verplaats voel ik het echt enorm een pak feller. echt een zwaar gevoel

  ik heb precies ook een suf gevoel, en ben ook niet altijd happy, ook soms een moe gevoel, en soms voor het minste kan ik wel een beetje uitvliegen, wat natuurlijk niet fijn is voor mijn mede mensen.

  maar het is gewoon zo vervelend dat ik iedere dag hier nu last van heb, overal.

  nu ik weet het het is een lange tekst, maar hopelijk nemen jullie toch de tijd om het te lezen en mij hier verder mee te helpen. want ben echt ten einde raad.

  ALVAST BEDANKT ALLEMAAL ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜€

  Reageer
  #2

  Werken in de horeca is zwaar. Vooral in de schouders en nek. Zeker als er geen goede houding aanwezig is. Heb je houdingstherapie al gehad? Mensendieck of cesartherapie heet dat.
  Een 'slechte' houding kan klachten verergeren op het moment dat er klachten zijn n.a.v. Een ongeluk. Hierdoor ontstaat er dus meer pijn en pijn werkt in op je mentale gesteldheid. Uitvliegen kan hierop een reactie zijn. Vermoeidheid ook. En wanneer je vermoeid bent kan je opvliegerig maken. En cirkel dus.
  Door al deze klachten kun je in een depressie raken. Je voelt je niet meer hetzelfde en bezwaard omdat je niet altijd bewust bent van je reactie.

  Echter.. Jou klachten lijken ook erg op fibromyalgie. Chronische pijn in de weke delen. Dit is niet vast te stellen op een foto of in je bloed. Uitstellen van andere ziektes of oorzaken is de basis van de diagnose. Daarnaast zijn er zogenaamde tenderpoints die pijnlijk zijn bij fm patienten en niet bij 'gezonde' mensen.
  Als mijn eerste advies niet bij jou van toepassing is. Kan jij aan de huisarts vragen om een verwijzing voor de reumatoloog. Deze kan dit voor jou uitzoeken of jij fibromyalgie hebt.
  Fm komt voornamelijk voor bij vrouwen. Maar ook zeker bij mannen. Zoek het eens op.

  Hopelijk helpt het je verder.

  Reageer
  #3

  Ok, heel fel bedankt en inderdaad dit lijkt er wel sterk op, ik denk dat ik volgende week eens terug naar de huisarts ga, of is bij een andere huisarts, want deze lijkt me precies altijd maar pillekes te willen geven, zonder dat hij weet wat ik te goei heb. Merci alvast ik zal laten weten hoe het verlopen is

  Reageer
Reageer op: nek/rug/schouder pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief