Kan ik zwanger zijn ?

Online ZorgZus
  • #1

    Deze morgen had ik mijn regels, en ben ik met mijn vriend onveilig naar bed gegaan, ik had ze al bijna een week, en ze zijn juist gestopt. Kan ik zwanger zijn ? Zo ja, zou het helpen als ik vandaag terug de pil neem ? of toch beter de morningafter pil ?

    Reageer
    #2

    Dus je hebt seks gehad in je stopweek? dan kun je toch niet zwanger raken want als je de pil volgens de bijsluiter slikt, ben je ook in de stopweek beschermd.

    Dus is een MAP niet nodig, gewoon weer aan een nieuwe strip beginnen.

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Als je binnen vier uur na het innemen van de pil moet braken of waterdunne diarree hebt, dan is de pil niet betrouwbaar. Je kunt dan het beste een extra pil innemen. Lukt dat niet, neem dan dezelfde maatregelen als bij het vergeten van de pil.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
    #4

    Wanneer ben je tegen zwangerschap beschermd?

    Wanneer je de pil op de juiste manier inneemt, is de kans op zwangerschap uiterst klein. Als je op de eerste dag van de menstruatie met je eerste pilstrip begint, ben je vanaf dat moment tegen zwangerschap beschermd. Wanneer je op een andere dag begint, ben je niet direct beschermd. Gebruik dan gedurende de eerste zeven dagen dat je de pil slikt ook nog een condoom als je wilt vrijen.

    Wanneer je de pil steeds op tijd inneemt, ben je voortdurend beschermd. Ook tijdens de stopweek ben je dan veilig. Soms is er in de stopweek weinig of geen bloedverlies. Het kan ook voorkomen dat je tussendoor wat bloed verliest, terwijl je nog niet in een stopweek bent. Ook dan ben je tegen zwangerschap beschermd (mits je geen pillen vergeten hebt).

    De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

    Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
    #5

    Maar wat als je seks hebt tijdens je regels en die overgaan 2uur erna, ben je dan wel veilig? ik heb gisteren avond de pil terug genomen omdat men stopweek voorbij was, ben ik beschermd ?

    Reageer
    #6

    In je stopweek - tijdens je regels - ben je gewoon beschermd, mits je de pil elke dag netjes op tijd slikt. Dus 3 weken de pil slikken en dan een stopweek inlassen. Deze stopweek, of je nou wel of niet ongesteld bent, ben je beschermd. Dus nee, je bent niet zwanger.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Kan ik zwanger zijn ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief