Moeite met relatiebreuk

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,
  Ik weet niet of dit de juiste plek is om mijn probleem te omschrijven, maar ik kan mijn verhaal aan niemand kwijt en hoop het dus toch hier kwijt te kunnen en goed advies te kunnen ontvangen.

  Ik en mijn ex hebben 5 jaar een relatie gehad en daarvan 3 jaar samengewoond. Onze relatie is uitgegaan omdat we allebij een rugzakje met ons mee dragen (slechte jeugd, problemen met vertrouwen, veel discussies)

  Sinds een jaar zijn we nu uit elkaar. Toch spraken we nog steeds wel eens met elkaar af en hadden we na de breakup nog steeds een leuke tijd samen. Maar nu geeft mijn ex aan dat ze niet meer wilt afspreken omdat ze mij voor de keuze heeft gesteld om weer terug de relatie in te gaan of anders elkaar niet meer te zien en ik heb aangegeven niet klaar te zijn om weer terug de relatie in te gaan (uit angst dat oude problemen terug komen) Ze geeft aan dat ze mij voor die keuze stelt omdat ze elke keer na dat we hebben afgesproken in een "rouw" proces raakt omdat we niet meer in een relatie zijn.

  Zoals ik al beschreven had wil ik (nog) niet terug de relatie in uit angst dat oude problemen weer terug komen. Maar ik wil haar ook niet helemaal kwijt raken. Ondanks dat veel dingen niet goed gingen heb ik namelijk een hele leuke tijd met haar gehad en qua persoonlijkheid passen we heel goed bij elkaar (allebij een soort van hippies geboren in de verkeerde tijd)

  Op dit moment zit ik er heel erg mee, ik heb het gevoel dat ik mijn beste maatje aan het verliezen ben en dat de kans dat ik ooit nog iemand tegen kom waar het zo goed mee klikt en ik mij zo goed bij kan voelen 0,0% is.
  Maar ik ben ook niet klaar om weer terug naar mijn ex te gaan.

  Wat moet ik doen ??

  Reageer
  #2

  Hey,

  Wat je moet doen,kun je alleen zelf beslissen......

  Ik weet niet of je hulp hebt gehad van bijvoorbeeld een psycholoog bij het verwerken van je eerdere trauma's? Anders zou je daar nu nog aan kunnen gaan werken. Dat zou kunnen helpen om je zekerder te voelen in en over een huidige/toekomstige relatie. En misschien als jou eigen trauma's verwerkt worden,kijk je anders aan tegen je idee dat je ex de enige ware voor je zou zijn. Het kan zijn dat je door je eerdere trauma's niet helemaal een goed beeld van haar hebt,dat je vooral de gelijkenissen tussen jullie ziet en niet de verschillen.

  Het feit dat ze je onder druk zet als in " nu of niet" ,geeft mij trouwens niet het beeld van een gelijkwaardige relatie. Want dan zou ze je tijd geven. Probeer niet de mooie dingen te verheerlijken,maar kijk juist goed naar waarom het fout ging tussen jullie en hoe groot de kans is dat dat weer gebeurt. En bedenk dan of dat is wat je wilt. De uiteindelijke beslissing wat je doet,zul je toch echt alleen zelf kunnen maken......

  Groetjes Suzan

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Heey suzan,

  Dankjewel voor jou reactie,

  Ik heb zelf al wel hulp gehad van een psycholoog in het verleden. Het heeft mij wel geholpen en het heeft zoals je beschrijft mijn zelfbeeld wel verbeterd maar ik kan het beter omschrijven als dat het mijn rugzakje minder zwaar heeft gemaakt.

  Ik denk dat wat je zegt wel heel erg klopt. Ik heb heel erg de neiging om naar de positieve dingen terug te kijken van onze relatie. Dit is ook waarom er een groot gevoel van gemis is. Maar daarnaast weet ik ook dat ik in de tijd van mijn relatie niet altijd de ruimte had om mijzelf te kunnen zijn, dingen bespreekbaar te maken of om dingen te doen waar ik blij van werd (hobbies, afspreken met vrienden/nieuwe mensen), toch kan ik het niet helpen om ook mijn eigen fouten in te zien binnen de relatie, het mes snijdt aan 2 kanten. En soms bekruipt mij het "had ik het maar beter gedaan" gevoel

  Ik merk ook dat nu ik alleen ben ik dat op sommige momenten als heel eenzaam ervaar, maar daarnaast is mijn leven ook een stuk stabieler geworden sinds mijn breakup. Dit is ook de rede waarom ik aan haar heb aangegeven niet meteen terug in een relatie te willen.

  Weer alleen zijn na 5 jaar een relatie te hebben gehad is voor mij wel moeilijk. De drempel om iemand anders te vinden is heel erg hoog en ik merk dat ik snel vergelijk en daardoor het dus ook moeilijk vind om weer helemaal opnieuw een relatie te moeten opbouwen. (angst dat dat uiteindelijk ook wel weer over zal gaan)

  Ik wil je bedanken voor je advies, ik denk dat ik goed moet nadenken over wat ik moeten doen om mij over een tijdje beter te kunnen voelen. Maar het feit dat mijn ex aangeeft mij niet meer te willen zien omdat ik nog geen relatie wil doet me veel verdriet, omdat we nooit met echte ruzie ofzo uit elkaar zijn gegaan. Maar ik denk ook dat ik mijzelf saboteer als ik blijf vasthouden aan wat er ooit was.

  Reageer
  #4

  Hey,

  Als ik je verhaal zo lees, denk ik dat je toch best al op de goeie weg zit. Je ziet in elk geval ook de minder leuke kanten van je relatie, van jullie beide. Maar geef niet jezelf overal de schuld van hoor! Neem nu even tijd voor jezelf. Probeer nu juist die dingen te doen die je leuk vindt en maak je niet te veel zorgen over een toekomstige relatie. Soms kom je geheel onverwachts iemand tegen met wie het klikt en komt daar iets moois uit voort waardoor je inziet dat je vorige relatie toch minder goed was dan je dacht....

  Reageer
Reageer op: Moeite met relatiebreuk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief