Verschillend libido in relatie

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Graag wil ik via deze weg iets kwijt, waar ik al een tijd mee rond loop. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen, maar kort samengevat hebben mijn vriendin en ik een verschillend libido.

  Wij zijn beiden dertigers en laatbloeiers, dit is onze eerste serieuze relatie, die verder gelukkig heel goed gaat. Meestal zien we elkaar in de weekenden, waarin we blij zijn dat we elkaar weer zien. Mijn vriendin laat dat ook merken, bijvoorbeeld via knuffels. Op zulke momenten groeit in mij weleens seksuele spanning, terwijl ik denk te merken dat mijn vriendin vaak geen seksuele neigingen heeft en dus blijft het dan vaak bij die ene knuffel. Ik begrijp goed dat dit kan gebeuren en dat vind ik helemaal niet erg, maar soms gaat het zo weekenden achter elkaar, waardoor ik met “blauwe ballen” weer vertrek. Ik krop dit gevoel dan op maar van binnen frustreert het.
  Verder lijkt ze niet veel met intimiteit bezig te zijn, en ik vind het op mijn beurt moeilijk om zelf opvallend intieme handelingen te maken. Ik probeer het af en toe voorzichtig in bed maar vaak voel ik wel aan dat ze niet verder wil.

  Wat mogelijk onze moeiten verklaart is dat ik in het verleden kortstondig ook andere, positieve intieme ervaringen heb gehad, terwijl mijn vriendin juist nogal een vervelend verleden heeft gehad. We hebben dus in dat opzicht nogal een andere achtergrond, dat stukje intimiteit mis ik, in mijn dromen zou ik nog zoveel meer willen, terwijl zij zich denk ik prettig voelt bij weinig. Ze heeft weleens aangegeven “gewoon een normale intieme relatie te willen”, maar hoe kunnen we er aan werken om die balans terug te krijgen?

  Tot slot zijn we beiden gevoelige mensen, eigenlijk bespreken we dit onderwerp nooit. Als ik dat zou proberen, ben ik bang dat ze haar heel snel schuldig gaat voelen en het punt alleen maar groter wordt, of nog erger. Dat is juist het laatste wat ik wil, ik vind haar fantastisch en wil haar niet kwijt.

  Wie kan mij advies geven? Dankjewel!

  Reageer
  #2

  Ik denk toch dat het iets is wat jullie zouden moeten bespreken. Open en eerlijk... Dat draagt dan bij aan wederzijds begrip

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Wat te doen als jullie relatie onder druk staat?

  Jullie komen er samen niet meer uit. Het hebben van relatieproblemen kan dagelijks het leven behoorlijk belemmeren. Jullie hebben het... Lees verder
  Partner content
  #3

  Hey,

  Ik denk dat ze zich nog veel naarder voelt als je er niet met haar over praat.

  Je beschuldigt haar toch niet van iets? Dan hoeft ze zich ook niet schuldig te voelen.

  En als zij niet weet hoe jij je voelt, kan ze er ook niet anders mee omgaan dan hoe ze nu doet.
  Praat er op een moment over dat jullie ontspannen zijn. Laat merken hoeveel je om haar geeft. Vraag wat zij fijn vindt vertel wat jij zelf fijn zou vinden. Misschien durft ze niet, is ze onzeker.

  Maar vooral bespreek het, voor het een keer uit komt op een moment dat jullie even niet lekker gaan. Heb dit met mn ex gehad en dat is echt nog veel erger omdat je de hele tijd dacht dat je je partner "tevreden" maakte met hoe het ging.....

  Succes, groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Dank voor jullie reactie. Mag ik vragen Suzan waarom je denkt dat zij zich nu heel naar zou moeten voelen? Dat vind ik geen fijn idee. Ik verwijt haar zeker niks, integendeel, ik vind het juist heel fijn met haar als 'het' eens wel gebeurd.

  Erover praten klinkt inderdaad als de oplossing, maar de aanpak vind ik lastig en de uitkomst maakt me onzeker, mijn angst hierboven schrijf ik wel uit een voorgevoel. Maar inderdaad, de enige manier om verandering te krijgen is het bespreekbaar te maken. Ergens wist ik dat wel maar ik moet toch eens die drempel over. Bedankt in elk geval voor jullie tips, vooral het ontspannen moment vind ik belangrijk, en dat probeer ik niet teveel te plannen, er komt vast eens een spontaan moment.

  Reageer
  #5

  Hey,

  Ik bedoel niet dat ze zich nu heel naar voelt, maar waneer je er niet met haar over praten zou.

  Omdat jij zegt dat je bang bent dat ze zich schuldig zal voelen als je er over begint. Ik zou me juist naar voelen als mijn vriend niet over iets zou beginnen waar hij mee zit. Omdat ik dan ook niet de kans zou hebben om er wat mee te doen.

  Hoop dat het er zo duidelijker staat hoe ik het bedoelde😉

  Reageer
Reageer op: Verschillend libido in relatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief