Online ZorgZus
 • #1

  Ik Ben Niet Assertief:

  Ik ben een meid van 21 en heb een broertje van 16 en een zusje van 12. Het probleem is dat mijn broertje mij zit te kleineren. Ik ben een nutteloze ziel, een Bassie, een achterlijke, rasnicht, en heb zelf pdd-nos en wordt daar ook mee gekleineerd.

  Ik weet dat ik het me niet aan moet trekken maar toch doe ik dat. Als ik mijn moeder haal, bereik ik er weinig mee en ik voel me daar rot onder.

  Vinden jullie dit normaal?

  Reageer
  #2

  jouw broertje is een PUBER!!!
  Probeer je er toch maar niets van aan te trekken, zeg maar dat hij nog een puber is en dat je over 3 jr weer met hem in discussie gaat, nu dus niet!
  Jammer dat je ouders niet iets kunnen betekenen in deze, maar ja, pubers....moeilijk hoor!
  Zorg dat je er boven staat!

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  in de eerste plaats moeten je ouders je broer ter verantwoording roepen en dan nog, je bent een meid van 21 jaar, dus laat je niet in een hoek drijven door een jochie van 16.
  Misschien moet je een assertiviteitscursus gaan volgen en leren voor jezelf op te komen en mocht hij helemaal over de schreef gaan, een tik wil ook weleens helpen, dat verwacht hij n.l.niet van je.Negeren dat ventje!

  Reageer
Reageer op: help
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief