Jaloers en helemaal op

 • #1

  Hallo.

  Ik lees dat er al vele stukken zijn over jaloers zijn.

  Het is fijn te lezen dat ik niet de enige ben, maar ik heb het zo ontzettend zwaar. Ik ben jaloers omdat vroeger mijn moeder altijd vreemd ging. Ze ging verhuizen en kwam weer thuis tot ze vreemd ging en dan ging ze weer. Ik weet dat het hier vandaan komt omdat ik al vaak in therapie ben geweest. Ik heb al zoveel geprobeerd maar niets, echt niets helpt. Ik sta op het punt een einde achter mijn relatie te zetten omdat ik het niet meer trek. Ik kan gewoon niet meer. Hier baal ik van want met deze man wilde ik oud worden (En hij ook met mij). Dus zonde dat het zo moet maar ik weet het echt niet meer. Is er iemand die mij de gouden tip kan geven? Een bepaald soort therapie oid? (als ik m al niet gedaan heb):  )

  Ik hoop het zo....

  Reactie
  #2

  Bijvoorbeeld familieopstellingen. Dat kan in een groep maar kan ook individueel met poppetjes. Je bereikt er sneller resultaat mee dan met praten omdat je wat verandert in de energie. Tegenwoordig zijn er redelijk wat psychologen die met dit of andere therapieën dan alleen praten.

  Verder je eens verdiepen in verlatingsangst en bindingsangst. De een heeft meer last van de angst voor verlating; de ander voor overheersing. Vaak kom je dan in de contacten met mensen dit soort patronen tegen. Zo had ik bij vrijwilligerswerk te maken met een vrouw die me helemaal zat te claimen en te hulpverlenen. Niet hetzelfde als mijn moeder maar wel het dominante. De kunst is om dat te doorbreken. Lukte met toen trouwens niet.

  Reactie
Reageer op: Jaloers en helemaal op
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief